Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zjem coś i idę spać...

Dali mi zupkę z Intestinalem i myślą,że nie wiem :):evil_lol: - zjadłem hi hi ,bo mi fajny stojak domowy wymyślili :lol:

DOBRANOC ....:lol:

Posted

[quote name='ivette3']

]

:loveu::loveu::loveu:
puchate śliczności a i stojak calkiem calkiem ...
nasza tez je na "" domowym"' podwyższeniu ;)
tylko łatwiej jej ryżem albo kaszką pluć po kuchni :evil_lol:

Posted

avii !!!!! ciiiiiiiicho !!!!:placz: on to jeszcze wyczai i też zacznie pluć :placz:.....tylko mi tego brakuje:roll:. To jest mały,kudłaty despota i trzeba być przy nim grzeczniutkim , bo jak mu się coś nie podoba to FOCHA strzeli i już:placz:........:evil_lol::loveu:

Posted

oj tak, starsze psy wiedzą, jak strzelić focha :) Moja 14latka (właśnie weszła w 15ty rok życia) to jak focha strzeli, to łohoho. No cóż, lata praktyki ;)
A psinek młodnieje, super, że ma kogoś dla siebie :)

Posted

wojtuś napisał(a):
:-) Piękne są te zdjęcia i od razu powraca wspaniały nastrój jak sie widzi Świata takiego szczęśliwego :-)

:oops::oops::oops:Śwituś dziękuje za komplementy :oops::oops::oops:
Z tym odmłodzeniem ...:lol: to jednak chyba troszkę ciotka gonia przesadziła ;) ale miło usłyszeć:lol:.
Skorzystałam z rady lilki i weta i kupiłam Rumen tabs na regulację żołądka po antybiotyku i apetyt ( cena ok. 7zł) - wczoraj i dziś już to dostał i mam nadzieję,że jego fochy z jedzeniem się skończą :lol:.............. dla jego i mojego zresztą też:eviltong: dobra:lol:.

Po tym zakupie aktualny stan naszych finansów :
miałam jeszcze ( po rozliczeniu na str 97/post963 dn.29XII).................... 52zł - 7zł(Rumen tabs) = mam aktualnie 45 zł :).

Posted

ivette3 napisał(a):
:oops::oops::oops:Śwituś dziękuje za komplementy :oops::oops::oops:
Z tym odmłodzeniem ...:lol: to jednak chyba troszkę ciotka gonia przesadziła ;) ale miło usłyszeć:lol:.
Skorzystałam z rady lilki i weta i kupiłam Rumen tabs na regulację żołądka po antybiotyku i apetyt ( cena ok. 7zł) - wczoraj i dziś już to dostał i mam nadzieję,że jego fochy z jedzeniem się skończą :lol:.............. dla jego i mojego zresztą też:eviltong: dobra:lol:.

miałam jeszcze ( po rozliczeniu na str 97/post963 dn.29XII).................... 52zł - 7zł(Rumen tabs) = mam aktualnie 45 zł :).
Kasiu- ja naparwde nie napisalam zeby slodzic:) JA tak szczerze uwazam- no spojrz na pierwsza fotke i ta mordeczke- wyglada jak mlodziutki pies, taki zawadiaka troszke:) JA wiem ze fizycznie to jest dziadzius- ale tego na fotkach nie widac:p

Posted

Witamy szarym humorkiem :roll:w szary dzień:roll:....Jak na szary dzień przystało, będą szare wiadomości....czyli :jedna biała i jedna czarna .
"Czarna" to taka,że Światuś ma znów silniejsze łzawienie z oczu ( chodzi o łezki,które widać dokładnie na zdjęciach wstawionych pierwszego dnia pobytu u mnie)- kolor tych łez jest brudnawo-rdzawy i bardzo mnie to martwi :roll:.Przez jakiś czas nie było ich a teraz znów się pojawiły....Za doradą znajomej(znawcy) kupię Światusiowi kropelki :"świetlik" i będę zakrapiać oczka ...a przy kontroli w przychodni zaalarmuję ten fakt wetce.
"Biała" wiadomość to taka,że Światuś odzyskał apetyt i załatwia się w miarę regularnie :). Wprawdzie po encortonie widać,że żle się czuje ale cóż...:roll:- trzeba go odstawiać systematycznie...jeszcze mamy tydzień...

To tyle czarnych+białych=szarych wiadomości:lol:
Mam nadzieję,że następne będą kolorowe :lol:...tylko pogoda jakaś taka senna....

Posted

ano senna, ja za naukę biorę się czwarty dzień i słabo mi idzie, a egzaminy już jutro..

a co to łzawienia - to nie to samo co u takich maltańczyków na przykład... i tych płaskonosych.. zazwyczaj takie coś im z oczek leci, znowu piszę o czymś na czym się nie znam.. :) ale może inne cioteczki wyjaśnią to łzawienie

Posted

:-) Dzień dobry witam sie ze Wszystkimi na Światusiowym wątku :-)

Ivette a wiesz że będzie kolorowo bo to przecież kolorowy i radosny wątek :-)

xmartix a w takim razie to trzymamy za sesję a każdy egzamin prosimy na celująco :-)

Posted

to nie są brązowe łzy ...łzy dają takie brązowe zacieki i przebarwienia na sierści ,świetlik to dobry pomysł , ale spróbuj też przemywać my miejsca pod oczami wodą ciepłą przegotowaną na płatku kosmetycznym
Rasy psów z krótkimi kufami cierpią z powodu zablokowanych kanałów łzowych, które powodują, że łzy stają się brązowe i powodują przebarwianie się włosów ale Światuś nie ma krótkiej kufy :)

Posted

lilk_a napisał(a):
to nie są brązowe łzy ...łzy dają takie brązowe zacieki i przebarwienia na sierści ,świetlik to dobry pomysł , ale spróbuj też przemywać my miejsca pod oczami wodą ciepłą przegotowaną na płatku kosmetycznym
Rasy psów z krótkimi kufami cierpią z powodu zablokowanych kanałów łzowych, które powodują, że łzy stają się brązowe i powodują przebarwianie się włosów ale Światuś nie ma krótkiej kufy :)

Te łzy wycierałam zawsze białą chusteczką ....były rdzawe....potem wodniste-bezbarwne....a od kilku dni znów są ciemne-rdzawe...Nie znam się na tym ...ale zmartwiło mnie to...ciepłą wodą codziennie pysio mu wycieram...bo jak je, to brudasek z niego trochę wychodzi :lol: ....i przy okazji oczka przemywałam...Kropelki będą kupione :)

Posted

miałam takiego kudlacza przez 13 lat ...był szary a pod oczkami często takie brązowe zacieki , ile się z mamą nawymyślałyśmy sposobów, weterynarz mówił że nic się z tym nie da zrobić , że tak się właśnie rozkładają łzy , na brązowo ... nie było wtedy takich specyfików na wybielanie sierści jak teraz :)

Posted

lilk_a napisał(a):
miałam takiego kudlacza przez 13 lat ...był szary a pod oczkami często takie brązowe zacieki , ile się z mamą nawymyślałyśmy sposobów, weterynarz mówił że nic się z tym nie da zrobić , że tak się właśnie rozkładają łzy , na brązowo ... nie było wtedy takich specyfików na wybielanie sierści jak teraz :)

:-(:evil_lol:pocieszaj mnie liluś:lol: --> ja się naczytałam na ulotkach od jego leków o jaskrze ,a skoro on źle widzi to : dostałam "wielkich oczu" i wymyśliłam sobie,że on może to ma i cierpi........ale dobra....póki co świetlik jest :lol:,a za tydzień na kontroli dopytam wetki , co ona o tych oczkach myśli:roll:

Posted

ivette3 napisał(a):
:-(:evil_lol:pocieszaj mnie liluś:lol: --> ja się naczytałam na ulotkach od jego leków o jaskrze ,a skoro on źle widzi to : dostałam "wielkich oczu" i wymyśliłam sobie,że on może to ma i cierpi........ale dobra....póki co świetlik jest :lol:,a za tydzień na kontroli dopytam wetki , co ona o tych oczkach myśli:roll:

Ivett...ja to bym Cie zacalowala za te wszystkie wpisy o Swiatusiu:):)Tutaj wchodze na watek zawsze na poprawe humoru i odprężenie....nie sa mnie w stanie zbic z tropu nawet smutniejsze wiadomosci o Dziadziulku- bo ja kompletnie nie jestem w stanie sie o Niego martwic:):):)jestem po uszy spokojna o Jego los...:D
Dzeiwczyny i chlopaki:) Musze zrobic rozliczenie- dlaczego mi nikt nie przypomina????Mam juz nastepne wplaty dla Slodziaka- mowie Wam- zasobny chlopka jest- zeby zadna panna sie o tym nie zwiedziala, bo nam wyrwa go bez nikakich:p
JUz robie zestawienie:)

Posted

Pod koniec grudnia (zgodnie z zapisem na pierwszej stronce), mielismy 437 zł- czyli 440 zł:)
ZROBILAM WPLATE 100 ZŁ NA LEKI DLA KASI- ZOSTALO 340 ZŁ
Kolejne wplaty to:
Bjuta- 10 zł
Lidan- 10 zł
Gonia66- 5 zł
Nemko- 30 zł
Malibo- 50 zł
BARDZO DZIEKUJEMY KOCHANYM DARCZYŃCOM ZA PAMIEC I WPŁATY:):)
AKTUALNY STAN KOTA ŚWIATUSIOWEGO WYNOSI- 445 ZŁ:):):)
Inaczej rzecz biorac- Swiatus moze iśc na laski:D

Posted

ivette3 napisał(a):
:................ i kupiłam Rumen tabs na regulację żołądka po antybiotyku i apetyt ( cena ok. 7zł) - wczoraj i dziś już to dostał i mam nadzieję,że jego fochy z jedzeniem się skończą :lol:.............. dla jego i mojego zresztą też:eviltong: dobra:lol:.

No to ja też zrobię bieżący rachunek "sumienia";) po rozliczeniu z dn.7 I 2010r.
Na dzień dzisiejszy :
45 zł - 6 zł (świetlik) = mam aktualnie 39 zł :)

Posted

ivette3 napisał(a):
No to ja też zrobię bieżący rachunek "sumienia";)

45 zł - 6 zł (świetlik) = mam aktualnie 39 zł :)

O zesz...wydasz Ty w koncu kiedys te peieniadze kobieto???Zeby mnie sie tak wyplata trzymala jak Kasience ta stowka Swaitusiowa..ale bylabym bogata....:D

Posted

gonia66 napisał(a):
O zesz...wydasz Ty w koncu kiedys te peieniadze kobieto???Zeby mnie sie tak wyplata trzymala jak Kasience ta stowka Swaitusiowa..ale bylabym bogata....:D

:evil_lol::loveu: Wydam,wydam:evil_lol: Tylko wreszcie na tą wizytę przedadopcyjną do mnie wszyscy przyjedźcie :loveu:.....wtedy to kto wie:roll: może jeszcze jakiś kredyt zaciągnę :lol::evil_lol: