Baski_Kropka Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Mojej rocznej suni zdarzyło się parę razy wymiotować, były to może 2 razy, 3 ale w większych odstępach czasu. Ale sądziłam że to raczej z przejedzenia, bo rodzicom czasem oprócz posiłków które daję psom, podrzucić im coś jeszcze...chyba wielu z nas zna ten problem...jednak dzisiaj, Kropa zrobiła kupkę w domu, i zobaczyłam przy tym ślady krwi, pupę też miała trochę brudną i taki specyficzny zapach to był. Kupka nie całkiem twarda, ale też nie biegunka. Apetyt ma jak zwykle, humorek raczej w normie, chociaż jest troszkę spokojniejsza. Cieczkę wykluczam bo niedawno jej się skończyła. Psinka jest malutka waży około 5-6 kg. Poradźcie bać się czy nie? Oczywiście jeszcze dzisiaj idziemy do weta. Mam w domu dorosłego prawie 5-cio letniego Siberian Husky i kota...czy pies może kota zarazić?? Jeśli SH jest szczepiony to jakie jest prawdopodobieństwo zarażenia? Pomózcie...bo aż się cała boję....jak mi cała gromadka zachoruje to się zapłacze na śmierć...i pójdę z torbami bo bo to nie będą pewnie małe koszty a teraz święta tyle wydatków i rachunków :( Quote
Grey Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Wg. opisu nie podejrzewałbym parwo, ale bardzo szybko poszedłbym do weta. Quote
Baski_Kropka Posted December 4, 2009 Author Posted December 4, 2009 Hej, Kropka wczoraj dostała pierwszą dawkę antybiotyku i coś osłonowo, do domu dostała taką zawiesinę jeszcze do podawania. Niestety nie wiem co dokładnie dostała bo się nie umiem rozczytać. Dzisiaj seria powtórzona, i jeszcze jutro. Zalecenia, lekka dieta i obserwacja kału. Jeśli nie przejdzie będziemy szukać dalej. Sunia szczęśliwa pełna życia i humoru, apetyt dopisuje. Ale weterynarza chciała zjeść, nawet pogłaskać się nie dała, bo straszną panikę sieje. Mój liliput musiał mieć założony kaganiec...to taki szczekacz który broni kryjąc się za nogami :) Dziękuje za odpowiedź Grey. Waży jednak 4 kg, mniej niż przypuszczałam. Quote
Grey Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 Wygląd kału świadczy o zdrowiu psa.Ja zastosowałbym Nifuroksazyd.Wiedziałem ,że będzie dobrze. Quote
Baski_Kropka Posted December 6, 2009 Author Posted December 6, 2009 Na szczęście wszystko obecnie jest w normie :) Quote
Recommended Posts