wojtuś Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 [quote name='ivette3']Światuś serdecznie dziękuje wujkowi Wojtusiowi za pamięć i wsparcie .Nie możemy się doczekać odwiedzin wujka- wciąż wyglądamy za nim:cool3: - hop hop - wujaszku - przybywaj w odwiedziny :loveu:. Dawno Cię tu nie było więc tęsknimy - zwłaszcza Światuś -bo samotny "rodzynek"wśród Pań :D - kochanych cioteczek Piękny Światuś:) To już minęło 2 lata jak jest Kasiu u Ciebie i tak mu dobrze:) Kochani pozdrawiam :loveu: Quote
ivette3 Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 :ylsuper::sweetCyb: Światuś wita wujaszka Wojtusia.Jak to miło Cię widzieć. Dwa lata temu jako jeden z pierwszych , dzielnie przyłączyłeś się do fanów i darczyńców Świata i mimo ogromu zajęć z innymi-bardziej pilnymi biedaczkami zawsze o naszym dziadziu pamiętałeś.Serdecznie Ci za to dziękujemy. Quote
margoth137 Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Wszystkiego najlepszego Światusiu z okazji rocznicy;) masz wspaniałych opiekunów i rodzinkę:) a kosteczkę w prezencie piesek dostał? Quote
ivette3 Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Cioteczko margoth-kosteczki jeszcze nie ma :(...Jakoś nie składa mi się wyprawa na te zakupy kosteczkowe.Ale zapewniam,że sesja kosteczkowa będzie i wszyscy na wątku będą mogli ją zobaczyć.Co do jubileuszu-to wszelkie fety z tej okazji będą robione przy świątecznej choince i to również udokumentujemy zdjęciami :). Droga cioteczko margoth - :roll:;) - wprawdzie zaparłaś się jakoby Światusiowa kosteczka była obiektem Twojego pożądania ale jak widać :evil_lol: z myśli Ci nie schodzi :razz:....a przecież zamówiłaś na swój talerz sałatę chowu dziadzia ogrodnika :D. A tu przypomnę,że Świat jest dobrym ogrodnikiem.Wiosną chwaliliśmy się jego wyczynami na grządkach sąsiadek(ku ich szokowi i dezaprobacie niestety ) .Nie tylko skopał je i podlał ale jeszcze w ramach pilnego nadzoru ,rozsiadł się centralnie na środku.Nie ma powodu aby wątpić,że i na najbliższej wiosennej rabatce dziadek się nie wykaże.Czy efektem będzie sałata? tego nie wiem.Zapewniam jednak,że gościowi nie damy z głodu cierpieć.Byle więc do wiosny...ale najpierw trzeba ucieszyć się Świątecznymi atrakcjami:cool3:. Wujaszku Wojtusiu- dzięki za poprawienie imienia w poście.Myślę,że imię Danusia ma jednak pełne prawo być przywoływane na ten wątek.Cioteczka danal1983 - Danusia również jest jedną z pierwszych osób,które zaoferowały pomoc dziadziowi .Oferowała wtedy karkołomną podróż z dziadziem po Polsce aby umieścić go w bezpiecznym miejscu ,z dala od schronu.Dawno cioteczki tu nie widzieliśmy- a szkoda:roll:.Mam nadzieję,że kiedyś wpadnie jeszcze na dogo i tutaj do nas.Jeśli to czyta- to posyłamy pozdrowienia,buziaki i zapraszamy do odwiedzin. Quote
margoth137 Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Oczywiście jesli chodzi o kostkę to ja tylko z myślą Światuńciu. Mnie sałata wystarczy;) a jeszcze jak dziadziuś będzie siedział w ogródku i mi pilnował to sama radość z jej jedzenia:) Quote
ivette3 Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 [quote name='margoth137']Oczywiście jesli chodzi o kostkę to ja tylko z myślą Światuńciu. Mnie sałata wystarczy;) a jeszcze jak dziadziuś będzie siedział w ogródku i mi pilnował to sama radość z jej jedzenia:) :p ta cioteczka margoth to jakiś łasuch jest (lub króliczek;)) ,bo wciąż o zieleninie marzy i naszego Światusia prowokuje do obrabowania warzywniaka :evil_lol:. Niestety cioteczko znów mamy raczej słabe wieści,bo kości nadal nie ma ...sałata jeszcze nie posadzona co dopiero miałaby wyrosnąć.Jest tylko kapucha i marchewka - dla zajączków lub króliczków polecana:eviltong:. Aby trochę zaspokoić apetyty wątkowego króliczka=cioteczki margoth postanowiłam namówić dziadzia do pozowania i pilnowania michy z kapuchą .Dziadzio jednak jest trochę już zmęczony dzisiejszym dniem i lekko obrażony na mnie.Pozbawiłam go bowiem odrobiny brudu i psich zapaszków poprzez kąpiel. Po wysuszeniu i wyczesaniu myślałam,że Światuś chętnie zechce pozować ale on raczej z lekceważeniem podszedł do samej kapuchy i musiałam dołożyć jeszcze marchew.Wtedy dopiero uznał,że może łaskawie spocząć na posterunku-czyli nosem koło półmiska,co należy traktować jako pilnowanie. Sesja pt.Uwaga zły pies :D pilnuje warzyw cioteczki margoth :evil_lol:;) Quote
xmartix Posted December 19, 2011 Author Posted December 19, 2011 oj Światuś to nie wegetarianin ;) Quote
ivette3 Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 :loveu: zdecydowanie nie jest wegetarianinem.To prawdziwy typ drapieżnika - tylko oczy,zęby i wiek trochę nie te :evil_lol:;).Do tego słodziachny charakterek - skory do pieszczot (ale tę cechę kamufluje czasem energicznym wyrywaniem się z uścisków)i chyba dlatego jeszcze nikogo z nas nie upolował na kolację :lol:;) Quote
margoth137 Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 [quote name='ivette3']:p ta cioteczka margoth to jakiś łasuch jest (lub króliczek;)) ,bo wciąż o zieleninie marzy i naszego Światusia prowokuje do obrabowania warzywniaka :evil_lol:. Niestety cioteczko znów mamy raczej słabe wieści,bo kości nadal nie ma ...sałata jeszcze nie posadzona co dopiero miałaby wyrosnąć.Jest tylko kapucha i marchewka - dla zajączków lub króliczków polecana:eviltong:. Aby trochę zaspokoić apetyty wątkowego króliczka=cioteczki margoth postanowiłam namówić dziadzia do pozowania i pilnowania michy z kapuchą .Dziadzio jednak jest trochę już zmęczony dzisiejszym dniem i lekko obrażony na mnie.Pozbawiłam go bowiem odrobiny brudu i psich zapaszków poprzez kąpiel. Po wysuszeniu i wyczesaniu myślałam,że Światuś chętnie zechce pozować ale on raczej z lekceważeniem podszedł do samej kapuchy i musiałam dołożyć jeszcze marchew.Wtedy dopiero uznał,że może łaskawie spocząć na posterunku-czyli nosem koło półmiska,co należy traktować jako pilnowanie. Sesja pt.Uwaga zły pies :D pilnuje warzyw cioteczki margoth :evil_lol:;) ale numer, aż mi łezka poleciała. Normalnie się zakochałam, Światuś to prawdziwy gentelman!!! Pozazdrościć takiego faceta. I jak ładnie marcheweczki oskrobał:) Króliczkiem nie jestem, ale mieszka ze mną królik Ozzy, który w marcu skończy 11 lat. Nikt niewierzy, ze królik tyle może żyć :( Quote
margoth137 Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 normalnie bym go wyprzytulała i ponosiła na rączkach:) Słodzik z naszego Światusia Quote
margoth137 Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d61f9812c787f413.html mój Ozzy Quote
margoth137 Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 [quote name='margoth137']http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d61f9812c787f413.html mój Ozzy przepraszam, coś mi wklejanie fotek nie wychodzi:-( Quote
ivette3 Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 [quote name='margoth137']mój Ozzy Ozzy jest świetny:loveu: .Królik intelektualista z tego co widzę:evil_lol:.Pochłania gazetę niczym soczystą marchewkę :lol:. Wygląda na to,że gdy cioteczka margoth wybierze się w odwiedziny do Światusia,będzie musiała zabrać Ozzyego i poznać ze sobą Panów seniorów herbu "puchaty słodziak :D" Quote
margoth137 Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 powedzmy, ze się udało:) to młodszy prawie 3 letni kolega Ozzyego Quote
ivette3 Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 :loveu: no no no grono przyjaciół Światusia się powiększa.Witamy malucha białaska :cool3: i ślemy pozdrowienia dla niego,dla króliczka no i oczywiście dla wszystkich kochających dziadzia ludziów:eviltong: Quote
xmartix Posted December 20, 2011 Author Posted December 20, 2011 ładne te zwierzaczki u Margoth :) wszystko białe Quote
malicja Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 poznym wieczorem przybywam do swiata i chcialam bym zyczyc wam radosnych swiat oraz oby nowy rok przyniosl ze soba mniej nieszczesc i wiecej nadzieji i pozytywnych emocji. ucalowania dla swiatowej rodzinki! :tree1: Quote
xmartix Posted December 22, 2011 Author Posted December 22, 2011 :) dołączam się do życzeń doszły wpłaty od Malicji, Agaty i Wojtusia, serdecznie dziękujemy :) Quote
margoth137 Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Światulek pewnie teraz stoi na straży świątecznych wypieków:) Quote
ivette3 Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Serdeczne życzenia z okazji Świąt Bożego Narodzenia oraz Nowego Roku 2012 składa wszystkim cioteczkom oraz wujaszkom Światuś z całą psią i człowieczą rodzinką. Do życzeń dołączamy pocztówki-fotki z modelem Świat-owym dla którego te Święta są początkiem trzeciego:loveu: roczku lepszego życia dzięki Waszej pomocy. Dziękujemy za pamięć ,okazane serce oraz wsparcie:) Quote
xmartix Posted December 23, 2011 Author Posted December 23, 2011 dziękujemy Światusiu i życzymy Tobie i Twojej Rodzince wszystkiego co NAJ NAJ NAJ!!!!!!!! :B-fly::B-fly::B-fly::tree1::x-mas: Quote
margoth137 Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 oj widzę, że dziadziu mnie wyprzedził z choinką:) rownież życzę całej Jemu, psiej i człowieczej rodzince spokojnych i zdrowych Swiąt i wszystkim wątkowiczom:) Quote
ronja Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Światuś jak zwykle zachwycający:) wszystkiego dobrego Quote
ivette3 Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 :tree1:Święta za nami -teraz czekamy na dobre zakończenie starego roku i oczywiście lepszy ten nadchodzący. Póki co serdecznie dziękujemy cioteczce malicji,Ronii,margoth,xmartix i wszystkim pozostałym cioteczkom i wujkom za serdeczne życzenia. Dziadzio spędził Święta spokojnie i leniwie.Ciepła pogoda sprzyjała spacerkom i tylko troszkę przeszkadzało błotko na trawnikach,które przyklejało się do futrzanych łapek i dawało się we znaki po wejściu do domu.Światuś nie lubi gdy zbytnio grzebie mu się przy łapkach i dlatego bardzo złościło go czyszczenie futerka po każdym spacerze.Jednak mimo ewidentnych powodów do zemsty- tym razem-inaczej niż w ubiegłym roku- staruszek zdecydowanie ładniej załatwiał potrzeby na dworze,a rzadziej w domu.Dzięki temu mieliśmy o wiele fajniejszą i czyściejszą atmosferkę świąteczną :loveu:.Teraz szykujemy się do psiego Sylwestra :eviltong: - ale to dotyczy bardziej towarzyszy dziadzia,bo to im będą fajerwerki dokuczały.Dziadzio w takich sytuacjach może wyjątkowo być zadowolony z faktu,że nie słyszy;). Jeszcze starorocznie pozdrawiamy wszystkich i zapraszamy niedługo na sesję zdjęciową na pożegnanie starego roku:lol: Quote
Recommended Posts