Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tego psa zauważyłysmy wracajac z wizyty adopcyjnej w Adamowie koło Zamoscia .Leżał zwiniety w kłebek pod sklepem spożywczym .Nikt nie zwracał uwaggi na tego biedaka .Jest bardzo wystraszony na minimalne ruchy rąk kuli sie natychmiast i ucieka .
Pytałysmy sie pani która sprzedaje w sklepie jak długo leży ,niestety pani drwiąco wzruszyła ramionami .Totalna znieczulica.Nakarmiłyśmy go z alą123 i pojechałysmy do domu .Wrócilyśmy tam za dwa dni .Biedak nadal lezał ,lodowaty wiatr przenikial wszystko na wskroś a on tak lezał .....
Zabrałysmy go ze soba bo co miałysmy zrobć .Chyba bóg postawił nas na jego drodze ....

Zawiozłysmy go do weta okazało sie ze pies jest bardzo chory ,miał wysoka gorączke i zaawansowane zapalenie płuc .podjęlysmy leczenie .Dzis już jest poprawa ,ale DT to miejsce wybłagane i niestety tylko na okres leczenia .Prosze pomóżmy mu to wspaniały wesoły i przyjacielski piesek .

Posted

Tofik jest piękny a najważniejsze,że zdążyłyśmy - mam nadzieję - w porę zabrać go stamtąd. Jest młody -wet. daje mu ok.2 lat (nam się wydawało wcześniej,że jest młodszy) więc na pewno da radę pokonać to zapalenie płuc. Po wyleczeniu jeszcze czekają go szczepienia i może iść do domu...
Kto wypatrzy pięknego Tofika i da mu dom?

Posted

Dzięĸuję za zaproszenie:) Właśnie miałam zamiar wylogować się gdy przyszła ta wiadomośc... TOfiku, przerpaszam, ale zajrzę tu jutro z samiuśkiego ranka. Widzę, ze chorujesz, więc już teraz dużo zdrówka życzę:)

Posted

prawda,że jest terierkowaty? Cioteczki terierkowe ściągajcie do nas do naszego piesia, pomóżcie znaleźć mu domek!
Rita60 nikt nie przychodzi Ci do głowy, kto zechciałby sprawić takiemu terierkowi domek na święta?

Posted

[quote name='ala123']prawda,że jest terierkowaty? Cioteczki terierkowe ściągajcie do nas do naszego piesia, pomóżcie znaleźć mu domek!
Rita60 nikt nie przychodzi Ci do głowy, kto zechciałby sprawić takiemu terierkowi domek na święta?[/QUOTE]
ala tych czekajacych na Mikołaja jest sporo,zreszta widzisz po ilosci watkow:shake:narazie nie mam pomysłu,moze zaczniemy od ogłoszen. Napisz prosze krotki tekscik,dane do kontaktu,no i troche lepszych fot by sie przydalo:roll:

Posted

Nowe zdjęcia dzisiaj zrobiła funia więc pewnie je wstawi tutaj niebawem, ogłoszenia koniecznie, a dt też bardzo wskazany, ponieważ kobieta wyjeżdża już w niedzielę...
Nie wiem jak rozwiązać ten problem.

Posted

Jutro rano P.Ania wyjeżdza leczyc się .Jest chora .
Mamy pozwolenie na zostawienie tam na kilka dni Tofika ,ale bedzie zamknięty i ja i ala123 będziemy go wypuszczać 2 razy dziennie na spacer .Ale to nie wyjście bo on bardzo potrzebuje człowieka.....

Posted

Byłam niedawno u nich: Tofik zaniepokojony,on wie ,że pani wyjeżdża ; patrzył na mnie błagalnie jakby chciał zapytać co dalej będzie, co mnie czeka? Powiedziałam mu,że będzie dobrze, na pewno go nie zostawimy samego... bo to prawda .

Posted

Tofik siedzi zamkniety cały dzien w domu P.Ani .Nie wie co sie dzieje jest zrozpaczony .A jeszcze żeby było trudniej to osoba ,która ma przychodzić do psa P.Ani nie zgadza sie na Tofika .

Posted

Nie zgadza sie aby on był tam w tym domu ,gdzie przychodzi wyprowadzac Kore sunie P.Ani .

Są dymy i to nie złe ja i Ala123 jesteśmy w kropce .
dzisiaj był pan z ogłoszenia ,oglądał Tofika i to w jaki sposób to robił przypominało mi kupno konia na targu ,Zero uczuc emocji ....Jego có9rka młoda dziewczyna nawet nie pogłaskała go .Nic juz nie wiem jestem złamana .P.Ania właścicielka Kory jest poważnie chora,zostaje Ona i dwa Koty tutaj .A ona wyjechała do Szwecji ....

Posted

no nie wiem własnie tez sie zastanawiam .....Aha Tofik zdrowy ,dzisiaj dostał szczepionkę na wsciekliznę i na wirusówki .jest odrobaczony i czeka na swojego ludzia .A miłosci w nim jest tak wiele ,ze obdarowałby parę osób .Bardzo kochany psiak ,taki ufny i szczęśliwy .
jest taki grzeczny znosi zastrzyki z taka pokora i spokojem ze miałam łzy w oczach jak dzisiaj byłam i on pozwalał lekarzowi na wszystko .
Miodzio Tofik ,kto chce Tofika ?No kto .......