Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

gonia66 napisał(a):
Gdzies to czytalam, faktycznie...tylko juz nawet nie pamietam gdzie jest ten wątek Filipka:)NApisz do niej Ivette prosze, i niech jesli moze napisze tu na wątku- ja jej przesle numer konta:) BO chyba tak to tylko mozemy zalatwic- prawda????I juz dziekujemy za koleja dyszke- brakowaloby wtedy juz "tyllko 105 zł":):):)

PW do ani@ poszło :)

nie wytrzymałam ..... i zadzwoniłam do ani@ - :) wie wszystko i potwierdza, a wieczorkiem tu wpadnie i napisze co i jak , żeby wjtusia 10 zł trafiało do Świata :) ...:)

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ivette3 napisał(a):
PW do ani@ poszło :)

nie wytrzymałam ..... i zadzwoniłam do ani@ - :) wie wszystko i potwierdza, a wieczorkiem tu wpadnie i napisze co i jak , żeby wjtusia 10 zł trafiało do Świata :) ...:)

Dzękuje ivette:) Juz coraz blizej do szcescie Swiata:):)KTO JESZCZE ZECHCE POMOC ZŁOTOWECZKĄ MALEŃKIEGO DZIADZIUSIA????PROSIIIMY:)

Posted

ivette3 napisał(a):
no to chyba jednak lepiej skupić się na hoteliku i opracować plan podróży i to tak jak można najszybciej,bo on w schronie siedzieć nie powinien. Ja jako przystanek dalej jestem do dyspozycji...
ważne żeby pies był bezpieczny ...

Tak czytam czytam , i ….siem pogubiła :roll:

I tak sobie myślę ......

Z Wrocławia do Elblaga to podróż np. PKP to c’ 8-9 godzin do tego z 1 lub 2-ma przesiadkami, wykonalne ale chyba z noclegiem na miejscu .....
Samochodem też krócej nie będzie , tym bardziej że zapowiadaja mrozy i sypanie śniegu.

Zatem wydaje mi się podzielić trase na 2 tury :

Proponuje ivette3 [FONT=Wingdings]:loveu:[/FONT] tymczasowe lokum dla psiaka..
Warto byłoby skorzystać z tej propozycji, pies już byłby bezpieczny,
Tylko ivette musiałaby jeszcze określić jaki przedział czasu wchodzi w grę
No bo jak przed świetami cos nie wypali? A dopiero po świetach ?? da radę ??

I tak sobie prześledziłam:
PKP z Wrocka do Częstochowy to 2:35 albo 2;58 jazdy bezpośrednim pociągiem , wyjazd o 9;10
przyjazd 12;08 , koszt przeciez się pokryje dla tej osoby ...

jeśli pies będzie wysiusiany i nie nakarmiony jakimś paskudztwem wytrzyma , zabrać kocyk , kaganiec i troche wody…i przyjazną dla psiaka dusze ..
to może się wydac dla kogoś nieco kłopotliwe ale ....wydaje mi się najprostsze i do wykonania ( wiem z autopsji)

powrót osoby
o 15:34 jest z powrotem bezpośredni do Wrocławia i na miejscu jest 19:17

potem dogrywać transport docelowy do Elblaga bo to szmat drogi …

jednorazowo uważam nie da się tego dograć szczególnie teraz przed swietami ale może się mylę….

a dlaczego transport na Kraków ?? :roll:

Posted

No mysle ze masz switny pomysl z tym pociagiem...gdyby to bykl student to byloby jeszcze taniej:) Tylko czy ktos pojedzie??Czy ktos bedzie mial ochote jechac????BO to byloby polowa zwyciestwa...ivette..a co potem z Cz-wy??jak by to mialo wygladać???Przypomnij mi...BO z tego co pamietam, Ty jestes gotowa przetrzymac Swiata nawet kilka dni u siebie jakby komus tak pasowalo...dobrze pamietam??Potem juz tylko z Cz-wy do Krakowa..a potem to juz ma transport Danal>>??tak???

Posted

a wtedy danal by wiozła go ze swoim Tżtem z Częstochowy do Elbląga:)

super, dziękujemy za deklaracje!!!!

tylko jak z tym pkp, kto mógłby???? dopiszę na transportowym

Posted

xmartix napisał(a):
cholera jakbym ja mogła to bym pojechała, mam zniżkę nauczycielską i jestem na zwolnieniu.. no ale w ciąży.. i nie mogę dźwigać :(

Bogu dzieki, ze w ciąży:) Przybędzie nam maly dogomanek(dogomanka):Dtakiego "nabytku" nigdy dość- GRATULACJE!!!!..pewnie od urodzenia będzie spal z piesami:):)Dlatego TY xmatrix siedź w domku i pielegnyj Maleństwo...w miedzyczasie tylkoe nie za wiele- klikaj i szukaj kogos kto moglby pojechac...a powiedz mi cos ..a Iwa????Ona nie moglaby????

Posted

Iwa... oj nie wiem, ona ma pracę chyba? czy nie? nie wiem sama, można do niej napisać, nie wiem czy ma zniżki, studentką nie jest :) ale może nauczycielką.
pisałam na wątku wrocławskim, tam jesteśmy wszystkie ale jakoś małe zainteresowanie
napiszę na gg jeszcze do paru może pojadą

p.s. dogomanek się urodzi :roll:

Posted

1/ jutro moja córka ma wolny dzień w planie , więc może pojechać do Wrocka
Ma legit. studencką i bilet miesięczny z Czę- wy do Dąbrowy G. i z D.G do Czę-wy. Czyli koszty (studenckie)by były za nią tylko od D.G do Wrocka i z Wrocka do D.G oraz cała trasa dla psiaka z Wrocka do Czę-wy

2/Jeśli ktoś by mógł podrzucić psiaka do D.G lub Katowic to jeszcze lepiej

3/U mnie psiak może być do świąt lub nowego roku - tyle co potrzeba- bez paniki- Dam mu jeść , fotel mój i serduszko tylko,że mam dwa psiaki już i dość ciasno, więc na stałe go nie mogę wziąć :( .

Posted

xmartix napisał(a):
Iwa... oj nie wiem, ona ma pracę chyba? czy nie? nie wiem sama, można do niej napisać, nie wiem czy ma zniżki, studentką nie jest :) ale może nauczycielką.
pisałam na wątku wrocławskim, tam jesteśmy wszystkie ale jakoś małe zainteresowanie
napiszę na gg jeszcze do paru może pojadą

p.s. dogomanek się urodzi :roll:

dziewczyny te koszty biletu pkp naprawdę nie są takie ważne i nie do przeskoczenia
najważniejsze by znalazła sie osoba która poswięci ten jeden dzień
i bedzie umiała zaopiekowac sie futrzakiem

ivette3 napisał(a):
1/ jutro moja córka ma wolny dzień w planie , więc może pojechać do Wrocka
Ma legit. studencką i bilet miesięczny z Czę- wy do Dąbrowy G. i z D.G do Czę-wy. Czyli koszty (studenckie)by były za nią tylko od D.G do Wrocka i z Wrocka do D.G oraz cała trasa dla psiaka z Wrocka do Czę-wy

2/Jeśli ktoś by mógł podrzucić psiaka do D.G lub Katowic to jeszcze lepiej

3/U mnie psiak może być do świąt lub nowego roku - tyle co potrzeba- bez paniki- Dam mu jeść , fotel mój i serduszko tylko,że mam dwa psiaki już i dość ciasno, więc na stałe go nie mogę wziąć :( .

:modla::modla::modla::sweetCyb::bigcool:

pokryję koszty przejazdu i pobytu psiaka u Ciebie ivette:loveu::loveu:

Posted

NIE WIERZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NIE WIERZE NIE WIERZE NIE WIERZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!JEZU..nIE MOGE Z RADOSCI AZ MNIE NOSI !!!!!!CZYLI CO??/JUTRO MOZE SWIAT JECHAC W DROGE???????DO IVETTE?/NIE BEDZIE MU ZIMNO????JUZ NIGDY??????POWIEDZCIE PROSZE ZE JA NIE SNIE..NO POWIEDZCIE....!!!!!!!!!!!!

Posted

avii :) koszty pobytu u mnie to żadne koszty ( moje psiaki mają co jeść i stać je na ugoszczenie swojego brata :) ) więc tym nie ma co zawracać Twojej szlachetnej i artystycznie uzdolnionej głowy :)

Posted

Od Wojtusia z Krakowa będzie 10zł/mies
Wojtuś chciał wpłacać 40zł/mies na Filipka, ale jemu brakowało tylko 30zł stałych deklaracji, więc zadecydowaliśmy, że 10zł pójdzie dla Świata.

Posted

Ank@ napisał(a):
Od Wojtusia z Krakowa będzie 10zł/mies
Wojtuś chciał wpłacać 40zł/mies na Filipka, ale jemu brakowało tylko 30zł stałych deklaracji, więc zadecydowaliśmy, że 10zł pójdzie dla Świata.

Aniu- bardzo dziekujemy:) Dipisujemy deklaracje Wojtusia dla naszego ślicznego dziadziusia:)
ALE JESTEM HAPPY!!!!!!!

Posted

jUZ ZADZWONILA DO XMATRIX- TERAZ WSZYSTKO W JEJ REKACH JUZ TU PEWNIE PISZE:)

Pyt 1 ..o ktorej corka moze byc we Wroclawiu??????tzn o ktorej przyjedzie pociag???
NIE MOGE JESZCZE OCHLONĄĆ NORMALNIE Z WRAZENIA...:)

Posted

ale się cieszę !!!! coś czułam ivette że coś wymyślisz :D:D

o której będzie córcia we Wrocławiu? odbiorę ją z pkp i pojedziemy do schronu po pieska, a potem odstawię na pkp i pojedzie do dąbrowy, tak? czy od razu do częstochowy?
zaraz popatrzę na pociągi
ale się cieszę!!

albo żeby nie przedłużać przywiozę pieska na pkp, mogę go wujmować ze schronu od 9 czyli koło 10 byłabym na pkp
zaraz sprawdzę pociągi
o której może być córcia (jak ma na imię?) we wro?

Posted

ona dostosuje sie do waszego planu .....piszcie jak to widzicie a ja póżniej odpowiem czy wszystko jest do zrealizowania

Avi !!! ty masz już rozkład pkp? daj go bo u mnie jakoś nie chce wchodzić :(

Posted

Dąbrowa Gónicza 7:06, przesiadka w Katowicach 7:25, wyjazd z K-c 7:30 do Wrocławia, we Wro o 10:25

nie lepiej od razu z Wro do Częstochowy jechać? bo nie będzie musiała się tyle pzresiadać

Światowi potrzeba smyczy i obroży bo schron nie daje, to ja najwyżej kupię, bo jeszcze nie wpłaciłam deklaracji

Posted

nie, nie, z Dąbrowy do Wrocławia pojechałaby, a potem z Wrocławia do Częstochowy od razu
tak?

z Wrocławia do Częstochowy miałaby pociąg ale przez Katowice ok 12-tej z 1 przesiadką
ale lepszy jest o 13-tej bezpośrednio do Częstochowy, w Częstochowie o 16:06 by była (jechałaby Tanimi Liniami Kolejowymi)

ok, jeszcze raz
Ivette skąd będzie jechać Twoja córka?? bo się zgubiłam
z Częstochowy czy Dąbrowy??? ;>

Posted

już jestem na gg to się możemy tak dogadać bo tu nam wiele stron to zajmie
ale tam nikt mi nie odpowiada...

jeżeli chcesz żeby jechała z Częstochowy przez Dąbrowę i potem do Wrocka, to i tak będzie miała kolejną przesiadkę w Katowicach a po co tak motać?? tylko się zmęczy
najlepiej od razu z Częstochowy do Wrocławia żeby pojechała, co?

Posted

xmartix napisał(a):
już jestem na gg to się możemy tak dogadać bo tu nam wiele stron to zajmie
ale tam nikt mi nie odpowiada...

jeżeli chcesz żeby jechała z Częstochowy przez Dąbrowę i potem do Wrocka, to i tak będzie miała kolejną przesiadkę w Katowicach a po co tak motać?? tylko się zmęczy
najlepiej od razu z Częstochowy do Wrocławia żeby pojechała, co?
JAsne, jesli tak wygodniej- my zaplacimy za przejazd tak czy siak- to i tak nie sa takie wielkie koszta...no chyba ze woli jechac inaczej..:)