Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

on jest malutki i chudziutki pod furą sierści i puchu. Wysokość jamnika z tych wyższych ale za to krótszy i puchaty :) i lekutki -około 5-6 kg na wadze domowej

avii - a ja już się doczekać nie mogę,jakie cudeńko dziś wymyślisz :eviltong: :lol:

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Poker napisał(a):
a 50 zł ode mnie w imieniu właścicieli Merlinki nie dotarło ?będzie jeszcze z bazarku 17 z k

Nie Pokerku...dzis jeszzce nie było na koncie..wchodzialm niedawno:) Ale na pewno jutro dotra..a kiedy wysylalas???Bo twoje dotarl;y:)

Posted

agata51 napisał(a):
"What a wonderful world..."

to jest bossskie zdjęcie.

czy ja dobrze rozumiem, że światuś ma bezterminowe schronienie u ivette?
darmo czy nie, chłopina potzrebuje skarpety na wydatki typu wet. mozan od razu zacząć robic bazarki i prosic o jednorazowe wpłaty na wiano, będzie miał chłopak na badania, co myslicie?

on faktycznie ma cos z króla mikiego :-)

Posted

<foch> jak to ma coś z króla ???? ON JEST KRÓLEM Świata :):):):)

Co do badań : Jesteśmy umówieni na jutro (na czczo :) ) o godz 9-10 wyniki po 15.00 tego samego dnia :)
Będzie zbadany na wątróbkę,nereczki....etc oraz ekg serduszka i wizyta u kardiologa- ewentualne leki ...
Szczegóły podam jutro oczywiście na bieżąco po badaniu.
Noc minęła spokojnie a rano Światuś Burczykowski burczeniem powiadomił o potrzebie wyjścia na dwór i ku mojej radości wreszcie załatwił obie potrzeby ( a już się martwiłam , czy nie ma czasem zatwardzenia - ale jest ok :) ) Kaszelek rzadko ale jest niestety...
No i ważne wydarzenie :) Dziś po śniadanku Gucio i Świat się pierwszy raz grzecznie i ostrożnie obwąchali i po ich minach widać, że rozumieją i akceptują swoje wspólne bytowanie :)

Posted

To wspaniale, ze pieski siebie zaakceptowaly i zyja w zgodzie.:lol: I ze wszysko juz Ivette ma zalatwione, co do wizyt u weterynarza i plan leczenia nakreslony, musze sie duuuzo nauczyc od Was dziewczyny, operatywnosc i jeszcze raz operatywnosc.BRAWO:lol:

Posted

Mamy kolejne wplaty dla dziadunia-
merry- 10 zł
Ukryty Smok- 100 zł
BARDZO BARDZO DZIEKUJEMY KOLEJNYM DARCZYŃCOM:):)ŚWIAT JEST NA RAZIE BEZPIECZNY..ALE JESLI BEDZIE JECHAL DO MORII, POTRZEBNE MU BEDA PIENIAZKI..NO I NIE WIADOMO ILE BEDZIE POTRZEBA NA TEGO WETA W KONSEKWENCJI:)...TAk wiec kazda wplata to cenny skarb- DLATEGO BARDZO BARDZO DZIEKUJEMY:):)
AKTUALNY STAN KONTA DZIADUNIA TO:355 ZŁ:):):)

Posted

MOŻNA WKLEIC DO PIERWSZEGO POSTU:
ŚWIAT POSIADA AKTUALNIE:

220 zł ze skarbonki czarusiowej
wplaty:
Lidan- 10 zł
Eski- 10 zł
Bazarek Poker (zakupy Goni)- 15 zł
Nemco- 55 zł
Ivette- 10 zł
avii- 150 zł
merry- 10 ZŁ
Ukryty Smok- 100zł

WPŁYWY- 580 ZŁ
WYDATKI- 180 zł (wet)+ 45 zł (transport)
AKTUALNY STAN KONTA ŚWIATA TO 355 ZŁ:):):)
BARDZO BARDZO DZIEKUJEMY WSZYSTKIM KOCHANYM DARCZYŃCOM!!!:D
BARDZO DZIĘKUJEMY WSZYSTKIM KOCHANYM DARCZYŃCOM

Posted

Dzień minął bez specjalnych sensacji - dziadzio dużo spał :) i teraz też śpi sobie na swoim posłanku ,więc w jego imieniu wszystkim mówię DOBRANOC :) jutro mamy dzień badań- trzymajcie kciuki za jego zdrówko :)

Posted

Poker napisał(a):
ja wpłaciłam jeszcze 50 zł, nadal nie doszły ??

KUrcze..nie widzialam ale zaraz sprawdze jeszcze raz ..a kiedy wplacalas to drugie 50 zł Poker?Ps. dziekuje za przesylke- dzis dotarła:D

Posted

Ale tu cisza na watku sie zrobila:):) Swiat bezpieczny- ciotki pobeigly ratowac nastepne bidy:D....ja dopiero wrocilam i od razu do kompa- rodzina mi kompa kiedys wyrzuci na bank:)

Posted

goniu, albom ja ślepawa albo co , bo nie widzę w wykazie tych 50 zł tylko Twoje bazarkowe 15.
Stale zaglądam do Króla, kilka razy dziennie.nawet przed chwilą mąż chciał go zobaczyć i bardzo mu się podobał niuniek i powiedzał ,że jesteście WSPANIAŁE

Posted

CZekaj czekaj..czyli nie ma Ciebie w ogole we wplatach?/zaraz wroce...no wydaje mi sie ze jedno 50zł to na 100% przyszlo...kurcze..pilnuj mnie cioteczko, bo ja w ferworze ostatnich wydarzen moge cos zgubic nieopatrznie:/..napisz mi tylko plisss kiedy wplacalas pieniazki:)

Posted

ja chyba mam coś z główką, mam odkreślone,że wpłaciłam ,a chyba nie wpłaciłam jeszcze :oops:, może czekałam na resztę pieniędzy z bazarku.Mam wpłacić na konto goni66?Zaraz to zrobię.Czyli wpłacę 50+17 = 67 zł.

Posted

Poker napisał(a):
już przelałam 67 zł.

Tak tak, na moje konto:) Juz sie wystraszylam ze cos le podalam..ale ja numek=r konta kopiuje wiec nie powinno byc bledow:):)Dziekujemy w takim razie za zasilenie konta bardzo:):) Lilus obiecala tez bazarek dla swiatunia w najblizszym czasie- a chyba wiecie co za cudenka wystawia Lilus- malowane obrazy:):):)

Posted

Hihihi..ja wyslalam juz numer wojtusiowi od razu jak zobaczylam:):):)
Ale pisze serio zebyscie mnie pilnowaly..bo wiecie jak to jest....sporo wplat ostatnio bylo i moze sie jakas zawieruszyc...zwlaszzca wtedy jak sa np 3 wplaty o tek samej kwocie...ja wpisuje i jestem pewna ze to ta....no wiecie same...zbieram na 4 psiaki:)

Posted

no to fuchę masz nie do pozazdroszczenia z tą buchalterią hi hi :)

Pozdrów rodzinę :) i obiecaj poprawę,bo bez kompa to bieda będzie :) ( Chyba,że wtedy ciotki bazarek zrobią na kompa dla goni - tylko trzeba by go przed rodziną ukrywać;) )

Posted

pierwszy etap mamy za sobą- po 15 drugi :)

Zrobione badania to :
Badania krwi --> morfologia,rozmaz,płytki AL,ALT,mocznik,kreatyna,b.całkowite,glukoza,Ca++ .--> wyniki i decyzje co do ewentualnego dalszego postępowania/leczenia po godz.15.00

Teraz już wiadomo :

SERDUSZKO JEST W NORMIE JAK NA JEGO WIEK i tryb życia :):):)

RTG jednak wykazało zmiany oskrzelowe :roll: ( o ile czegoś nie przekręcam , to powiedziała pani wet. : "łańcuszek zmian na oskrzelach " i krtań również :roll: ---> to jest główna przyczyna kaszelku.

na razie zalecone leki to : Theovent i syrop na kaszel.
Ząbki też nie najlepiej - do leczenia...ale bez paniki ( to staruszek w końcu )
Słuch i wzrok niestety kiepsko ...Na oczkach ma plamki zaćmy i mocno niedowidzi- tu jednak rady nie ma , bo to już zmiany wiekowe,jak u ludzi...
Po 15.00 okaże się czy coś jeszcze...

Dziadzio był bardzo grzeczny i dzielny- nawet nie burczał na p.wet. :) troszkę protestował przy ukłuciu ale to dobrze, bo znaczy,że nie jest mu wszystko jedno co z nim się wyprawia :lol:
Drogę do Przychodni spędził na rękach głównie, ale powrotną pokonał sam :)

Posted

oo super Ivette że to załatwiłaś :)

te zmiany w oskrzelach to jest do wyleczenia? czy będzie się nawracać? a ja myślałam że serce bo tak odkaszliwał jakby a to zawsze objaw że coś z sercem nie tak.
hmm... że nie dowidzi i niedosłyszy to masz rację już nie zrobimy nic...
Ivette czy widać po nim że się lepiej czuje? bo on taki w swoim świecie, ale może widać że jest mu lepiej...

a co do sierści.. wyczesałaś go to teraz jest taki jak York :D hihi... bo on ma taką długą, gładką sierść...

Posted

MAmy kolejne wpłaty dla Swiatunia:)
POker- 67 zł
MAlicja- 5 zł
CAjus- 20 zł

Stan konta Swiata na dzis wynosi wiec 447 zł- czyli w "skrócie"- 450 zł:):)
Dziekujemy bardzo wszystkim ofiarodawcom za serduszko dla Dziadziusia:):)