Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No i mam problem - do Kościoła Dzieciątka Jezus przy ul. Lindley'a ( sam środek miasta) facet dziś, pewnie w ramach porządków przeświątecznych, podrzucił psiaka.
Młody, koło roku, wielkości i z pyszczkiem foksteriera, umaszczenie ogarowe ( ciemny grzbiet, żółty ze znaczeniami pyszczek, żółte łapki z białymi końcówkami, biały mały krawacik). Otrzymał imię Orion, Ori zdrobniale.
Na razie nie mam aparatu, więc fotek brak.
Ładnie chodzi na smyczy, je suchą karmę, nie sika w domu. Przepiękne nawiązuje kontakt wzrokowy, co wróży łatwe szkolenie metodami pozytywnymi.Szczekliwy nieco, radosny i inteligentny.Szybko się nakręca, ale i uspokaja po zwróconej uwadze.
Nie można go spuszczać na ulicy ze smyczy, bo atakuje autobusy, można tego na spokojnie oduczyć, ale wymaga cierpliwości.
Może macie kogoś chętnego na psiaka do długich spacerków lub sportów psich, nie zje dużo, już nie urośnie.
Osoby kumate w umieszczaniu na portalach ogłoszeniowych proszę o pomoc, bo dość mi się spieszy - moje stare koty nie są zachwycone nowym towarzyszem a u nich zaraz na zdrowie pada.
Mój telefon 605283133 e-mail: Ewa.Swiecicka@gmail.com

• Replies 74
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak tak sobie na niego patrzę, to widzę go fruwającego z frisbee lub po torze agility :lol:

Orion fajnie podchodzi do psów płci męskiej, zero agresji. Daje sobie wyciągnąć kość z pysia - 2 razy dziś sprawdzone na spacerku :cool3:
Piszczy po moim wyjściu z domku, ale szybko się uspokaja. Niestety ładuje się do łóżka, ale śpi całą noc jak anioł, nie rozpycha się :evil_lol:

Posted

Już tydzień jest u nas i tak, jak go obserwuję, to widzę, że:
świetnie stróżuje, jest niesamowicie czujny
może być z kotem, ale w domku i kot, który już miał psa u siebie. Natomiast na dworze może tego samego kota zagonić na śmierć
domek najlepiej jedna, dwie osoby, bez dzieci bo on lekko podszczypuje za ręce, za pupę i już widzę te nadopiekuńcze mamuśki twierdzące, że pogryzł dziecko
wykazuje skłonności do gryzienia, przegryzania smyczy i trzeba mu zapewnić zabawki na czas pobytu samemu, bo inaczej sam sobie coś znajdzie

Posted

Ewa i flatki, o psiaku wiem czekalam na zdjecie i nawet skrzynke wyczyscilam sprawdzalas go czy nie ma chipa bo taki szczylek do adopcji poszedl w zeszla niedziele.

Posted

On sliczny jest i nie pisz, że terierkowaty, bo ludzie zaraz oczekuja futrzaka. Wsadzę go dzis na kilka portali i Erazm tez poproszę, niech dorzuci na gume. Daj Tylko na PW namiary, na kogo ogłaszać...

Posted

Dałam na cafe.animal http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Orion-Ori,5745
No, dla mnie on jest podobny do foksteriera gładkowłosego :P
Nie sprawdzałam nic, bo mam urwanie głowy z nim i z szukaniem nowej roboty. Postaram się jutro go przeskanować.
Kora - czy tamtego psiaka fotki są gdzieś ? Jeżeli wywalił go ktoś, kto go tydzień wcześniej adoptował, to powinno się sprawę mu zrobić .

Posted

Zaraz idę z nim do weta zeskanować potwora.
Musiałam mu zabronić spania ze mną i sukami bo po drugiej nocy poczuł się na tyle mocny, że zaczął je straszyć zębami. Ze mną jest wtedy krótka piłka: jazda na podłogę i żadnego leżenia z rodziną !
Generalnie nie jest to bezproblemowy piesek - trzeba konsekwencji i spokoju, nakręcony może być nie do zniesienia ...