Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szczypawek. Tak, to moje przezwisko nadane mi przez pracowników ale stało się już bardziej moim imieniem niż tylko przydomkiem.

Mieszkam w schronisku już trochę czasu. Mam ok czterech, może 5 lat, nie pamiętam już sam. Nie jest mi tu wcale źle, nie narzekam, dostaję regularnie jedzenie, mam swoje miejsce do spania, czasami trafia mi się pohasać na wybiegu albo wolontariusze zabiorą mnie na spacer.
Jestem grzecznym i bardzo pociesznym pieskiem z wiecznie uśmiechniętą mordką- tak twierdzą wolontariusze, bardzo ich lubię, zarówno tak samo jak pracowników. To moi Aniołowie i opiekunowie. Mówią, że grubasek ze mnie ale ja uważam, ze kochanego ciała nigdy za wiele, przynajmniej jest się do czego przytulic.

Na spacerze czasami boję się samochodów, szczególnie tych dużych, one tak głośno warczą i nieprzyjaźnie wyglądają. A ja jestem nastawiony pokojowo do całego świata, co więc się dziwić, że one wzbudzają we mnie strach. Przyzwyczaję się do tego pewnie ale potrzebuję jeszcze troszkę czasu.

Kojec dzielę ze swoimi kolegami, sunią Wilmą i pieskiem Filcakiem, którzy też mają tu swój wątek na dogomanii i tak jak ja szukają domu. No właśnie. Bo nie powiedziałem Wam najważniejszego, dlaczego właśnie zjawiłem się na tym forum.

Mam marzenie, takie jedno, takie jakie ma większość piesków ze schroniska. Niby małe ale bardzo wielkie. Znaczy ono dla nas więcej niż wszystko inne na świecie- chciałbym mieć własny dom z własnym panem, który będzie miał zawsze dla mnie czas, który będzie głaskał i brał na kolanka ( o tak, bardzo lubię siedzieć na kolankach!). Wystarczy mi mały kącik i ciepło serca od właściciela.
Tyle. Tak, tak mało wystarczy mi do pełni szczęścia. Bo czego chcieć więcej? Nie potrzebuję willi z basenem, własnym ferrari, lokajem i pokojówką- na nic mi to! Pragnę tak niewiele jednak nikt jeszcze nie sprostał tym moim, wydawałoby się banalnym, wymaganiom.

Czekam na opiekuna w schronisku dla bezdomnych zwierząt w Tczewie. Łatwo mnie znajdziesz- stoję zwykle z tyłu za moimi kolegami, macham wesoło ogonkiem i cierpliwie czekam aż zabierzesz mnie na spacer.

Konatakt:
Schronisko dla bezdomnych zwierząt w Tczewie
ul. Malinowska
83-110 Tczew
tel. 0 58 531 96 56

Ogłoszony na:
kupiepsa.pl
lento.pl
kupsprzedaj.pl
szerlok.pl
tcz.pl
+ pakiet od naszych schroniskowych ogłoszeniodawców

• 6 months later...
  • 4 months later...
Posted

Biedny ten nasz Szczypawek, 4 rok już siedzi. A taki kochany jest, przytula się, pcha się na kolanka, oddaje całe serce człowiekowi. Niestety to chyba za mało dla ludzi...

• 10 months later...