Jump to content
Dogomania

CAC Jarosław 13-14 marca 2010

Recommended Posts

• Replies 163
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Plus podwójny handling owczarków zdaje się że niedozwolony wg nowego regulaminu. Nie chcieli zrobić bisa szczeniąt, weteranów i młodzieży...

Posted

Coyote Ugly FCI napisał(a):
powiem tyle wystawa tragedia !!!! zmiana klasy w dniu wystawy dla mnie niedpouszczalne a jednak mozliwe !!! nic tylko pisac skarge do związku !!!

Bura napisał(a):
Plus podwójny handling owczarków zdaje się że niedozwolony wg nowego regulaminu. Nie chcieli zrobić bisa szczeniąt, weteranów i młodzieży...

albo mimo zgłoszenia i opłacenia w terminie, psów nie ma w katalogu, i to nie były pojedyncze przypadki. Takie absurdy można wymieniać na pęczki... :shake: mimo, iż mnie osobiście to nie dotknęło, to jak dla mnie ta wystawa jest poniżej jakiejkolwiek krytyki, oddział robi sobie chyba jakieś żarty z wystawców... zdecydowanie ZG powinien coś z tym zrobić.

Posted

[quote name='Cambel&Megi']albo mimo zgłoszenia i opłacenia w terminie, psów nie ma w katalogu, ........

i na dodatek po telefonicznym potwierdzeniu, że zgłoszenie dotarło

to po prostu była parodia wystawy.

Posted

czy ktoś zna kogos z oddziału albo czy ktoś z oddziału jest na forum? pies z mojej hodowli ma błąd w karcie oceny, sędzia mówiła co innego a w efekcie jest co innego, prawdopodobnie asystent przekręcił.....

Posted

Ilka21

Karty oceny należy sprawdzać bezpośrednio po odebraniu ze stolika sędziowskiego.Pomyłki się zdarzają dosyć często i potem trudno,o ile w ogóle możliwe jest ''odkręcić'' cokolwiek.

Posted

ja wiem że trzeba i uczulałam na to wlaścicielkę ale nie zerknęła- jest to osoba, która od neidawna wystawia więc mogła taki błąd zrobić. Ja tez miałam problem jako poczatkujący wystawca i to zalezy dużo od oddziału czy chce to wyjaśnić bo ogólnie sedzia powinien miec notatki i nie ma żadnego problemu.

Posted

Może pora zmienić karty ocen ? Dostałam właśnie fotkę karty oceny z Jarosławia i tam jest zaznaczony tytuł " Najlepsza suka w rasie ".
Przecież od tego roku to tytuł "Zwycięzca" ;).

Posted

Ilka21

No to jest nauczka,żeby pilnować własnych interesów i sprawdzać,co też tam w kartach ocen naszych psów jest napisane i zaznaczone.Nie dalej jak na ostatniej Klubówce Terrierów wystawiałam 5 moich Cairnów sama - było więc sporo bieganiny,zmian numerów,ogólne zamieszanie.Po zejściu z ringu z ostatnim wystawianym przeze mnie psem przejrzałam szybko karty ocen i co się okazało - że Zw.Klubu i Rasy ma wpisane nie ta moja suka,która te tytuły faktycznie uzyskała,tylko inna moja,która wzięła wtedy akurat tylko CWC w innej klasie.Sprawę załatwiłam u p.sędziny dosłownie w minutę po ocenie i wszystko zostało sprostowane jak należy.
Ktoś wyżej napisał o sędziowskich notatkach - nawet ,jeśli sędzia takowe prowadził to wątpię,żeby miały one jakiekolwiek znaczenie w wyjaśnianiu tego rodzaju pomyłek w kartach ocen.Karta oceny składa się z oryginału i jego kopii - po zamknięciu wystawy nie można już niczego zmienić.
Pozdrawiam,

Posted

IwonCairn ja wiem, ze to nauczka i każdy z nas takową dostał. Sędzia powinien sporządzać notatki i je zdawać i jeżeli sa nieścisłości to jest to wyjaśniane i czesto tak się dzie bo np. w Kielcach były w kartach takie głupoty popisane że szok co drugi pies miał res.cacib i cwc i to nie koniecznie psy z I lokatami i gdyby nie notatki sedziego to wszytskie oceny możnaby do kosza wywalić a tak oddział porównał i wyjaśnił i tytuły zostane do ZG wysłane tj powinny.

Posted

Ilka21 W przypadku takiego bałaganu,o jakim napisałaś powyżej - kłania się kompletna nieświadomość obsługi ringowej.Grunt,że wszystko zostało wyjaśnione i poprawione. Bardzo dobrym rozwiązaniem na zapobieganie tego rodzaju pomyłkom jest zapisywanie wyników uzyskanych przez poszczególne psy na tablicy przy ringu - bezpośrednio po ocenie.Szkoda,że rzadko się to praktykuje w Polsce.
Pozdrawiam