Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ivette3']:) znam te rozkosze ....

Szukamy też transportu z Wrocławia do Elbląga- to by zamknęło poszukiwania czegoś bliżej...[/QUOTE]Mam mozliwosc- pisalam- tata Rybci- jest z Elbląga..moge zadzwonic ile by kosztowal transport- bo to cudowny Pan ktry juz 2 razy wiozl mi psy..w tym Lusie, ktora jechala z Nim przed Wszystkimi Swietym w stanie "agonalnym" niemalze, ponad 500 km...to czlowiek profesjonalny i z ogromnym sercem..zadzwonie i zapytam ile by kosztowla transport- ok????

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='gonia66']Mam mozliwosc- pisalam- tata Rybci- jest z Elbląga..moge zadzwonic ile by kosztowal transport- bo to cudowny Pan ktry juz 2 razy wiozl mi psy..w tym Lusie, ktora jechala z Nim przed Wszystkimi Swietym w stanie "agonalnym" niemalze, ponad 500 km...to czlowiek profesjonalny i z ogromnym sercem..zadzwonie i zapytam ile by kosztowla transport- ok????[/QUOTE]

:) Zapytaj - wtedy szybciutko zbieramy kasę na paliwo i staruszek walizki pakuje :)

Ostateczną decyzję podejmie xmarix , ale warto już konkrety ustalić :)

Posted

[quote name='gonia66']Czekam na Rybcie...tata rybci chyba zmienil numer, wiec czekam az poda mi mnowy numer...jesli jednak macie jakies inne mozliwisci to szukamy...:):)[/QUOTE]

...ja też czekam na odpowiedź na PW lub na wątku od ani@ .Dzwoniłam, ale chyba jest zajęta bo na razie nie odbiera...

numer do p.Marty z Głogoczowa koło Krk 695 307 709 .Tam w hoteliku jest Filip i może mógłby być Świat....
ale to musi rozmawiać ktoś kto ma wiedzę o psiaku.

Posted

[quote name='ivette3']numer do p.Marty z Głogoczowa koło Krk 695 307 709 .Tam w hoteliku jest Filip i może mógłby być Świat....
ale to musi rozmawiać ktoś kto ma wiedzę o psiaku.[/QUOTE]
CZy to rzeczywiscie duzo blizej??Bo prawde mowiac nie znam siena odleglosciach...domek u Morii znam...tego drugiego nie- ale oczywiscie sie nie upieram...dla mnie najwazniejsze jest zeby Swiat JUZ byl wyciagnięty.....CZY MOZNA W SCHRONIE "JAKOS PSA ZAMOWIĆ"...UPORZEDZIC ZE BEDZIE WYCIAGANY, ZEBY MU NIE ZROBILI KRZYWDY????
no i potrzebne sa decyzje, zbym mogla dac znac morii- nie chce przetrzymywac miejsca- wiecie ze dzis domkowe miejsca sa na wage zlota...wiec jesli mozna prosze o jakies konkrety...:D

Posted

[quote name='ivette3']...ja też czekam na odpowiedź na PW lub na wątku od ani@ .Dzwoniłam, ale chyba jest zajęta bo na razie nie odbiera...[/QUOTE]

jak juz pisalam, moj michal pojedzie do elbląga, musimy mu tylko zatankowac samochod. jednakze koszty paliwa zabiora jego pol m-ca w dt, troche szkoda, te pieniazki mozna inaczej wydac. niestetykryzys fin w naszej firmie nie pozwala nam na pokrycie k-tow takiej trasy bo inaczej wiecie... zrobilibysmy sobie pozne wakacje w elblągu...

trzeba szybko zdecydowac o wyborze dt.

Posted

[quote name='danal1983']jak juz pisalam, moj michal pojedzie do elbląga, musimy mu tylko zatankowac samochod. jednakze koszty paliwa zabiora jego pol m-ca w dt, troche szkoda, te pieniazki mozna inaczej wydac. niestetykryzys fin w naszej firmie nie pozwala nam na pokrycie k-tow takiej trasy bo inaczej wiecie... zrobilibysmy sobie pozne wakacje w elblągu...

trzeba szybko zdecydowac o wyborze dt.[/QUOTE]

O wszystkim musi chyba zadecydować xmartx.....
numer do p.Marty z Głogoczowa koło Krakowa 695 307 709 to bliżej niż Elbląg ale też koszt,więc chyba trzeba szybko coś postanowić bo pieniędzy nikt jeszcze nie posyła a to potrwa.... a za pasem Święta, czyli lekki zastój we wszystkim....staruszek nie może chyba czekać do nowego roku ? :(

Posted

czekamy wiec kie3dy pojawi sie zalozyciel wątku, moze zadzwoniłby do p. Marty. transport z wrocka na górny sląśk odbyłby sie pociągiem, musielibysmy tylko uzbierac na bilecik pkp dla dziadziunia. ze sląska to ja juz go do glogaczowa zawioze , bo to chyba gdzies niedaleko krk jest????

ale juz cicho siedze i czekam na xmartx

uryczlam sie nad wątkiem pieskow za Tm, bo chce tam Herkulesia wpisac i nic , tylko oczy wycieram...

Posted

[quote name='danal1983']jak juz pisalam, moj michal pojedzie do elbląga, musimy mu tylko zatankowac samochod. jednakze koszty paliwa zabiora jego pol m-ca w dt, troche szkoda, te pieniazki mozna inaczej wydac. niestetykryzys fin w naszej firmie nie pozwala nam na pokrycie k-tow takiej trasy bo inaczej wiecie... zrobilibysmy sobie pozne wakacje w elblągu...

trzeba szybko zdecydowac o wyborze dt.[/QUOTE]Tez uwazam, ze czas nagli..nie wyobrazam sobie nawet zeby święta mial spędzic w schronie, jesli jest miejsce dla Niwego w domku....nie wiem co z tym nuumerem...kto ma tam dzwonic??Przeciez w zasadzie mozna bylo juz dzis zadzwonic, zeby bylo wiadomo co i jak....bo jesli nie ma miejsca albo ma drozej, to nie ma nad czym myslec tylko szukac transportu...tylko martwie sie ze tu nie ma nikogo od Swiata:(:(..KTO MOZE ZADZWONIC DO TEJ PANI MARTY ZEBY ZAPYTAC CZY W OGOLE MA TAM MIEJSCA?????TAK W OGLOLE TO CO TO ZA HOTELIK????MOGE WIEDZIEC WIECEJ SZCZEGOLOW????

Posted

no jestem w końcu, wczoraj nie mogłam, jasne że zadzwonię do Głogaczowa ale czekam na informację od Iwy odnośnie stanu zdrowia Świata, albo zaraz sama do niej zadzwonię to będę wiedzieć co i jak i wtedy mogę dzwonić do Głogaczowa

a napiszcie mi cioteczki, czy to domowy dt?

Świat jest "zaklepany" w schronie..

i za ile pieniędzy jest ten Głogaczów? bo gdzieś przeoczyłam...

Posted

aha bo ten Elbląg też jest za 300

mamy 125 zł stałych deklaracji,. trzeba nazbierać chociażby do min. 200... a najlepiej to te 300

PROSIMY O DEKLERACJE!!!

może zmienię tytuł że deklaracje potrzebne

Posted

xmartix, przedzwonisz do glogaczowa popytac czy decydujesz sie na elblag? deklaracje jakos sie nazbiera, a myslicie, że to juz bedzie jego ostatnie miejsce czy znajdzie jeszcze ds i kilka lat pozyje w dobrym zdrowiu i szczesciu?

a ja mam od dwoch godzin kotka malenkiego tymczasowo...moja uczennica zabrala go z ruchliwej ulicy....

Posted

Miałem bardzo mało informacji, stąd tekst może wydawać się bardzo mało szczegółowy, ale tak naprawdę nic nie wiemy, o tym rozkosznym kundelku:

Mawiają, że troski są połową drogi do starości. Tego jednego w życiu Świata nigdy nie brakowało – zmartwień. Ten szesnastoletni, błąkający się po ulicach kundelek, znaleziony w deszczowy wieczór w jednym z wrocławskich parków, ze względu na swój wiek, najprawdopodobniej ostatnie dni życia, spędzi w schronisku. Piesek jest głuchy, ślepy i przerażająco samotny, mimo podeszłego wieku garnie się do człowieka, wymuszając pieszczoty. Jeżeli jesteś osobą odpowiedzialną, zdajesz sobie sprawę z obowiązków, wynikających z adopcji psa w sile wieku, a do tego masz w sercu odrobinę miejsca do zagospodarowania, nie czekaj, skontaktuj się z nami jak najszybciej! Być może Świat jest psem właśnie dla Ciebie. Chciałbyś wesprzeć nas finansowo, pomagając w realizowaniu wszelkich potrzeb staruszka? Nic prostszego! Wszelkie informacje dotyczące darowizn, i bieżących wydatków uzyskasz w serwisie dogomania, klikając w odpowiednią zakładkę. Jeśli z jakichkolwiek powodów, nie masz możliwości stworzenia domu maluszkowi, a i finansowo nie stoisz zbyt ciekawie, nic straconego, zawsze możesz nas wesprzeć miłym słowem, bądź po prostu zapytać jak się mają nasi podopieczni. Będzie nam bardzo miło poznać człowieka, którego poruszył los opuszczonego, nikomu niepotrzebnego psa.

Pamiętaj:
Acz to młodość bywa żwawa,
Wżdy wiek stary ma swe prawa;-)

Posted

Właśnie, czy ktoś zna z autopsji ten Głogaczów? Ktoś będzie mógł tam zaglądać? Bez zapowiedzi, oczywiście. Ostatnio jest tyle przypadków niejasnego przedstawiania oferty - trzeba mieć oczy dookoła głowy.

Posted

[quote name='wojtito']Miałem bardzo mało informacji, stąd tekst może wydawać się bardzo mało szczegółowy, ale tak naprawdę nic nie wiemy, o tym rozkosznym kundelku:

Mawiają, że troski są połową drogi do starości. Tego jednego w życiu Świata nigdy nie brakowało – zmartwień. Ten szesnastoletni, błąkający się po ulicach kundelek, znaleziony w deszczowy wieczór w jednym z wrocławskich parków, ze względu na swój wiek, najprawdopodobniej ostatnie dni życia, spędzi w schronisku. Piesek jest głuchy, ślepy i przerażająco samotny, mimo podeszłego wieku garnie się do człowieka, wymuszając pieszczoty. Jeżeli jesteś osobą odpowiedzialną, zdajesz sobie sprawę z obowiązków, wynikających z adopcji psa w sile wieku, a do tego masz w sercu odrobinę miejsca do zagospodarowania, nie czekaj, skontaktuj się z nami jak najszybciej! Być może Świat jest psem właśnie dla Ciebie. Chciałbyś wesprzeć nas finansowo, pomagając w realizowaniu wszelkich potrzeb staruszka? Nic prostszego! Wszelkie informacje dotyczące darowizn, i bieżących wydatków uzyskasz w serwisie dogomania, klikając w odpowiednią zakładkę. Jeśli z jakichkolwiek powodów, nie masz możliwości stworzenia domu maluszkowi, a i finansowo nie stoisz zbyt ciekawie, nic straconego, zawsze możesz nas wesprzeć miłym słowem, bądź po prostu zapytać jak się mają nasi podopieczni. Będzie nam bardzo miło poznać człowieka, którego poruszył los opuszczonego, nikomu niepotrzebnego psa.

Pamiętaj:
Acz to młodość bywa żwawa,
Wżdy wiek stary ma swe prawa;-)[/QUOTE]Bardzo ładny ten tekst...dziękujemy wojtito..będzie jak znalazł do ogloszen:)