Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nemko napisał(a):
Witam was wszystkie "cioteczki" po Świetach i musze powiedziec, ze duuuzo mialam do nadrobienia na wątku. Rozpisalyscie sie (i dobrze!!) i dużo nowych zdjec Światunia:) Wielkie uklony dla Ivette za jej serce i troske i jak najbardziej nalezy ja wspierac i doceniac jej zaangazowanie, walke o lepsze dni dla naszego Światunia.
P.S. podtrzymuje deklaracje stałą - 30 zł:))
baRDZO BARDZO DZĘKUJEMY(JA TAK NAPARWDE OD RAZU CZUŁAM, ZE Twoja Namko deklaracja na bank zostanie, ale nie chcialam wybiegac "przed orkiestre":):)
ciESZE SIE NIEZMIERNIE, ZE WROCILAS DO NAS:):)Masz to szczescie kochana Nemko, ze watek Swiatunie to jeden z pierwszych, na ktorych jestes tak zaangazowana- poszczescilo Ci sie naparwde- bo to zaczarowany watek:):)TU geba sie usmiecha chocby nie wiem jaka smutna przywędrowala i zmeczona....tu czuje się cieplo i miłośc na odległośc od wszystkich- do wszystkich.....UWIELBIAM TAKIE WATKI:):)
Swiatuś,,aleś Ty szczęsciarz jest normalnie....nie moge...:):)

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

TO SĄ DEKLARACJE STALE DLA PRZYPOMNIENIABARDZO PROSZĘ KOLEJNE WYMIENIONE OSOBY O NAPISANIE CZY ZOSTAJA PRZY DEKLARACJACH DLA ŚWIATUNIA

Deklaracje stałe:

Cajus 20 zł- ZOSTAJE
Bjuta 10 zł- (PÓKI CO ZOSTAJE)
xmartix 10 zł- ZOSTAJE
Lidan 10 zł- ZOSTAJE
Malicja 5 zł

malibo 50 zł- ZOSTAJE
agatka51 10 zł
margoth 5 zł- ZOSTAJE
eska 10 zł

avii 20 zł- ZOSTAJE
merry 10 zł- ZOSTAJE
nemko 30 zł- ZOSTAJE:)
wojtus 10 zł
- ZOSTAJE- NAWET 20 ZŁ NIE 10 ZŁ
gonia66- 5 zł- ZOSTAJE
RAZEM: BYŁO DEKLARACJI NA 200 złoBECNIE MAMY ZADEKLAROWANE PEWNE 190 ZŁDZIEKUJĘ WSZYSTKIM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Ech kochane cioteczki i wujkowie, chce zorganizowac bazarek dla Światunia i jakiegos innego potrzebujacego naszego czworonoznego przyjaciela, ale tyle ich jest, ze sama nie wiem, ktorego wybrac...Gdzie najbiedniej, gdzie pilnie potrzebne pieniazki, podrzuccie watek a ja poczytam i podzielimy pieniazki z bazarku na pół. Dzis przyjdzie karta pamieci do mojego starego aparatu to porobie fotki i wystawie bazarek (juz z Gosia rozmawialam na ten temat na priv).

Posted

xmartix napisał(a):
Gonia może pw trzeba dziewczynom napisać, tym co nie napisały co z ich deklaracjami to prędzej będzie wiadomo co i jak

Ale tam chyba zostaly dwie osoby tylko albo trzy:) ale masz racje- wieczorkiem napisze bo zaraz wybywam:)

Posted

ivette3 napisał(a):
Jako,że ten wątek jest przez wielu traktowany, jako odskocznia od smutnej rzeczywistości na innych wątkach ,pozwalam sobie polecić rozrywkę - filmik w poniższym linku.Ostrzegam tylko ,że to dla osób pełnoletnich i o silnych nerwach :)

Tytuł filmu " Kto wypuścił PSY? "

http://karolina4130.wrzuta.pl/film/1LM5RSy31gA/zabawa_gucia_i_swiata#none

o ZESZ......jestem pod wrazeniem....jak nasz Swiatus zaszczekal to az mnie zatkało....!!!!!Normalnie szczeka tak poważnie jak wilczur:p....no i nie poddal sie do konca..dzielnie walczyl, choc zmęczenie dawalo znac o sobie:):)Piękny filmik naparwde- fajnie, ze mogla poznac Swiatunia i Gucia "na zywo"....na żywo Swiatus jest jeszcze piękniejszy niz myslalam:):) A myslalam, ze juz nie mozna byc piekniejszym:D

Posted

avii napisał(a):
.............
a ciotka szalała , szalała aż rurę ..zatkała :evil_lol: i szlafmyce , walonki ..schowała
tylko rymem dzisiaj gada ( to chyba z tego ..mrozu :diabloti:)

zatem tym optymistycznym akcentem

http://img412.imageshack.us/img412/1372/sswtat.jpg

tańce może jutro??:cool3:

Cioteczko avii :) uprzejmie zawiadamiam,że na noc sylwestrową na ekranie monitora będę miała piękną tapetę- Twoją ręką wyczarowaną-za co Dziękuję :)
Tańce oczywiście będą - czemu tak cichutko o nie pytasz??? :evil_lol: do sklikania na balu :):loveu:

gonia66 napisał(a):
....................jestem pod wrazeniem....jak nasz Swiatus zaszczekal to az mnie zatkało....!!!!!Normalnie szczeka tak poważnie jak wilczur:p....no i nie poddal sie do konca..dzielnie walczyl, choc zmęczenie dawalo znac o sobie:):)..............

Faktycznie jego kondycja troszkę słaba jest przez tą kurację robalową- strcił apetyt i widać,że osłabł- te sterydy też mu dają chyba w kość ....ale skoro to dla zdrówka to przecierpimy.....Trzymam rękę na pulsie i jak coś zacznie mi się niepodobać to szybko z wetką będę mieć kontakt. Guciowi pozwoliłam troszkę podręczyć Światusia,bo gucio jest delikatny i poza tym ,że biega i robi dużo szumu, to prawie Światusia nie dotyka.Za to Świat troszkę musiał się rozruszać,bo zbyt osowiały leżał i nawet na dworze nie chciał się ożywić- guciowi uległ i mu ta zabwa w moim przekonaniu pomogła :)Co do szczekania to też mi się podoba jego dostojny i taki męski ton :lol: ....a futrzaste gatki z tyłu to mój ulubiony punkt obserwacji Światunia w biegu :)

Posted

A wiesz Ivette ze tez pomyslalam o takiej tapecie??zanim jednak to zrobie musze otworzyc swoje konto na kompie bo rodzinka jakby zobaczyla to juz w ogole by mnie wysmiali i popukali sie w glowe:/
JA wlasnie widzialam, ze Gucio to taki 'zawadiaka" podlatuje i w zasadzie noskiem traca- doslownie zaczepial Swiatusia....tak dla zabawy calkowicie:):)To bylo bardzo rozkoszne- bo Gucia jakby wiedzial, ze to dziadzius jest i ze trzeba delikatnie chlopaka rozruszac...te nasz futrzaki...my nawet nie wiemy do konca jakie bardzo sa madre....:D

Posted

Ale ekstra film a Światuś i Gucio rewelka :D:D

Wczoraj troche poczytałem o kolejnych bidach i nie miałem już siły zajrzeć do Światusia, Filipka.

Ale też Ivette to naprawdziwsza prawda :lol:;);) że opowieść o Lordzie Światusiu musi też być dla :multi:WSZYSTKICH :multi: odskocznią od smutku.

Tak się ciesze że Światuś taki szczęsliwy:loveu:, że ciotka avii po zatkaniu rury nie ma już tak zimno - walonki i szlafmyca do kufra :diabloti:

Dzisiaj to do wszystkich przesyłam uśmiechy,
ażeby tak szyćkie najśwarniejse kobitki, gorolecki i gorole zadowoleni byli a w Nowy Rok coby ku noszym psiokom szyćkie sie gornęły

anoi ciotecki i wujkowie kochani na koniec roku to i u mnie sie sentyment do tych turnicek umiłowanych wrócił coby górecki tu ku mnie przyleciały

Wszystkim naszym zwierzakom ukochanym - w Nowym Roku - wszystkie do DOMKÓW

Posted

wojtuś napisał(a):
...................................................................................................................
Dzisiaj to do wszystkich przesyłam uśmiechy,
ażeby tak szyćkie najśwarniejse kobitki, gorolecki i gorole zadowoleni byli a w Nowy Rok coby ku noszym psiokom szyćkie sie gornęły

anoi ciotecki i wujkowie kochani na koniec roku to i u mnie sie sentyment do tych turnicek umiłowanych wrócił coby górecki tu ku mnie przyleciały

Wszystkim naszym zwierzakom ukochanym - w Nowym Roku - wszystkie do DOMKÓW

Wojtuś :lol: wspaniałe życzenia :tree1::BIG: tak POLSKO się zrobiło - Ślązacy ,Krakowiacy i Górale:loveu::cunao:- jednak w gwarach jest coś uroczo sentymentalnego :lol:

Tobie i Wszystkim dobrym ludziom - fanom Świata,Filipka ,Frania i innych cudnych zwierzaczków.......
życzę udanej zabawy Sylwestrowej :laola::knajpa::beerchug: oraz szczęśliwego NOWEGO ROKU 2010 - fajna cyfra,więc będzie fajny rok pełen szybkich odmian losu na lepszy dla naszych ukochanych małych przyjaciół :painting::tree1:

Posted

malibo57 napisał(a):
Stronka setna, a post 1000!
Wszystkim WAM i IM dobra i miłości:)

Dobre z Was wszystkich duszki :):):) - zauważacie takie szczególiki i wszystko na szczęście :lol:

Świat ten Nasz i ten pełen innych kochanych Światusiów-->(psich i kocich i innych...:) ) przy tylu dobrych sercach musi zmienić się na lepszy :lol: .

A Nasz Światuś w Nowy Rok wejdzie w nowych szeleczkach:lol:,w których jest mu bardzo do twarzy :) i co najważniejsze wygodnie,bo nie dusi go nic w szyjkę :loveu: ( taki dostał prezent od cioci Karoliny i jej TZ wujka Artura ) na dobry początek nowej setki stron,kolejnego tysiąca dobrych postów i wielu nowych latek życia :)

Posted

a JA WCHODZE TU I MI SIĘ PLAKAC CHCE ZE WZRUSZENIA....takie poczucie szczescia mnie ogrania jak czytam wieści o Swiatuniu i Jego Rodzince...takie piekne fotki Przystojniaka....takie ciotki i wujki kochane tu wszystkie...dobrze ze aktualnie jestem sama i nikt mnie nie posadzi o świra...siedziec przed kompem i raz sie usmiechac, raz plakac....no niźle to musi wygladac..:)
DZIEKUJE WAM WSZYSTKIM ZA TEN WATEK, ZA TA HISTORIĘ I ZA WSZYSTKO CO ROBICIE...tu mozna naparwde uwierzyc w czlowieka..uwierzyc w SWIAT...:):):)

Posted

No to witamy drugi dzień Nowego Roku :) .....coraz bliżej nowy sylwester :eviltong:.....
Światuś troszkę chyba nie ma humorku- od czasu odrobaczania - stracił apetyt i słabo coś się załatwia..Za to dużo pije i śpi no i siusia też dużo,ale z Q... mamy problem ,bo nie zrobił już trzy dni mimo masowania brzusia i oliwki podawanej łyżeczką ( bo w jedzeniu nie chce ruszyć nawet ) (miękki ma brzuch).Wczoraj już odrobaczania nie było,więc zobaczymy, jak zacznie się teraz zachowywać- myślę,że trucie robali też podtruło jego brzuszek i musi się teraz troszkę uspokoić- do tego te sterydy-strasznie tego dużo na raz....Daję mu gotowane mięsko zmieszane z puszką- bo samej puszki nagle nie che ruszyć :roll:...jeśli nic się nie zmieni do poniedziałku to zadzwonię do p.wet. lub pójdę z nim...zobaczymy....
Trochę te wieści niepokojące ale mam nadzieję,że szybko nastąpi poprawa.
Dzisiaj zamiast oliwki dostał siemię lniane - protestował:roll: - serce mi pękało - ale nie ustąpiłam i łyżkę stołową zalewy lnianej mu wlałam w pysio :roll: - musi mu pomóc...

Posted

Pomoze...bedzie dobrze- musi byc Ivette:):) jesli nic nie da wet cos poradzi na pewno..no tak- Swiatus to starowinka- a leki pewnie silne dostal, wiec musi swoje "odstac"....ale wierze ze wszystko wroci do normy:):)Jakby co sa lekarze:D
NAjwazniejsze, ze swiatus ma Was..jak pomysle gdzie o maly wlos nie wyladowal..:(...Dzis u szanownej Pani MArty nie wiem co by z nim bylo:(

Posted

Światunio dzisiaj jest "brany w obroty" :) czyli Mięsko gotowane zmielone i siekne + len ,spacerek .....trochę spokoju ....masaż brzusia .....spacer i picie picie i masaż odpoczynek i picie i spacer i jedzonka troszkę....i jak on nas wreszcie nie nagrodzi ślicznym "pałacykiem" na dworku to ....nie wiem co o tym myśleć - trzeci dzień bez Q? to mi się nie podoba:roll:

Ale dodam,że trochę weselszy jest i dlatego nie panikuję
Brzuszek jest miękki a psiak nie protestuje nawet przy nagniataniu

Posted

UPRZEJMIE ZAWIADAMIAMY W IMIENIU LORDA ŚWIATOS LAWA ,ŻE LORD RACZYŁ ZASZCZYCIĆ NASZE OCZY KOOPENCJĄ JAK CAŁEGO ŚWIATA POŁOWA :):):)

A tak na serio.to myślałam już o mydle lub maśle:roll: ale dałam Światowi czas do namysłu do kolejnego spaceru i chyba uznał,że musi ustąpić z tym zatwardzeniem :loveu:.Teraz już jestem spokojniejsza,bo apetyt pewnie też pomalutku wróci :)
A może on uznał,że go szkaluję do Was na dogo i ze wstydu się załatwił:evil_lol: --->fajnie by było, gdyby to była metoda na leczenie psiaków,co?:lol::evil_lol:

Posted

a ja mam niespodziankę - kiepskiej jakości bo Świat mnie zaskoczył i zdążyłam tylko telefon znaleźć na biegu--->Ten staruszek chyba podsłuchał o moich smutkach i drugi raz mnie dziś uszczęśliwił- to co widać na zdjęciu , to tylko namiastka rozkoszy w jego oczach,że się mógł przytulić....Zrobił to sam i nie jak do suni tylko jak do mamy :lol: to było niesamowite :lol:

Posted

gonia66 napisał(a):
hIIHIHIHIhihih.....no ja nie wim czy sie zaczeła....dziewczyny juz chyba wysiadły:p

:(:evil_lol: faktycznie wysiadły ( w kżdym razie ja... po "sportach ekstremalnych" na innym wątku- to były zapasy z KUPĄ logiki,która nie tyle mnie dziwi , co przeraża...)....

Nemko napisał(a):
Jakie piekne zdjecia!! Ivette, wspaniałe:) Widac ze Światuniowi tak dobrze u Was!! Nawet nie wiesz jaki to miód na serce!!:):):):)

Mnie również wczorajsze zachowanie Światusia zskoczyło.Nie piszę raczej o tym na wątku,ale ten starowinka nie jest wcale typem pieściocha....on jest bardzo łagodny i w oczkach często ma wdzięczną dobroć...ale cały czas mam wrażenie,że on jest uczuciami gdzieś daleko...Trzeba ostrożnie podchodzić do niego z głaskaniem,czy innym dotykiem,bo wystrasza się i odchodzi (bardzo słabo coś dostrzega,więc pewnie to wina oczu i słuchu...) ale nawet przy nawiązaniu już kontaktu i głaskaniu, nie jest skory do tulenia się...jak już jest w objęciach to nie chce długo tych pieszczot....zdecydowanie w pewnym momencie odchodzi a my go nie zmuszamy....bo to ma być dla niego przyjemność a nie obowiązek czy przymus...
Wczoraj jednak,leżąc koło Gamci sam się do niej przeciągnął coraz bliżej i zaczął wtulać nosek pod jej łapki, pod pachę - tego nie widać na zdjęciu....nie zdążyłam z apatatem....ale niesamowicie to wyglądało,bo ten słabiutki od kilku dni staruszek zachował się jak rozkoszny szczeniaczek, co szuka mleczka u mamuni....Gamośka była zszokowana, bo to też staruszka i warknęła, co on jakimś cudem usłyszał i położył łebek obok - co na zdjęciach udało się pokazać :loveu: