Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ivette3 napisał(a):
Witamy po śniadanku i innych zabiegach porannych:).Dzisiaj pospaliśmy troszkę dłużej czyli chyba spokojniej :) Świat tabletki nadal znosi dobrze :) kaszelek troszkę go męczy, ale nie dusi bardzo uporczywie :). Humorek mu dopisuje ...Oby tak dalej ... :).
Witamy witamy Światunia i Jego rodzinke wspaniała:) NO na pewno leki zanim zaczna dzialac, to troche czasu minie- ale najwazniejsze, ze Swiatus staje sie kontaktowy i zywszy:) teraz dla Niego juz moze byc tylko lepiej...bo gorzej nigdy nie będzie:):):)
Prosimy o mizianki dla krolewicza- zwa uszkiem i na szyjce- i gdzie lubi najbardziej:):):)

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

danal1983 napisał(a):
jestem i ja.

no ivette , my musimy cos wiedziec:) bo wiesz, kiedy go odwozimy itp...

Oj danal,danal:roll: jeszcze Światuś dobrze walizek nie rozpakował, a Ty tu o jakimś odwożeniu piszesz...:eviltong: Oj wstydź się!!!
Ja tam nie mam czasu na ciągłe myślenie o jego wojażach i z tego co widzę to tuptuś też ma inne rozrywki ...:eviltong:.A jak Ty bardzo chcesz to nas odwiedź :eviltong::eviltong::eviltong: .Pojeździsz po tym mrozie i zobaczysz, jakie to "przyjemne" - może Ci się odechce staruszka do głupot namawiać.....:lol: popraw się danal :lol:, bo pod choinkę nic nie dostaniesz :lol:

A na serio to staruszek bardzo ożywia się na dworze , lubi spacerki ale jak postanowi iść do domu to nie ma siły ... trzeba wracać , bo on siada na najgłebszej kupie śniegu i nie ma mowy go namówić ani na krok dalej :) charakterny chłopak :)

Posted

oj danal, danal, Ty tu nie namawiaj ivette do pozbycia się Świata , jak ona będzie bez niego żyć? przecież nie da się żyć bez całego Świata.
Coś czuję,że my tu wszystkie dostaniemy WIELKI prezent pod choinkę :evil_lol:, ivette , dobrze czuję ?

Posted

[quote name='Poker']oj danal, danal, Ty tu nie namawiaj ivette do pozbycia się Świata , jak ona będzie bez niego żyć? przecież nie da się żyć bez całego Świata.
Coś czuję,że my tu wszystkie dostaniemy WIELKI prezent pod choinkę :evil_lol:, ivette , dobrze czuję ?

psia kość :angryy: Ja wam tu zrobię WIELKI ale łomot :lol:.....następna wścibska się znalazła :)

Posted

[quote name='ivette3']

A na serio to staruszek bardzo ożywia się na dworze , lubi spacerki ale jak postanowi iść do domu to nie ma siły ... trzeba wracać , bo on siada na najgłebszej kupie śniegu i nie ma mowy go namówić ani na krok dalej :) charakterny chłopak :)

[FONT=Tahoma]Nie dziwię mu się w taki mróz .... [/FONT]
[FONT=Tahoma]moja która potrafi godzinami siedzieć na dworze jak jest cieplutko , tak teraz pedzi by zrobic swoje , do tego 5- 6 fikołek , pokręci sie ciut po śniegu i łapka w górę tzn dalej nie idę i też nie ma siły [/FONT]
[FONT=Tahoma]na ręce i do domku .. i to kapotek podbity polarkiem ma …[/FONT]
[FONT=Tahoma]słuchajcie to tylko u nas sypią chodniki czymś żrącym że psiaki nie chcą po nich chodzić ?[/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]a na dobranoc puszek okruszek ...[/FONT]

[FONT=Tahoma][/FONT]

Posted

z tego naprawdę trzeba by zrobić pocztówki i na bazarku jakimś dla piesków zbierać- to jest śliczne :)

Ja też mam dzisiaj kilka zdjęć i później wkleję to będziesz miała nowy zapas materiału do obróbki :)
Tylko nie choruj nam:shake:....

Posted

ivette3 napisał(a):
Ja też mam dzisiaj kilka zdjęć i później wkleję to będziesz miała nowy zapas materiału do obróbki :)
Tylko nie choruj nam:shake:....
wklejaj, wklejaj .... czekam ...... specjalnie zaglądam na ten wątek żeby sobie 'akumulatory' podładować i mieć siły zaglądać na inne. Nic bardzie wzmacniającego niż zdjęcie Światosława na podusiach :-)

Posted

OJ...wreszcie jestem:):)Nigdy w niedziele nie robie zakupow, ale dzis corcia mnie wyprosila a poniewaz nie mamy juz kiedy jechac na shoping to uleglam:)I dopiero wrocilam- jak sie bawic to sie bawic:D
Nio i czekam niecierpliwie na foteczki....:):)Na dobry "pioczątek dnia";)

Posted

ivette3 napisał(a):
:eviltong: aaaaaaaaaaaaaaa! marynia nasza kochana !!!!! :lol::lol::lol::lol:
Dam foty jak wiersz dla Światusia będzie :eviltong::eviltong::eviltong::eviltong: poetko :loveu:

ivette, miej serce .... przy takim mrozie to nawet mózg człowiekowi zamarznie, a Tobie zachciewa się wierszyków.
Poza tym ze mnie żadna poetka :-) .... no dawaj te zdjęcia bo muszę za chwilę pieknym wślizgiem wpaść do wyrka .... jutro do pracy i tak do wigilii:placz:

Posted

Noooo miodzio zdjęcia :p to jak nektar dla moim oczu i serca :loveu::loveu:
Ja normalnie czuję ten jego zdrowy, spokojny sen :buzi:
(ivette coś się tak przyssała do tego wiersza, kto Ci naopowiadał, że ja wiersze piszę:mad:)

Posted

oj MAJ KAT:D...normalnie miodzio..Swiatek wygląda jakby tam u Ciebie Ivette był od urodzenia..jest tak rozanielowny i tak u siebie...ze trudno uwierzyc, iz jest z Wami od kilku dni....juz nie bede pisala jak jeszce wygląda, bo mnie okrzyczysz:p

Posted

WPŁYWY:(CYTUJE Z PIERWSZEJ STRONKI:))

grudzień

ze skarbonki Czarusia 220 zł
Lidan 10 zł
Eski 10 zł
Bazarek Poker (zakupy Goni) 15 zł
Nemco 55 zł
Ivette 10 zł
Avii 150 zł
merry- 10 zł
Ukryty Smok- 100 zł
POker- 67 zł
MAlicja- 5 zł
CAjus- 20 zł
agata51 10 zł
Razem: 682 zł

682zł -45zł-180zł= 457 zł

Stan konta: 457 zł

BArdzo prosze uaktualnic pierwszy post- wyslalam kwote 50 zł do cioteczki ivette na badanie pokontrolne:):)Na koncie Dziadziusia aktualnie mamy 410 zł:):):)

Posted

ivette3 napisał(a):
Goniu - jeśli nie będzie już recept ( a taką mam nadzieję) to resztę z tych pieniędzy odeślę :) a indykiem :lol: podzielę się ze Światusiem ze swojej porcji :)

OOOOOO...wlasnie teraz przeczytalam jakies "brednie" ze strony 64...niech Cie Droga cioteczko Ivette reka Boska broni cos mi odsyłać!!!!!Proszę- nie pisz tak nawet- jesli cos zostanie rzeczywiscie( choc myśle, ze trzeba będzie raczej doslac) to prosze Swiatusiowi kupic pod choinke jakis prezencik:):)
NAPrawde Ivette- nie pisz tak nawet- to sa pieniązki Swiata a poniważ jestes tak cudna , ze dajesz mu aktualnie domek i miłośc- co jest najważniejsze dla Niego bezsprzecznie- to jak od nas kupisz mu cosik- bedzie nam na pewno tylko milutko:):)

Posted

ja nie wiem co napisać, takie zdjęcia.... normalnie cuda!!! a Światuś taki rozmarzony, tak mu dobrze :)

Gonia tak uaktualnię 1 -szy post, ale czy nie powinno zostać Świtowi 407 zł? bo po odjęciu 50 zł..

Posted

Meldujemy się na dzień dobry, żeby przekazać, że wszystko gra :).Światuś sobie burczy - ja podobnie jak Wy próbuję uporać się z tym co trzeba przed Świętami....
50zł już doszło -staruszek dziękuje cioteczkom i wujkom :) - jak je wypotrzebujemy to napiszę rozliczonko :)
Miłego dnia dla wszystkich i lepszej pogody dla zwierzaczków na dworze....do zobaczenia wieczorkiem...

Posted

xmartix napisał(a):
ja nie wiem co napisać, takie zdjęcia.... normalnie cuda!!! a Światuś taki rozmarzony, tak mu dobrze :)

Gonia tak uaktualnię 1 -szy post, ale czy nie powinno zostać Świtowi 407 zł? bo po odjęciu 50 zł..

NO ja zaokrąglilam to 407 zł do 410 :) No przeciez nie bedziemy sie rozdrabniać:D

Posted

Sluchajcie - ja mam niewiele czasu ale musze wam cos napisac....to oczywiste, ze Ivette i jej rodzinka sa zakochani w Swiecie od pierwszego wejrzenia:):)(nAwiasem mowiac wcale sie nie dziwie)...
WSzystkim nam marzylby sie taki domek dla swiata- rto jest druga oczywista sprawa...ale jest psrawa jeszcze jedna..zanim poprosimy Ivette o doczesny DT dla dziadunia, musimy się wypowiedziec w sprawie finansow...wszystkie wiemy ile kosztuje nie tyle utrzymanie co opieka- dobra opieka nad dziadziusiem, a Ivette moze byc po prostu na to nie stac- pisala o tym na watku wczesniej- i to wg mnie piekne, ze jest z nami szczera. Ja uwazam, ze skarpeta Swiata i zebrane deklaracje- moglyby sluzyc za emeryture Swiata(nbo ja wiem ze Ivette nie weźmie nawet złotowki za opieke i jedzenie)...ale my z koeli wiemy, ze specjalistyczny pokarm kosztuje i weterynarz- jesli nie teraz to na pewno nie jeden raz kosztowal będzie i pewnie niemalo...
MAm więc pytanie- czy osoby deklarujące swoja wplate na Swiata podtrzymaja deklaracje (bedzie ona zbierana do skarpety i oczywiscie w razie wydatkow skrupulatnie rozliczana)Te wydatki- to jak wspominalam wczesniej- wet i specjalistyczna karma no i jakies nieprzewidziane sytuacje oczywiscie...??
Rozmawialam z malibu, ktora deklarowala dla Swiata wplate 50 zl mkiesiecznie- i Ona jak najbardziej jest ZA i ta deklaracje zostawia...bardzo prosze wiec pozostale cioteczki o opinię...a ja juz pisze do Ivette prosbe- blaganie...bo wiecie..etraz transport dziadziusia...znowu wydatki, potem co miesiac kolejne...ja mysle ze taka opcja bylaby cudowna, pod warunkiem, ze Ivette sie zgodzi:):) Ala je mam nadzieje ze tak- bo jak widze te fotki, te wpisy i opisy- ..nie mam zludzen, ze ta Rodzinka Kocha Swiatunia....ale niestety bywaja syytuacje, ze Milosc nie wystrcza, jak np potrzebny bedzie wet....:(..a Swiat to dziadzius...za te pieniazki moze miec naparwde super emeryturke...godna i najpiękniejsza z mozliwych....
JA pisze do ivette..albo zadzwonie do Niej a was prosze o decyzje........

Posted

Nie..nie jest!!!Dzwonilam do kasi i rozmawialysmy dlugo..i...KAsienka sie zgodzila...:):):)Wyobrazacie sobie??Powiedziala, ze tak naprwde to nie umiala nawet sobie wyobrazic, ze mialaby ze swiatem sie rozstać..ale tez myslala rozsądnie, że finansowo nie jest w stanie zapewnic opieki w razie choroby czy leczenia...:):)Moze dac mu z radoscia dom, milość, ciepło, jedzonko, zabawy, spacery...tylko boi sie ze jedsli zaczelyby sie powazne wydatki, nie dalaby rady- bo wiemy przeciez i Ona tez jest świadom
a, ze starszy piesek to niestety dosc szybkie pradopodobieństwo lekarza..:):) MIAla tu wejśc i napisac, wiec pewnie zaraz to zrobi ale chyba sie nie zdziwila moja - nie nie moja- nasza prośbą...i chybanawet ucieszyła:):):)DZIEWCZYNY A JA NIE MOGE ZE SZCZESCIA!!!!!UWAZAM, ZE TO NORMALNIE CUD DLA NAS WSZYSTKICH:):):)
Prosze teraz skoro sprawa jest jasna, kolejne cioteczki o decyzje w sparwie deklaracji dla Swiatunia:) Mamu juz malibu i xmatrix- czyli wasze deklaracje zostają:):)<Jupi>:):):)
PROSIMY KOLEJNE CIOTECZKI I WUJASZKA O PODJECIE DECYZJI:):)

Posted

TO SĄ DEKLARACJE STALE DLA PRZYPOMNIENIA:):)pROSZĘ WYMIENIONE OSOBY O NAPISANIE CZY ZOSTAJA PRZY DE;LARACJACH DLA sWIATUNIA;):)

Deklaracje stałe:

Cajus 20 zł
Bjuta 10 zł- (PÓKI CO ZOSTAJE:))
xmartix 10 zł- ZOSTAJE:):):)
Lidan 10 zł
Malicja 5 zł

malibo 50 zł- ZOSTAJE :):):)
agatka51 10 zł
margoth 5 zł
eska 10 zł
avii 20 zł- ZOSTAJE:):):)
merry 10 zł
nemko 30 zł
wojtus 10 zł

gonia66- 5 zł- ZOSTAJE:):):)
RAZEM: 200 zł

Posted

xmartix napisał(a):
ja jestem za... ale obawiam się (tak szczerze) że teraz jest zbyt wielka presja na ivette przez te wasze posty...

Nie ma mowy o żadnej presji.... Światuś jest cudny i nie ma najmniejszych powodów aby nie został na stałe u mnie....Fizycznie dajemy radę,a i on najwyraźniej świetnie zaczyna odnajdywać się w nowym życiu....co pokażę później na wyjątkowej sesji zdjęciowej zrobionej dziś przypadkiem - :evil_lol::lol::lol::lol:...istny szok :lol:
Wracając do postu goni---> będę szczęśliwa,jeśli obdarzycie mnie zaufaniem i powierzycie mi opiekę nad zdrówkiem i dobrym losem Światusia.
W kwestiach materialnych , nie potrafię być bezpośrednia - krępują mnie takie tematy....nie zmienia to jednak faktu,że odpowiedzialna decyzja to taka,która ma wszelkie podstawy do jak najlepszego wywiązania się - ciepło i micha z codziennym jedzonkiem to dla mnie nie problem....cokolwiek ponad to , może już być problemem.....a ja nie chciałabym patrzeć bezradnie na cierpiące zwierzę i nie być w stanie mu pomóc z powodu braku finansów( a te są u mnie bardzo skromne)....... wiekowy,schorowany dziadzio musi być pod kontrolą weta ,i choć co jakiś czas dostać lepsze kąski....i niestety rezerwę na w razie niespodziewanej sytuacji zdrowotnej,jaka w jego wieku i stanie może w każdej chwili nastąpić...
Decyzje więc pozostawiam Wam .A końcowe ustalenia prawnym opiekunom (goni i xmartix ) przy Waszej aprobacie...

Czekamy ze Światusiem na werdykt ....:roll:

i jakby co, to prosimy jeszcze o prywatną księgową - buchalterkę,o dożywotnie prowadzenie finansów Świata,bo ja się do takich spraw nie nadaję ( :eviltong: to do Ciebie przytyk goniu :eviltong: )