Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

xmartix napisał(a):
zapisałam wpłaty od Roji, Demi i siebie wpisałam, bardzo dziękujemy :loveu:
przelane do Świata

Światuś serdecznie dziękuje.
Podziękowanie również dla malibo57 - właśnie doszła też od niej wpłata :loveu:

Wszystkim ślemy gorące buziaki :buzi:

Posted

Nie smuć się margoth :roll:.Ozzi jest już tam gdzie nikt go nie porzuci i nie skrzywdzi.To marne pocieszenie,ale patrząc na taką pogodę mroźną ,jak jest teraz i myśląc o tych biedactwach dla których nie znalazł się nigdzie kącik na przetrwanie...dopiero robi się smutno nie do zniesienia.
Trzeba więc nie załamywać się i szukać nowych sił aby pomóc kolejnym czekającym.A kiedy nie wiesz jak te siły odnaleźć ,to zaglądaj na wątki tych uratowanych i koniecznie nabieraj dobrej energii :lol:.
U Światusia zawsze coś znajdziesz .Na jutro przyszykuję kolejną porcję sesji pościelowej - tym razem na osobistym posłanku -zapraszam :loveu:

Posted (edited)

margoth - od Światusia na pocieszenie
dla Ciebie kochana cioteczko ,taka malutka pamiątka po OZZIM ( w ten sposób on zawsze będzie już obecny na tym wątku :):

Edited by ivette3
Posted

dziękuje za miłe słówka Światulkowej rodzince, zawsze przykro jest rozstać się z kims po 11 latach. Masz racje Ivette trzeba działać dalej i jak się tylko może pomagać innym czworonogom. Pozdrawiam ciepło:) i czekam na ,,pościelowe'':)

Posted

margoth137 napisał(a):
dziękuje za miłe słówka Światulkowej rodzince, zawsze przykro jest rozstać się z kims po 11 latach. Masz racje Ivette trzeba działać dalej i jak się tylko może pomagać innym czworonogom. Pozdrawiam ciepło:) i czekam na ,,pościelowe'':)

pościelowe już zrobione...ale jest mały problem techniczny.Od wczoraj jest jakaś zmiana ( wczoraj w każdym razie ja ją zauważyłam u siebie na kompie) z pobieraniem adresu zdjęć z img :roll:

Wczoraj pomogła mi wybrnąć z problemu córka.Dziś myślałam,że uda mi się samej już to zrobić...ale problem się powtórzył - jest teraz jakoś inaczej zrobione pobieranie adresu i ja się pogubiłam :-(.Muszę więc czekać do wieczora na pomoc.

Światuś w między czasie ma wszystko tam gdzie zwykle ;) czyli śpi sobie - aktualnie na chodniku w przedpokoju...ale zapewne niedługo zmieni miejsce .Taki z niego Świat wędrowniczek :).
Pozdrawiamy wszystkich i do zobaczenia wieczorem :cool3:

Posted

Cioteczkom najwyraźniej mrozik dokuczył i myślą o ciepłych przytulankach :evil_lol:.Sądzę,że Światuś chętnie przytuli każdą z Was .W końcu nie każdy dziadzio ma tyle szczęścia żeby troszczyło się o niego tak dużo wspaniałych cioteczek i wujków:loveu: ,a to wystarczający powód do gorącej wdzięczności .

Posted

[quote name='xmartix']pięknie Światuś wygląda na tych kocykach

To,że fajnie wygląda to jedno :eviltong:...a to,że "na kocykach" - czyli liczba mnoga ,to drugie.
Dziadzio jest chyba jednym z nielicznych futrzaczków ,które mają cały arsenał posłanek - kocyków.Wynika to nie tylko z faktu konieczności częstego prania .Dziadzio jest uparciuchem i za żadne skarby nie chce jednoznacznie ustalić swojego miejsca w domowych posłankach.Tak się składa ,że posłanka Gucia i Gamosi zwykle stanowią ich własność krótko.Dziadzio mimo,że nie widzi ,bardzo sprawnie natrafia na ich miejsca i oczywiście zajmuje je wedle kaprysu :loveu:.
Nie muszę chyba dodawać ,że większe "wzięcie" mają miejsca babci - Gamosi...i jest to chyba zrozumiałe;).Tak więc wszystko co miękkie i dobre do polegiwania stanowi własność naszego puchatego uzurpatora :lol:

Posted (edited)

xmartix- wspomniany wątek jest wstrząsający:-( .Śledząc pomoc jaką (wraz z innymi ) niesiesz tak dużej ilości psiaków jednocześnie ,jestem pod ogromnym wrażeniem i chylę czoła.Martusiu wielkie uznanie Ci się należy...ale uważaj też na własne zdrowie:roll:...bo rozpęd jaki można wyczytać na tamtym wątku ( i nie tylko tam),w Twoich działaniach jest ponad ludzkie siły.Trzymaj się ciepło i uważaj na siebie jak za dwóch :cool3:;).

Nowy tydzień i nowe fotki Świata.Dziadzio oczywiście z wielką niechęcią poddał się "wietrzeniu " na zimnicy ;) .Dezaprobatę widać zapewne w pozowaniu - a właściwie anty:eviltong:pozowaniu .Jednak jest jeden pozytywny fakt - niespodzianka na dzisiejszym spacerku.Świat postanowił rozpocząć go od qoopy :lol: ku mojemu zdziwieniu,że tak szybko i zadowoleniu,że na dworze a nie poczekał na powrót do domu .Tak więc brawo dziadzio :evil_lol:;) .

Edited by ivette3
zanikanie zdjęć
Posted (edited)

Na dworze zimno.W oczach dziadzia senność ...ale w serduszku gorące uczucia :loveu:,które kieruje nasz Światuś do Cioteczek i Wujaszków:iloveyou:.

Walentynkowa sesja Światusia :

Edited by ivette3
zanikanie zdjęć
Posted (edited)

Kilka dni ze względu na okropne mrozy Światuś nie był wynoszony na dwór.Dzisiaj , ponieważ zrobiło się troszkę cieplej ,na krótką chwilkę poszedł "wywietrzyć futerko" :lol:Starałam się aby spacer odbywał się na twardym podłożu,ale dziadzio ,jak to dziadzio, musiał podreptać wedle własnego gustu:roll:.Wpakował się w najgłębszy śnieg i co najlepsze - całkiem dziarsko radził sobie z przeprawą.Zatrzymała go dopiero usypana zaspa.Nie mogąc jej sforsować postanowił sobie przed nią kucnąć i oblizując nos rozmyślać ...Niestety moja wyobraźnia ( czym może skończyć się takie mrożenie tyłeczka? ) zmusiła mnie do zabrania nierozsądnego dziadzia do domowego ciepełka.

A oto sesja zdjęciowa z uprawianego dziś przez Świata zimowego-ekstremalnego sportu :

Edited by ivette3
zanikanie zdjęć
Posted

Witam Światusia, dziadziusia:) Wróciłam z urlopu i przybiegłam pooglądać maluszka:):)
Nic się dziadzio nie zmienił a mordusia ciekawa świata jak zawsze:):) Ściskam !!!