Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

doszły wpłaty od:
17.04 Malicja 5 zł
20.04 Agata51 10 zł
30.04 Wojtuś 40 zł
02.05 Ronja 20 zł

bardzo wszystkim dziękujemy :loveu::loveu: kaska już u Świata

aktualne rozliczenie w 1 poście

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Może akurat nie koniecznie kiełbaski :roll::eviltong:- ale nasz dziadzio ma sporo potrzeb i każda pomoc ,wsparcie jest mu bardzo ,bardzo potrzebne.Dlatego serdecznie dziękujemy za pamięć i pomoc:lol:.

Długi weekend dziadzio spędzał raczej bliziutko domu.Jakoś mimo ładnej pogody wcale nie miał ani kondycji ani ochoty do dłuższych wycieczek.
Martwiłam się ,czy dziadzio pozbiera się jeszcze na tyle aby nacieszyć się choćby jeszcze tą wiosną i latem.Nie będę ukrywać ,że coraz częściej myślę o tym i proszę los aby pozwolił Światuniowi jeszcze...i jeszcze troszkę... z nami pobyć.Światuś jednak starzeje się i coraz wyraźniej niestety daje znać ,że czasu nie nadrobi i nie przegoni...Przez ostatnie kilka dni trochę mnie nastraszył ,bo czasem wcale nie chciał chodzić po podwórku ,tylko od razu rozsiadał się na ziemi i polegiwał.Humor mu w zasadzie cały czas dopisuje ale kondycja tylnich łapek wyraźnie spadła .Byłam już prawie załamana aż dziś przed południem :cool3: nasz staruszek znów zaimponował swoją dzielną postawą na dworze :).

A oto fotorelacja :

Posted

margoth137 napisał(a):
to Światuś sobie kupi kiełbaski na grill:)

Sabinko, jedzenia to Światusiowi nie brakuje, xmatrix też o to zadbała, bo animondą żaden najwybredniejszy nawet psiak nie pogardzi:):) Gorzej jak widzę z łapinkami. Kaska to pewnie pójdzie na leki dla dziadzia , zresztą na to jest przeznaczana od początku, bo coś mi się zdaje, że przydałoby się wspomóc jakimiś preparatami te kochane tylnie łapinki, które już odmawiają posłudzeństwa. O tym jednak czy i ewentualnie jakie wspomagacze mógłby Światek dostać, może zadecydować raczej tylko lekarz. Jest dużo możliwości, nie wiemy jednak czy każdą można stosowac u dziadzia. O tym i wyniki krwi pewnie decydują i wiek i kondycja. Warto jednak pomóc dziadziowi, bo skoro ogólny stan zdrowia nie jest najgorszy, to szkoda, aby ta wstrętna staruszkowa przypadłośc i ból jaki jej towarzyszy, utrudniała Mu życie..:(:(..

Posted

margoth137 napisał(a):
buziaczki wysyłam kochanemu Światuniowi:loveu:

:oops: a Światuś posyła cioteczce podziękowanie i głaski dla dziadzia Teosia :loveu: i młodziaka Fikusia :D

Posted

ivette3 napisał(a):
:oops: a Światuś posyła cioteczce podziękowanie i głaski dla dziadzia Teosia :loveu: i młodziaka Fikusia :D

dziękujemy:) a Fikuś to młody z metryki, bo tak naprawdę leży cały dzień i już Teoś się więcej nadrepta:loveu:

Posted

margoth137 napisał(a):
dziękujemy:) a Fikuś to młody z metryki, bo tak naprawdę leży cały dzień i już Teoś się więcej nadrepta:loveu:

To dobrze ,że dziadek Teoś chce i ma siłę dreptać :) .Ma teraz swój teren więc musi nadrobić za wszystkie czasy "obchody=inspekcje" po swoim :eviltong:.
Światuś przez te ponad dwa lata u mnie zrobił po domu niezliczoną ilość kilometrów ,poznał każdy przedmiot i zakamarek .Teraz niestety coraz rzadziej robi swoje wędrówki i częściej poleguje obserwując otoczenie (co objawia się ruszaniem noskiem kiedy ktoś na przekład blisko niego przechodzi :loveu:).

Doszła dziś wpłata od cioteczki malibo57 .Dziadzio serdecznie dziękuje :kiss_2:

Posted

Światek po prostu upałów nie lubi. Przecież widać na zdjęciach, że cienia się trzyma. Tak jak Betka. Ona co parę metrów się pokłada i udaje, że sił nie ma. A ja przez cały długi weekend też ledwo powłóczyłam nogami. Tak sobie żartuję, a raczej oswajam się z myślą. A może oswajam myśl?

Posted

Kochane cioteczki :) - Światuś ma na starość dobre życie i może sobie powybrzydzać i kaprysić ,bo spotkał na swojej drodze dobrych ludzi .To dzięki Wam między innymi jego los jest lepszy i taki będzie tak długo ,jak dziadzio będzie z nami :loveu:.

W słoneczny ,majowy dzień dziękując w imieniu dziadzia za Waszą pomoc i serce ślemy gorące pozdrowienia i buziaki :kiss_2:

Posted

Zapracowanym pomaganiem innym potrzebującym zwierzaczkom cioteczkom i wujkom Światuś życzy dobrej nocy :cool3: :

[IMG]http://s16.postimage.org/xuiy6iw6d/HPIM3623.jpg[/IMG]

Posted

Śliczny jest nasz dziadzio - to fakt :loveu: i faktem też jest ,że w szukaniu wygód jest niedościgniony :eviltong:.
W takie dni jak dziś - czyli deszczowe i nuuudne Światuś preferuje spacery po domu ,w poszukiwaniu coraz to innych miejsc do polegiwania i prezentowania rozmarzonych minek :lol:.
Na ocieplenie pogody ducha cioteczkom i wujkom ,którzy pewnie dzisiaj z racji pogody za oknem są równie senni jak dziadzio prezentujemy mini - foto - relację ;) :

Posted

[quote name='ivette3']

Piekny i rozmarzony dziadzio na fotelu..:):) wiadomo, kto by tam chciał się męczyć na twardych deskach?? Oby tylko nie zasikał z tego wyluzowania fotelowej tapicerki;) Chociaz patrzac po ficiach, z siusianem chyba lepiej, bo i pieluszki nie są potrzebne dziadziowi...:):) I bardzo dobrze...szkoda doopki zaparzać skoro nie ma potrzeby..a i wygodniej wskakiwac na poduchy...:):) i taniej przy okazji tez!!:)
Same dobre wiadomości...cuuuudnie!!:):)

Posted

Za oknem ziiimno i mokro niestety ,więc jak łatwo przewidzieć nasz dziadzio nawet nie próbuje spacerować po podwórku ,tylko wyniesiony natychmiast układa się na ziemi i wtula nos w brzusio.W tej sytuacji oczywiście wracamy do domu i z utęsknieniem czekamy na ciepełko.
Podobno pod koniec tygodnia ma wrócić ciepła wiosna :lol: i mam nadzieję ,Światuś wraz z pojawieniem się słonka odzyska chęci do aktywnego spacerowania.
Póki co pozdrawiamy ciotki i wujków i jak zawsze serdecznie zapraszamy do odwiedzin na wątku.Zawsze gdy się tu pojawiają życzliwe aniołki Światusia robi się cieplej i weselej bez względu na aurę :loveu:.

ps. Trzymam kciuki za Martusię i bardzo niecierpliwie czekamy ze Światusiem na wieści ...:cool3::razz:...czy Światuś ma już nową cioteczkę - małą,słodką dogomaniaczkę ?

Posted

[quote name='agata51']No i co z tą wiosną?

Udzieliło mi się i też niecierpliwie czekam na wieści

Na wieści od Martusi możemy poczekać jeszcze kilka dni ,bo z tego co pamiętam termin wyliczono na przyszły tydzień.Mam nadzieję ,że nieobecność xmartix na dogo i brak wiadomości to dobre wiadomości :lol: i lada dzień Światuś,cioteczki i wujaszkowie będą tłumnie składać gratulacje ( może zrobimy jakąś fetę na wątku :cool3: ?

[quote name='margoth137']zaglądam do Światunia, słoneczko jest to i spacerki przyjemniejsze będą:dog:

Nareszcie prognozy zwiastują ciepłą pogodę.To bardzo dobrze ,bo nasz dziadeczek okropnie źle znosi każdy chłód i taką jak ostatnio kapryśną i zimną pogodę:roll:.Zwyczajnie odmawia spacerów i niestety nawet w domu robi się mniej aktywny i wyraźnie dolegliwości staruszka robią się bardziej dokuczliwe.
Gdy pogoda robi się fajna on natychmiast też to pokazuje swoim zachowaniem .Cieszymy się więc z ocieplenia bardzo.
Spacerki będą przyjemniejsze :cool1: i będzie możliwość zrobienia kolejnych relacji foto.Zaglądajcie więc cioteczki i wujaszkowie do Światunia :loveu:

Posted

Ivette ale Ty masz nosa :D Kaja urodziła się 15.05. W pt wyszłam ze szpitala, ale ogarnąć się do tej pory nie mogę, dwoje dzieci to mnóstwo pracy :)

Doszły wpłaty od:
14.05 Agata51 10 zł
15.05 Demi 15 zł
17.05 Malicja 5 zł

Posted

[quote name='margoth137']buziaki dla Kai i wujka Światuńcia:loveu:[/QUOTE]

Kaja to ciotka !!! całą gębą :loveu:

Martusiu ! Serdeczne gratulacje i energiczne merdnięcia ogonkiem Świata .:D
Witamy Keję na wątku :D

Posted

[quote name='xmartix']Ivette ale Ty masz nosa :D Kaja urodziła się 15.05. W pt wyszłam ze szpitala, ale ogarnąć się do tej pory nie mogę, dwoje dzieci to mnóstwo pracy :)

Doszły wpłaty od:
14.05 Agata51 10 zł
15.05 Demi 15 zł
17.05 Malicja 5 zł

:oops: wczorajsze wieści od xmartix tak mnie ucieszyły:loveu: ,że z tego wszystkiego zapomniałam podziękować w imieniu Światunia za wpłaty od kochanych cioteczek .Robię to czym prędzej dziś:bardzo serdecznie dziękujemy Agatce,Demi i Malicji:Rose: