Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cześć wszystkim!

Jestem Trop, mam parę latek i niedawno trafiłem do schroniska. Zostałem przywieziony przez straż miejską, bo biegałem sam po ulicach. Trafiłem do klatki z innym psem, nie lubię jak ktoś chce mi wyjadać z michy to dałem mu popalić, mimo że był większy.
Mam wielkie waleczne serce i kocham człowieka, kiedyś miałem swojego ale nie dbał o mnie. Teraz jestem samotny... w kojcu już sam, w dużej budzie, zimno mi bo jestem mały i mam krótką sierść, nie zasłużyłem na to prawda? A jednak cały czas tu jestem, nawet jak piszczę w schronisku żeby mnie zabrali to nikt tego nie robi :-( dlatego jest mi smutno.

Przyjdź do schroniska pogłaszcz mnie i zabierz na spacer - o tym marzę, a najbardziej chcę własnego Pana, tym razem jednak takiego, który będzie mnie kochał tak na zawsze i da mi ciepły domek, pełna michę... tak niewiele mi trzeba. Może tym nowym Panem będziesz Ty????

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

więc mam zdjęcia tylko zza krat, tylko problem ze wstawieniem mam, komu wysłać na maila???

Trop i Solo mają w schronie najgorzej strasznie marzną sierść delikatna, Trop z budy wychodzi obolały, zmarznięty, ewidentnie cierpi najbardziej, potrzeba pilnie pomocy DT, DS bez innych psów

Posted

Kilka dzisiejszych zdjęć Tropika (niestety tylko takie udalo sie dzisiaj zrobic):

Trop z profilu

Trop w biegu - dla rozgrzania, na pewno psiak marznie :(

Boston i Trop

Tropik z przodu

Posted

ostatnio prosiłam o umieszczenie słomy w budach bo zimno, miło się zaskoczyłam, że tym razem posłuchali, słoma była we wszystkich budach, dzieki temu miałyśmy z Hania i Iza czas psy wyprowadzić a nie marnowałyśmy go biegajac ze słoma, mimo to Trop źle nawet bardzo źle znosi mrozy,
Kapsel ma krótka siersć jednak jest chociaz jakis podszerstek a u Tropa nic.....

reszta kudłaczy w lepszej jest sytuacji

Posted

A ja cały wieczór myślałam o tych marznących psiakach... spokoju nie dawała mi głównie myśl o Tropie,bo widać, że jego futerko raczej za dużo go nie ogrzewa :(

Jak tylko wrócę jutro do domu to porobię chłopakowi ogłoszenia.

Posted

Zrobiłam chłopakowi ogłoszenia na:

poznan.gumtree.pl
poznan.olx.pl
kokosy.pl
hodowcy.com.pl
adopcjepsow.org
aukcjezwierzat.pl
nasza-klasa.pl
kupiepsa.pl
eofety.com.pl
interpress.net.pl
nasipupile.pl
przygarnijzwierzaka.pl
oglosze.pl

Posted

Dzisiaj dostałam z allegro takiego meila

Witam!!! na Allegro.pl znalazłem pana/pani aukcję dotyczącą Jagdteriera o imieniu Trop. Kilka lat temu porwano mi takiego psa i wiele miesięcy bezskutecznie poszukiwaliśmy go z całą rodziną. nie jestem jednak pewien czy to on na podstawie tych zdjęć. gdzie możnaby obejrzeć pieska?? czy mógłby Pan/Pani wysłać więcej zdjęć tego psiaka na mój adres mailowy. Jakaż byłaby rodość w domu gdyby po latach Caro - bo tak miał na imię - wreszcie się odnalazł. pies zaginął jakieś 3-4 lata temu i powinien mięć w tej chwili jakieś 7-8 lat. Pieprzyk po lewej stronie pyska jak i małe blizny wokół oczu wskazują na to że to ten pies. Z góry dziękuję za informację!!! Pozdrawiam!!!

Odpisałam, poprosiłam o kontakt z Tobą Kasiu. Może stanie się jakiś cud.
Nie miałam innych zdjęć, niestety, ale i tak najlepiej zobaczyć psa w realu.