Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam.
Moja nieco ponad roczna suczka rasy siberian husky od jakiegoś tygodnia ma dziwne zmiany na skórze szyi. Widać, że odczuwa swędzenie, przeszkadza jej także dotyk. Z podrażnionego miejsca wydobywa się także jakaś wydzielina, sierść w tych okolicach jest pozlepiana. Ma to nieprzyjemny zapach.
Dodatkowym kłopotem jest to, że Niezbędna jest bardzo niespokojna. Ucieka przy próbach dokładniejszego obejrzenia tego miejsca. Domyślam się, że wskazana jest wizyta u weta, ale moja psina jest 'uczulona' na weterynarzy i stawia niesamowity opór przed jakimkolwiek kontaktem z nimi. Jest jeszcze kwestia leków. Jakiś czas temu chorowała przez kleszcza i dostała sporą ich dawkę, dlatego martwię się o to, żeby nie zepsuć jej wątroby.
Co się dzieje i jak mogę jej pomóc ?

Posted

Niezbędna była już u weta i jest teraz w trakcie przyjmowania antybiotyku. Ma sporą powierzchnię w okolicy głowy ogoloną. Z racji jej żywiołowego temperamentu wszelkie zabiegi trzeba było wykonać pod narkozą, ale zniosła ją dobrze. W poniedziałek znów jedzie na zastrzyk, miejmy nadzieję, że to już ostatni.

• 2 weeks later...
Posted

Niezbędna w zeszłym tygodniu skończyła przyjmować antybiotyk i narazie wszystko idzie ku lepszemu. Oczywiscie mamy ja cały czas na oku i pilnujemy czy nic jej się z tym nie dzieje.