magda 333 Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 obiecuję że w przyszłym tygodniu wyślę fanty dla Światusia Quote
ivette3 Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 Światuś wykorzystuje każdą sposobność aby skosztować wakacyjnego spacerku.Dzisiaj troszkę pogoda się poprawiła i mamy relację fotograficzną : Quote
ivette3 Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 Za nami dłuższy i ciepły weekend.Światuś spędził go tak jak przystało na emeryta,któremu podróże i przyroda przynoszą radość i relaksik.Była trawka i lasek :),była kiełbacha i kurczaczek - jednym słowem prawdziwa uczta dla dziadzia. Teraz zapraszamy fanów Światusia na ucztę fotograficzną upamiętniającą wspaniałe grillowanie na łonie natury. Quote
xmartix Posted August 16, 2011 Author Posted August 16, 2011 no prosze, rewelacja! Świat na pikniku :) wspaniale. Magda333 dzięki, a ja też będę miała trochę fantów od wrocławskiej cioteczki i od siebie nawet także niebawem będzie bazar Quote
malicja Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 super fotki, Swiat bardzo kontentny z towarzystwa i otoczenia .-) Quote
ronja Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 piękne zdjęcia dziadzio zadowolony pełnym pyszczkiem:) Quote
ivette3 Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 :loveu:tak,tak cioteczki- to fakt,że dziadzio bardzo cieszy się na takich wycieczkach.Sądziłam,że w tym roku będzie mniej entuzjastyczny niż rok temu , bo przecież trochę mu starości przybyło.Jednak na łonie natury dziadek wyraźnie czuje się pobudzony i szczęśliwy.Początkowo trzymał się blisko wyznaczonego terenu.Specjalnie zabrałam dla niego wielki (stary) obrus aby biały kolor był dla dziadzia łatwo zauważalny.Nieraz pisałam Wam już,że on jednym oczkiem coś potrafi dojrzeć a biały kolor uznałam za najlepszy. Dziadzio posiedział troszkę,potem zaznaczył sobie teren :eviltong:....później zwąchał jadło. Najlepsze jednak miał zachowanie pod koniec wycieczki. Postanowił dość mocno oddalić się w wysoką trawkę.Miałam go na oku ale nie ingerowałam w te samodzielne zapędy.Dziadek poszedł dość daleko po czym najwyraźniej uznał,że stracił z nami kontakt,bo siadł sobie i zaczął swoim chrapliwym głosikiem poszczekiwać. Zabraliśmy go natychmiast na obrusik i mieliśmy nadzieję,że to będzie nauczka dla wycieczkowicza. Jednak było dokładnie odwrotnie :evil_lol:. Świat kilkanaście razy powtarzał wycieczki i poszczekiwania i najwyraźniej bardzo mu się taka zabawa spodobała .On uciekał coraz w inną stronę :lol:,szczekał z gęstej trawy a my biegaliśmy po niego i na rączkach jaśnie Pan Świat był odnoszony na metę kolejnej wycieczki :D Po powrocie do domu zasnął bardzo mocno i spokojnie. Mam nadzieję,że jeszcze w tym roku lato pozwoli nam powtórzyć tą frajdę,bo bardzo dużo radości dała Światusiowi ale i nam patrzącym na jego szczęśliwy pychol :loveu: Quote
xmartix Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 doszła wpłata od Malicji 5 zł dziękujemy :) Quote
ivette3 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 xmartix napisał(a):doszła wpłata od Malicji 5 zł dziękujemy :) Światuś dziękuje cioteczce Malicji za wsparcie oraz pamięć :buzi: Quote
xmartix Posted August 26, 2011 Author Posted August 26, 2011 doszła wpłata od Magdy333 50 zł, dziękujemy :) Quote
agata51 Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 Ciotka agata doczyta później. Tymczasem mizia czule . ivetko, Światek lubi czułe mizianko? Bo Spajk to niekoniecznie. Quote
ivette3 Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 [quote name='xmartix']doszła wpłata od Magdy333 50 zł, dziękujemy :) Światuś serdecznie dziękuje za pomoc i pamięć. Mamy troszkę braków więc tym bardziej jesteśmy wdzięczni wszystkim tym osobom,które trwają przy dziadziu ( mimo mało medialnego charakteru wątku i ustabilizowanej sytuacji dziadzia). Światuś bez Waszej pomocy pewnie nie żyłby tak długo i z ochotą nie ofiarowywał nam kolejnego dnia .Tak więc raz jeszcze ślemy wielkie dzięki dla wiernych miłośników Światusia i bardzo prosimy o dalsze wsparcie :oops: ,które jest mu bardzo potrzebne aby poprawiony półtora roku temu los był mu dany do ostatnich jego dni. [quote name='agata51']Ciotka agata doczyta później. Tymczasem mizia czule . ivetko, Światek lubi czułe mizianko? Bo Spajk to niekoniecznie. Światuś to typowy facet :eviltong: - lubi być traktowany jak dzidziuś ale w sposób zakamuflowany:oops:. Zwykle gdy zauważy ,że jest mocno adorowany zaczyna się buntować ,wyrywać i całym sobą protestować przeciwko zniewoleniu poprzez uściski.Jednak gdy zorientuje się ,że jest ignorowany a akurat ma ochotę być zauważony,wtedy nasz kochany dziadzio podchodzi pod nogi,trąca głową tak mocno,że trudno uwierzyć iż to starowinka:evil_lol:. Pieszczoty wobec Świata mają zazwyczaj charakter łobuzerskiej potyczki.To go bardzo ożywia i wyraźnie cieszy. Czasem gdy zaczynam go głaskać zgodnie z jego zaczepką i zostawiając rękę na łebku zaprzestaję głaskania, dziadzio podrzuca łebkiem moją rękę i wyraźnie pokazuje niezadowolenie z tego,że przestałam go głaskać.Takie droczenie trwa kilkanaście minut i dla obserwatorów jest komicznym spektaklem. Podsumowując Świat to charakterny acz rozpieszczony emeryt z duszą szczeniaczka :loveu: .Nic tylko kochać,głaskać i całować - ale zgodnie z życzeniem łobuza despoty :lol::eviltong: Quote
xmartix Posted August 30, 2011 Author Posted August 30, 2011 pięknie piszesz Ivette, w każdym szczególe potrafisz opisać Świata Quote
agata51 Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 I nareszcie widzę Światka uśmiechniętego! Bo przeważnie to krocząca powaga. Okazuje się, że i pozbytkować lubi, dziadunio. Quote
ivette3 Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 agata51 napisał(a):I nareszcie widzę Światka uśmiechniętego! Bo przeważnie to krocząca powaga. Okazuje się, że i pozbytkować lubi, dziadunio. Uśmiechy uśmiechami ale to nie było bezinteresowne :evil_lol: Niby dziadek i biedaczek co to nic nie widzi i nie czuje....:oops::eviltong: ...ale jak trzeba trafić w odpowiednie ( czyli zakazane miejsce:razz: ) to okazuje się,że Światuś doskonale potrafi się odnaleźć - oczywiście całkiem przypadkowo :diabloti::loveu: Quote
xmartix Posted September 1, 2011 Author Posted September 1, 2011 hehe no takie te pieski są właśnie doszły wpłaty od Agaty51 20 zł i Ronji 20 zł, dziękujemy :):) Quote
ivette3 Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 xmartix napisał(a):... doszły wpłaty od Agaty51 20 zł i Ronji 20 zł, dziękujemy :):) :buzi::buzi::buzi::buzi::buzi: - Światuś bardzo mocno i serdecznie dziękuje kochanym cioteczkom :oops: Quote
agata51 Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 ivette3 napisał(a)::buzi::buzi::buzi::buzi::buzi: - Światuś bardzo mocno i serdecznie dziękuje kochanym cioteczkom :oops: Ale moja to za VIII i IX. Niestety. Quote
ivette3 Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 agata51 napisał(a):Ale moja to za VIII i IX. Niestety. Agatko:loveu: - "niestety" czy "stety "....nie zmienia faktu,że Światusiowi potrzebna jest każda wpłata i za każdą jest bardzo bardzo wdzięczny.Tak więc buziaki są nie tylko na dany miesiąc i nie tylko w ilości wskazanej emotkami :oops:....:buzi:.....itd-do nieskończoności :lol: Dzisiaj doszła wpłata od również zawsze pamiętającej cioteczki malibo57 ( 50zł) za co kolejny raz gorąco dziękujemy :buzi:.....razy bardzo,bardzo dużo :lol:;) Quote
ivette3 Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 Lato prawie za nami.Korzystamy z każdego bezdeszczowego dnia aby pobrykać po trawie. Z pozdrowieniami dla wiernych fanów przesyłamy buziaka:buzi: i foty z chłodnego spacerku. Quote
xmartix Posted September 13, 2011 Author Posted September 13, 2011 witaj Światusiu :) Korzystaj, korzystaj póki ciepło jest Quote
Recommended Posts