Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mojej rocznej suni zdarzyło się parę razy wymiotować, były to może 2 razy, 3 ale w większych odstępach czasu. Ale sądziłam że to raczej z przejedzenia, bo rodzicom czasem oprócz posiłków które daję psom, podrzucić im coś jeszcze...chyba wielu z nas zna ten problem...jednak dzisiaj, Kropa zrobiła kupkę w domu, i zobaczyłam przy tym ślady krwi, pupę też miała trochę brudną i taki specyficzny zapach to był. Kupka nie całkiem twarda, ale też nie biegunka.
Apetyt ma jak zwykle, humorek raczej w normie, chociaż jest troszkę spokojniejsza.
Cieczkę wykluczam bo niedawno jej się skończyła. Psinka jest malutka waży około 5-6 kg.

Poradźcie bać się czy nie?
Oczywiście jeszcze dzisiaj idziemy do weta. Mam w domu dorosłego prawie 5-cio letniego Siberian Husky i kota...czy pies może kota zarazić??
Jeśli SH jest szczepiony to jakie jest prawdopodobieństwo zarażenia?
Pomózcie...bo aż się cała boję....jak mi cała gromadka zachoruje to się zapłacze na śmierć...i pójdę z torbami bo bo to nie będą pewnie małe koszty a teraz święta tyle wydatków i rachunków :(

Posted

Hej, Kropka wczoraj dostała pierwszą dawkę antybiotyku i coś osłonowo, do domu dostała taką zawiesinę jeszcze do podawania. Niestety nie wiem co dokładnie dostała bo się nie umiem rozczytać. Dzisiaj seria powtórzona, i jeszcze jutro.
Zalecenia, lekka dieta i obserwacja kału.
Jeśli nie przejdzie będziemy szukać dalej.

Sunia szczęśliwa pełna życia i humoru, apetyt dopisuje.
Ale weterynarza chciała zjeść, nawet pogłaskać się nie dała, bo straszną panikę sieje.
Mój liliput musiał mieć założony kaganiec...to taki szczekacz który broni kryjąc się za nogami :)

Dziękuje za odpowiedź Grey.
Waży jednak 4 kg, mniej niż przypuszczałam.