Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Za nami dłuższy i ciepły weekend.Światuś spędził go tak jak przystało na emeryta,któremu podróże i przyroda przynoszą radość i relaksik.Była trawka i lasek :),była kiełbacha i kurczaczek - jednym słowem prawdziwa uczta dla dziadzia.
Teraz zapraszamy fanów Światusia na ucztę fotograficzną upamiętniającą wspaniałe grillowanie na łonie natury.

Posted

no prosze, rewelacja! Świat na pikniku :) wspaniale.

Magda333 dzięki, a ja też będę miała trochę fantów od wrocławskiej cioteczki i od siebie nawet także niebawem będzie bazar

Posted

:loveu:tak,tak cioteczki- to fakt,że dziadzio bardzo cieszy się na takich wycieczkach.Sądziłam,że w tym roku będzie mniej entuzjastyczny niż rok temu , bo przecież trochę mu starości przybyło.Jednak na łonie natury dziadek wyraźnie czuje się pobudzony i szczęśliwy.Początkowo trzymał się blisko wyznaczonego terenu.Specjalnie zabrałam dla niego wielki (stary) obrus aby biały kolor był dla dziadzia łatwo zauważalny.Nieraz pisałam Wam już,że on jednym oczkiem coś potrafi dojrzeć a biały kolor uznałam za najlepszy.

Dziadzio posiedział troszkę,potem zaznaczył sobie teren :eviltong:....później zwąchał jadło.
Najlepsze jednak miał zachowanie pod koniec wycieczki.
Postanowił dość mocno oddalić się w wysoką trawkę.Miałam go na oku ale nie ingerowałam w te samodzielne zapędy.Dziadek poszedł dość daleko po czym najwyraźniej uznał,że stracił z nami kontakt,bo siadł sobie i zaczął swoim chrapliwym głosikiem poszczekiwać.
Zabraliśmy go natychmiast na obrusik i mieliśmy nadzieję,że to będzie nauczka dla wycieczkowicza.
Jednak było dokładnie odwrotnie :evil_lol:.
Świat kilkanaście razy powtarzał wycieczki i poszczekiwania i najwyraźniej bardzo mu się taka zabawa spodobała .On uciekał coraz w inną stronę :lol:,szczekał z gęstej trawy a my biegaliśmy po niego i na rączkach jaśnie Pan Świat był odnoszony na metę kolejnej wycieczki :D
Po powrocie do domu zasnął bardzo mocno i spokojnie.
Mam nadzieję,że jeszcze w tym roku lato pozwoli nam powtórzyć tą frajdę,bo bardzo dużo radości dała Światusiowi ale i nam patrzącym na jego szczęśliwy pychol :loveu:

Posted

[quote name='xmartix']doszła wpłata od Magdy333 50 zł, dziękujemy :)

Światuś serdecznie dziękuje za pomoc i pamięć.
Mamy troszkę braków więc tym bardziej jesteśmy wdzięczni wszystkim tym osobom,które trwają przy dziadziu ( mimo mało medialnego charakteru wątku i ustabilizowanej sytuacji dziadzia).
Światuś bez Waszej pomocy pewnie nie żyłby tak długo i z ochotą nie ofiarowywał nam kolejnego dnia .Tak więc raz jeszcze ślemy wielkie dzięki dla wiernych miłośników Światusia i bardzo prosimy o dalsze wsparcie :oops: ,które jest mu bardzo potrzebne aby poprawiony półtora roku temu los był mu dany do ostatnich jego dni.

[quote name='agata51']Ciotka agata doczyta później. Tymczasem mizia czule . ivetko, Światek lubi czułe mizianko? Bo Spajk to niekoniecznie.

Światuś to typowy facet :eviltong: - lubi być traktowany jak dzidziuś ale w sposób zakamuflowany:oops:.
Zwykle gdy zauważy ,że jest mocno adorowany zaczyna się buntować ,wyrywać i całym sobą protestować przeciwko zniewoleniu poprzez uściski.Jednak gdy zorientuje się ,że jest ignorowany a akurat ma ochotę być zauważony,wtedy nasz kochany dziadzio podchodzi pod nogi,trąca głową tak mocno,że trudno uwierzyć iż to starowinka:evil_lol:.
Pieszczoty wobec Świata mają zazwyczaj charakter łobuzerskiej potyczki.To go bardzo ożywia i wyraźnie cieszy.
Czasem gdy zaczynam go głaskać zgodnie z jego zaczepką i zostawiając rękę na łebku zaprzestaję głaskania, dziadzio podrzuca łebkiem moją rękę i wyraźnie pokazuje niezadowolenie z tego,że przestałam go głaskać.Takie droczenie trwa kilkanaście minut i dla obserwatorów jest komicznym spektaklem.

Podsumowując Świat to charakterny acz rozpieszczony emeryt z duszą szczeniaczka :loveu: .Nic tylko kochać,głaskać i całować - ale zgodnie z życzeniem łobuza despoty :lol::eviltong:

Posted

agata51 napisał(a):
I nareszcie widzę Światka uśmiechniętego! Bo przeważnie to krocząca powaga. Okazuje się, że i pozbytkować lubi, dziadunio.

Uśmiechy uśmiechami ale to nie było bezinteresowne :evil_lol:

Niby dziadek i biedaczek co to nic nie widzi i nie czuje....:oops::eviltong:

...ale jak trzeba trafić w odpowiednie ( czyli zakazane miejsce:razz: ) to okazuje się,że Światuś doskonale potrafi się odnaleźć - oczywiście całkiem przypadkowo :diabloti::loveu:

Posted

xmartix napisał(a):
...
doszły wpłaty od Agaty51 20 zł i Ronji 20 zł, dziękujemy :):)

:buzi::buzi::buzi::buzi::buzi: - Światuś bardzo mocno i serdecznie dziękuje kochanym cioteczkom :oops:

Posted

agata51 napisał(a):
Ale moja to za VIII i IX. Niestety.

Agatko:loveu: - "niestety" czy "stety "....nie zmienia faktu,że Światusiowi potrzebna jest każda wpłata i za każdą jest bardzo bardzo wdzięczny.Tak więc buziaki są nie tylko na dany miesiąc i nie tylko w ilości wskazanej emotkami :oops:....:buzi:.....itd-do nieskończoności :lol:

Dzisiaj doszła wpłata od również zawsze pamiętającej cioteczki malibo57 ( 50zł)

za co kolejny raz gorąco dziękujemy :buzi:.....razy bardzo,bardzo dużo :lol:;)

Posted

Lato prawie za nami.Korzystamy z każdego bezdeszczowego dnia aby pobrykać po trawie.
Z pozdrowieniami dla wiernych fanów przesyłamy buziaka:buzi: i foty z chłodnego spacerku.