Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

U mnie jest piesek chory na nosówke i mimo ze moj pies jest trzykrotnie szczepiony wet kazał ich izolowac jeszzce min.ok 3 tygodni. Biegam wiec dezynfekując podłogi i zmieniajac buty pomiedzy piętrami.

• Replies 165
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A to oko jest od tego, ze zaraz przy nim ma rane. Ugryzl ją jakis pies i teraz to sie goi.
Nie martw sie.Piszac, ze w piatek przyjedzie psiak od Ciebie, nie mialam na mysli ze od razu spotka sie z Kropka. Poza tym ja z babcia nie mieszkam. Zanim maluch nas odwiedzi Kropki albo już tu nie będzie, albo mały będzie już po kwarantannie.

Posted

[quote name='Gucio']A to oko jest od tego, ze zaraz przy nim ma rane. Ugryzl ją jakis pies i teraz to sie goi.
Nie martw sie.Piszac, ze w piatek przyjedzie psiak od Ciebie, nie mialam na mysli ze od razu spotka sie z Kropka. Poza tym ja z babcia nie mieszkam. Zanim maluch nas odwiedzi Kropki albo już tu nie będzie, albo mały będzie już po kwarantannie.

W takim razie , nie ma sprawy, piesio do was pojedzie:)
i zdrowia dla Kropeczki
a takie sprawy zawsze lepiej wyjasniac, niz pozniej zalowac;)
Wczoraj rozmawialam z panstwem, ktorzy chcieli jedngo z pieskow, kilk dni wczesniej stracili szczeniaczka kupionego na gieldzie:mad: (nosowka), powiedzialam im zeby przez conajmniej 2 miesiace nie brali nieszczepionego psiaka, bo znowu zachoruje, ze moge pieska zaszczepiec i pojedzie do nich za 2-3 tyg. , ale oni chca juz bo dziecko sie upiera :shake: . Glupota ludzka nie zna granic:angryy:

Posted

To chyba bym im nie dawała, bo jak psiak odejdzie - stwierdza, że dostali chorego psa. Wtedy nikt nie pamięta o przestrogach. A dzieciak - niech poczeka. Pies to nie zabawka :angryy:

Posted

[quote name='supergoga']To chyba bym im nie dawała, bo jak psiak odejdzie - stwierdza, że dostali chorego psa. Wtedy nikt nie pamięta o przestrogach. A dzieciak - niech poczeka. Pies to nie zabawka :angryy:

Oczywiscie, ze nie dostana odemnie zadnego szczeniaczka, malo tego jeszcze sie wczoraj odemnie niezle nasluchali, bo jak slysze argument, ze dziecko chce i juz, to mnie krew zalewa.:angryy:

Posted

Kropka zachowuje sie o niebo lepiej niz po przyjezdzie ze schroniska :lol: tzn. szczeka non stop jak zostanie sama albvo z łóżka zejsc nei może (czasem ogladamy razem TV na lozku, ide po piciu a ta w szczek :lol: ) i wogole jest o niebo weselsza :)

Posted

Mam nadzieje, ze ta (notabene już trzecia) kąpiel pozwoli wyzbyć się schroniskowego smrodka bo strasznie nos wykrzywia jak sie ją poniucha :shake: :oops: rozcienczylam szampon jak tylko sie dało, zeby malejskory nie podrazniac. tym razem uzylam szamponu jak zwykle dla szczeniakow-tylko o zapachu cytrynowym. chyba lepsza cytryna pod nosem niz schroniskowy zapaszek, prawda? :lol:

Posted

Kropeczka jest tak mądra, ze jak jej sie chce w nocy siusiu albo coś grubszego, to albo łapą po twarzy drapie albo ciągnie pysiem za włosy. wtedy trzeba w stac, zaniesc małą na gazety, swoje odczekac i spowrotem z maluchem isc spac :lol:

• 2 weeks later...
Posted

oj, gucio,gucio
tak to sie konczy ze szczeniorkami, zal je oddawc:evil_lol: , skad ja to znam

gratuluje kruszynki:multi:
ale rodzinka to juz sie chyba na pewno nie zgodzi na zadna adopcje tymczasowa, pod kara:mad:

Posted

bo jzu jest zajjety przez psa ze schroniska w warszawce :) cóż, tak to jest jak zamotane guciowate gada na gg i próbuje sie umówić na konkretny termin. chodzilo mi o co innego a co innego napisalam i tak dupa z tego wyszła. ale chociaz schroniskowiec ma domek :) dzieki Gosiu! :*

Ja moze i bym chciala zeby Kropka zostala ale sie tata pieni o te pieniadze na szczepienia, bo to jednak wydatek jest 50zł :roll: + 40zł leczenie małej.
Jak miała jechac do W-wy to tata chciał ją zostawić, ale sie powstrzymał bo juz zajęta byla. a teraz sie wkurza bo mu sra po pokoju i go szlag jasny trafia...

SZUKAMY DALEJ!!!!