Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='majqa']

Na pewno się kiedyś spotkamy Światusiu...

• dostałam dziś sms od Goni66 z prośbą, żeby zapalić tu od niej świeczkę dla Światusia
  • ,
    spełniam jej prośbę "pożyczając" świeczkę, bo sama nie potrafię takich pięknych wklejać

Gonia dopiero dzisiaj dowiedziała się, że Świat odszedł za TM i bardzo jej smutno :(

• Replies 2.4k
    • Created
    • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
    Guest Elżbieta481
    Posted

Bardzo Ciebie kochałam staruszku...Napewno spotkałeś mojego Gucia,tak za nim tęsknię!Razem moje złote,kochane psiny spoczywacie u nóg dobrego Boga..Odpoczywajcie.
    E/W

• 4 weeks later...
    Posted

odwiedzam dziś wątki tych kochanych za TM i ten wiersz zostawiam dla nich....
    i dla ciebie też, piesku kochany

[FONT=Verdana]SĄD OSTATECZNY
    święty Piotr u nieba wrót
    stoi, trzymając listę cnót
    a wszystkie dusze w milczeniu
    przypatrują się jego skinieniu
    " ten wejdzie pierwszy, KTO
    był lekiem na całe zło
    kto do końca wierny był
    kochał i i służył ze wszystkich sił
    brzydził się złością
    dzielił radością
    na dobre i na złe
    kto jednego tylko chce;
    KOCHAĆ WIECZNIE JAK SZLONY"
    Piotrowa dłoń otwiera drzwi-
    lśnią oczy, merdają ogony-
    PIERWSZE DO RAJU WCHODZĄ PSY.

Millicent Bobleter[/FONT]

• 3 weeks later...
    Posted

Niedługo będzie kolejna rocznica założenia wątku przez xmartix...kolejna rocznica poznania przeze mnie Światunia...kolejna rocznica kiedy przybył do mojego domu aby pozostać ze mną do ostatnich swoich dni...wspaniałych i niezapomnianych...

Zbliżają się Święta i Nowy Rok...ale już bez kochanego Tuptusia - Światusia.Odszedł ode mnie, od nas ...odszedł razem z wiosną...dlatego z kwiatami wiosennymi i Światuniem składam wszystkim odwiedzającym jego wątek Świąteczne i Noworoczne życzenia wszystkiego najlepszego oraz wytrwałości w trudnej misji pomagania naszym bezbronnym i wiernym przyjaciołom.Choć długo i bardzo boli kiedy odejdą...to warto wiedzieć, że choć trochę zaznały dobra od ludzi...bo czy chcemy czy nie...ale to my! ludzie! sprawiamy im zły los :( .
    Życzę więc nam ludziom, dużo serca dla zwierząt, a zwierzętom szczęścia od ludzi.

Posted

aż trudno uwierzyć, że tyle czasu minęło. Ivette, pamiętasz? Nikt nie dawał mu tyle życia,ile dane mu było jeszcze przezyć... a dzięki Tobie cieszył się jeszcze długo ciepłem i miłością

Posted

Tak Danusiu - minęło sporo czasu od dni radosnych...i sporo miesięcy od smutnego rozstania.Czas niestety wcale nie leczy ran...tylko uodparnia na ból i tęsknotę.Dla mnie Światunio był i jest wyjątkową istotką, choć było i jest w moim życiu sporo zwierząt,które kochałam i kocham nadal.
    To był staruszek, który zapomniał się zestarzeć...wyglądał i zachowywał się jak malutki szczeniaczek...nieporadny,troszkę przerażony i jednocześnie dzielny,charakterny...Trudne było lato bez niego, a teraz jeszcze trudniejsze będą Święta :(

Posted

Dziękuję Sabinko, miło wiedzieć, że Światunio miał wiernych przyjaciół,którzy wciąż o nim pamiętają. Ten wątek dla wielu osób był tym pierwszym lub jednym z pierwszych...Dla mnie również.

Posted

Dzisiaj jest trzecia rocznica(7XII) założenia przez xmartix wątku dla Światunia. Kochanego dziadzia nie ma już niestety z nami ale są kolejne smutne psie historie...Myślę, że dziadzio,którego tutaj wiele ciotek i wujków pamięta i odwiedza nie miałby nic przeciwko zamieszczeniu na jego wątku prośby o zaglądnięcie na wątek ( również 7XII-dzisiaj ! założony ) .Podobnie jak kiedyś Światunio - tamten psiak rozpaczliwie szuka pomocy tuż przed okresem świątecznym :(

zajrzyjcie :
    [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/236958-Ratunku%21-Mocno-pogryziony-ma%C5%82y-bezdomniaczek-potrzebuje-pomocy%21"][FONT=palatino linotype][SIZE=5][COLOR=#ff3300][B]Dotkliwie pogryziony bezdomniaczek![/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/URL]

Posted

zawsze bedziemy pomagać zwierzakom zwłaszcza dziaduszkom.
    Światuniu, nie zdąrzyłam Cię w rzeczywistości przytulić[IMG]http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT7NQYglcMj62CuBmWA-0u1SK1o8oS-apxTA8AHB4bnuo9KOMf0[/IMG]

Posted

kochani zajrzyjcie na bazarek dla oświęcimskich psiaków i kociaków, może jakiś ciuszek wpadnie w oko:))

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/237148-Ubrania-nowe-i-u%C5%BCywane-dla-o%C5%9Bwi%C4%99cimskiego-schroniska-do-16-12[/URL]

Posted

..............Wrocław ................................. Częstochowa..............................................

Trzy lata temu - 14.XII Światunio przebył długą podróż aby na 2,5 roku zamieszkać w moim domu i na zawsze żyć w moim sercu.