ivette3 Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Na dobranoc :lol: - dziś u pańci Karolinki smacznie zasnąłem :lol: Quote
Nemko Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Alez , no nie moge z niego:D:D Ciekawe, co sobie mysli przed zasnieciem nasz Światuś kochany:* Zasypia sobie slodko u pańci w łozeczku- czuje sie jak w niebie:) cicho, cieplo i przy boku swojego opiekuna. No zatyka dech w piersiach!!Patrze i patrze na te zdjecia i napatrzyc sie nie mogę:D Quote
ivette3 Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Witamy w nowym dniu - dzisiejszą noc słodziak przespał ....musiałam go jednak zabrać z tych objęć,bo zadyszki dziadzio dostał ze zbytniego ciepełka :) ....na własnym posłanku spało mu się zdrowiej :) Quote
omar Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Witam poniedziałkowo dobre duszyczki :) Wiecie co, tak sobie patrzę na te fotki wczorajsze staruszka i tak sobie marzę... że kiedyś.... taki jeden dziadzio też da się pod pierzynkę zaprosić... i futerko będzie miał czyste takie... lśniące... bez kołtunów...:razz: pozdrawiam cieplutko Quote
gonia66 Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 omar napisał(a):Witam poniedziałkowo dobre duszyczki :) Wiecie co, tak sobie patrzę na te fotki wczorajsze staruszka i tak sobie marzę... że kiedyś.... taki jeden dziadzio też da się pod pierzynkę zaprosić... i futerko będzie miał czyste takie... lśniące... bez kołtunów...:razz: pozdrawiam cieplutkommmmmmmmmmmmmm...i ja się rozmarzyłam.......dziadziusie to najbardziej chwytaja mnie za serce....bo to wiadomo, co od życia mialy dotąd?????I JAk tylko można im to wszystko naparwic..i jak tylko sie uda....to nie ma wiekszej radosci...NAszemu Swiatusiowi sie udało.....:):)Teraz kolej na kolegę:D Quote
ivette3 Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Co Ty goniu porównujesz:loveu: !!! Filipek do prawdziwego pałacu pojedzie :lol: ...Mało ,który psiaczek ma takie szczęście:loveu:....ale Filipciowi się to od życia należy ( oby jeszcze zdrówko jego nas miło zaskoczyło i będzie szczyt radości :loveu: ) Quote
gonia66 Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 ivette3 napisał(a):Co Ty goniu porównujesz:loveu: !!! Filipek do prawdziwego pałacu pojedzie :lol: ...Mało ,który psiaczek ma takie szczęście:loveu:....ale Filipciowi się to od życia należy ( oby jeszcze zdrówko jego nas miło zaskoczyło i będzie szczyt radości :loveu: ) Ale Ivette...to nie o palace chodzi a o serduszko..o ludzia i miłośc...Swiatunio juz to ma a na Filipka ta Miłośc czeka niecierpliwie..a..ze przy okazji będzie pałac i kominek- to ja juz nie wspomnę..(widocznie Filip mial gorsza przeszłośc...(:(:(:() i dlatego aż taki luksus mu przypisany) Quote
yennefer070 Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Zoologiczny całkiem wątek się tu zrobił:cool3: Pozdrowionka dla wszystkich i proszę pogłaskać ode mnie Światunia Ivette:loveu: Quote
ivette3 Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 [quote name='yennefer070']Zoologiczny całkiem wątek się tu zrobił:cool3: Pozdrowionka dla wszystkich i proszę pogłaskać ode mnie Światunia Ivette:loveu: :lol: nam się tak w głowach porobiło po sportach ekstremalnych w pewnym wątkowym terrarium :eviltong::evil_lol:....ale nie martw się yennefer :lol: - dojdziemy do siebie :lol: już są na to widoki:lol:. Pozdrowienia od Światunia,co znów postanowił być zdrowszy :loveu: ( nie kaszle już drugą noc :lol: ) Niestety mniej optymistyczny wątek....po Chmpionie kolejny dramat ... zerknijcie :( http://www.dogomania.pl/threads/177527-ZAGA-ODZONY-MOZART-Z-ODLEA-YNAMI-Z-METROWEGO-A-AA-CUCHA-prosi-o-DT-i-wsparcie-finasowe . Quote
wojtito Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Co tam u staruszka? Pisałem kiedyś dla niego tekst i czasem o nim myślę:D Quote
gonia66 Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Dzień dobry Swiatuniu:) Wlasnie sobie zdalam sprawe Ivette, ze jestesmy RODZINA:):)I TY I ja, mamy psiunki z tego samego schronu wrocławskiego- a więc "po jednej niedoli":)...chyba dlatego łączy nas jakas więź;)...ciesze sie, ze Switus juz lepiej9Mowilam CI, ze to tak samo jak u MIkusia wlasnie- raz lepeij raz gorzej..)Przypomnij- kiedy idziecie do weta???BO mam CI wyslac kaske-200 zł tylko nie wiem czy to wystarczy na te badania ktore ewentualnie chcielibysmy zrobic Swaitusiowi, a nie chce zeby Ci zabraklo....kto sie z Was na tym zna- napiszcie prosze- jakie moga byc przyblizone koszta badan dla Naszego Skarbunia??? Quote
ivette3 Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 wojtito napisał(a):Co tam u staruszka? Pisałem kiedyś dla niego tekst i czasem o nim myślę:D :loveu::loveu::loveu: WITAJ wojtito :lol: NASZ NADWORNY LIRYKU :lol: - pisałeś,pisałeś i łzy nam wyciskałeś :evil_lol:...i nie tylko dla Światunia , bo wcześniej ( gdzie Twój talent odkryłam ) to był wątek Naszego Filipka...,z którym ciutkę zamieszania było ...ale już od dziś czekamy na wiadomości ,że jest już w klinice na badankach ... Podaj instrukcję,jak głosować na Ciebie:eviltong:...,bo ja starej daty i gubię się , a na kogo ,jak na kogo ale na Ciebie to trzeba głosować !!!:lol: gonia66 napisał(a):Dzień dobry Swiatuniu:) Wlasnie sobie zdalam sprawe Ivette, ze jestesmy RODZINA:):)I TY I ja, mamy psiunki z tego samego schronu wrocławskiego- a więc "po jednej niedoli":)...chyba dlatego łączy nas jakas więź;)...ciesze sie, ze Switus juz lepiej9Mowilam CI, ze to tak samo jak u MIkusia wlasnie- raz lepeij raz gorzej..)Przypomnij- kiedy idziecie do weta???BO mam CI wyslac kaske-200 zł tylko nie wiem czy to wystarczy na te badania ktore ewentualnie chcielibysmy zrobic Swaitusiowi, a nie chce zeby Ci zabraklo....kto sie z Was na tym zna- napiszcie prosze- jakie moga byc przyblizone koszta badan dla Naszego Skarbunia??? Do przychodni wybieramy się w poniedziałek-wtorek...nie wiem które badania tam będzie można zrobić z tych wskazanych przez omar...mam nadzieję,że wszystkie...ale to się okaże na miejscu...Myślę,że jeśli nie wszystko mogą sami zrobić to wskażą mi gdzie się udać ( w razie konieczności). Rodziną to my jesteśmy z wielu powodów....i z wieloma na dogo osobami :evil_lol::lol:..... A co do więzi ...to chyba znów Św.Franciszek w tym palce maczał :lol:,bo ja się urodziłam w jego imieniny :lol:.... Quote
wojtito Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Dziękuję Ivette za tak miłe słowa...cieszę się, że maluchy mają się dobrze, a napewno lepiej niż miały się kiedyś. Macie dziewczyny wielkie serca, i to Wasze poświęcenie wyciska łzy w moich oczach. Dziękuję również za chęć zagłosowania na mnie. Wystarczy wysłać sms'a o treści H00027 na numer 7144. Sms kosztuje 1,22 i dochód jest przekazany na cele charytatywne. Jeżeli dostaniesz sms'a zwrotnego,w którym będzie napisane, że zagłosowałaś na mojego bloga, to wszystko poszło super;-) Dziękuję jeszcze raz za zainteresowanie:D No i dziękuję Wam w imieniu tych psiaków, że jesteście ich aniołami:-) Quote
ivette3 Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 wojtito :loveu: dostałam odp. od Onet.pl..... :lol: czyli poszło :lol:...Tym razem nie dziękuj,bo to ma być na szczęście....więc bez dziękowania...:eviltong: PS --> oby wujaszek wygrał,bo naszym staruszkom przyda się bogata rodzinka :eviltong::evil_lol: Quote
lilk_a Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Danal ... link nie działa :( byłam dzisiaj z moją suką na szczepieniu , zrobiła się z niej bardzo grzeczna dziewczyna , pozwoliła na wszystko nie wydając żadnego dzwięku , zniosła dzielnie mierzenie temperatury , zaglądanie do uszu , w zęby obmacywanie całego ciała sprawdzanie migdałków , osłuchanie serduszka :) okazało się że jest za gruba :( waży 24 kg , o dwa trzy kg za dużo .... no nic :) czekają nas intensywniejsze spacery i mniejsze porcje jedzonka ale jak to zrobić jak najlepiej jej pod kocykiem , zakopanej razem z głową :) i żarłok z niej wielki :):) byłam w tej samej przychodni do której chodzi Ivette , pierwszy raz od ich przenosin w inne miejsce i jestem pod wrażeniem wielkości , czystości , i podejścia do psów sprzętu nie wiidziałam bo sala operacyjna była zamknięta , a byłyśmy tuż przed zamknięciem to już nie chciałam zwiedzać :) Quote
ivette3 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 My również witamy :) i donosimy co wiemy : Noc minęła spokojnie i staruszek ,jak na staruszka przystało czuje się w miarę ok :) Dzwoniłam do przychodni( do p.dr Piwnickiej -prowadzącej Światusia---> tu od razu tłumaczę,że wcześniej chyba podałam nazwisko drugiej wet.-kardiolog Światusia dr.Borkowską- ...jako główną prowadzącą leczenie- za pomyłkę przepraszam :lol:-choć obie panie są zainteresowane jego zdrowiem :)), aby ustalić jakie badania dodatkowo można zrobić na poniedziałkowej wizycie kontrolnej i jakie szacunkowe terminy i koszty z tym mogą być związane i : - Ekg serduszka - na miejscu ( około 30zł) - Badanie krwi dodatkowe ( np.na żelazo) oraz kału na pasożyty zwykłe i lamblie - pobrane na miejscu ale na wynik trzeba będzie kilka dni poczekać,gdyż zostaną próbki wysłane do laborat. psiejskiego :) ( określenie p. wet :) ) aby były miarodajne i dokładne ( i tu koszt chwilowo nieokreślony ) - USG wątroby - dostaniemy skierowanie do innego weta (który ponoć jest bardzo dokładny i fachowy w robieniu i opisie badania ) więc też na wynik kilka dni poczekamy a koszt to około (przypuszczalny) - 50zł Podsumowując - od poniedziałku do końca tygodnia zrobimy wszystko i będziemy mieli wyniki oraz nowy określony tryb leczenia i wspomagania lekami naszego emeryta :) .Kwota do wysłania przez gonię(o którą pyta :) ) powinna z kosztami za wizytę oraz ewentualnymi receptami zamknąć się w proponowanej sumie 200-250 zł ( z poprzednich rozliczeń 9 stycznia mam cały czas 39 zł,z których chciałabym dokupić Światusiowi Intestinal,gdyż nasz zapas właśnie się kończy) Wyznałam wszystko ,jak na spowiedzi i czekam na wasze rozgrzeszenie lub surową karę - ripostę:loveu: Quote
omar Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 to ja poproszę o zdjęcia wyników na @ standardowo Quote
ivette3 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 omar napisał(a):to ja poproszę o zdjęcia wyników na @ standardowo Tak jest :lol: ..niezwłocznie po ich otrzymaniu :lol: ....a my będziemy wdzięczni za konsultację:lol: Quote
Nemko Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 gosia napisze Ci Ivette co i jak, bo rozliczenie przeslalam jej. Na razie mamy dla Światunia 20zł i 50gr oczywiscie jak bedzie miala troszke czasu;) Quote
Nemko Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 i kwota moze ulec zmianie, bo jeszcze czekam na dwie dziewczyny...Nie dostalam jeszcze od nich pieniazków...Cos ociagaja sie nasze "zakupowiczki";) mam nadzieje, ze nie zrezygnowaly tak "ot" Quote
ivette3 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 :crazyeye::loveu:Nemko!!!!! litości :lol:...jakie rozliczenie?????ja nie chce żadnego rozliczania goni czy Ciebie przez gonie :lol: ...nie dajmy się zwariować :loveu: To,że na pewnych wątkach tylko skrupulatnością można dojść prawdy...to bolesne...i skoro inaczej nie można to trudno....ale dogo to powinno i w dużej mierze jest miejsce oparte na zaufaniu i szlachetności..:oops: aż mi się wstyd zrobiło,że straszę po wątkach niczym CBA:evil_lol: Quote
gonia66 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 ivette3 napisał(a)::crazyeye::loveu:Nemko!!!!! litości :lol:...jakie rozliczenie?????ja nie chce żadnego rozliczania goni czy Ciebie przez gonie :lol: ...nie dajmy się zwariować :loveu: To,że na pewnych wątkach tylko skrupulatnością można dojść prawdy...to bolesne...i skoro inaczej nie można to trudno....ale dogo to powinno i w dużej mierze jest miejsce oparte na zaufaniu i szlachetności..:oops: aż mi się wstyd zrobiło,że straszę po wątkach niczym CBA:evil_lol:Nemko..my z tymi rozliczeniami to sobie jajca robilysmy..gdzies musimy rozladowac swoje emocje:) A tu mamy super towarzystwo, wiec glupawka naz z radosci brala:) Ile wyslesz, tyle bedzie:) KAzdy grosik jest cenny, ja wyslalam dla Swiatunia 250 zl na badania poki co, wiec na koncie DZiadunia mamy jeszzce 200 zł zapasiku:):) Quote
Nemko Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 oj tam dziewczyny, wy tak niby gadu gadu a ja jeszcze nowa jestem i nie chce za defraudantke uchodzic, to sie rozliczam...ech...ale na mnie biedną napadłyscie:( ;) Quote
gonia66 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Nemko napisał(a):oj tam dziewczyny, wy tak niby gadu gadu a ja jeszcze nowa jestem i nie chce za defraudantke uchodzic, to sie rozliczam...ech...ale na mnie biedną napadłyscie:( ;) NA cIEBIE>>.NApasc??Ciebie to tylko ucalowac dzielna dziewczyno:) Ledwo wkroczylas na dogo a z takim zapalem i pracowitoscia zabralas sie do dziela, ze tylko podziw mozna wyrazic wzgledem Twpojej osoby mlodej:):) Ciekawe tylko co na to Twoj TZcik:) BO nasze facety to juz w ogole nic nie mowia...;) Quote
ivette3 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 gonia66 napisał(a):NA cIEBIE>>.NApasc??Ciebie to tylko ucalowac dzielna dziewczyno:) Ledwo wkroczylas na dogo a z takim zapalem i pracowitoscia zabralas sie do dziela, ze tylko podziw mozna wyrazic wzgledem Twpojej osoby mlodej:):) Ciekawe tylko co na to Twoj TZcik:) BO nasze facety to juz w ogole nic nie mowia...;) oooo:crazyeye: goni się udało wreszcie coś bez irytacji napisać :diabloti:......Oczywiście prawie prawde....prawie ,bo mój TZ to jednak mówi...jak czyta ten tam wątek to mówi trzy literki....cyt."kur>>" i urywa ...nie wiem co to znaczy ???:evil_lol: Quote
Recommended Posts