Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 164
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Może trzeba zrobić, żeby sama nazwa BYTOM się rzucała w oczy. Np 'BYTOM! Potrzebujemy pomocy. Szokujące zdjęcia!' czy co w tym stylu? Nie wiem czy to dobry pomysł, ale wtedy bardziej rzuci się w oczy, że szukamy kogoś z Bytomia..

Posted

Padły tutaj słowa, żeby przypadkiem do TOZu nie zgłaszać, bo jest taki i owaki, ja akurat działam w TOZie o/Zabrze od lat, a od niedawna jestem też inspektorem i myślę, że nie nalezy wszystkich wrzucać do jednego worka :/ Ja podejmuję wszystkie zgłaszane interwencje i zawsze robię wszystko co w mojej mocy, żeby sprawę jak najlepiej załatwić. Na terenie Bytomia również działa TOZ, znam w nim jedną bardzo kompetentą osobę, ale niestety nie mogę teraz znaleźć namiarów, ale jakbyscie chcieli to mogę jeszcze poszukać. Można też napisać do dogomaniaczki z Bytomia, która z tego co sie orientuję działa w jakiejś organizacji na rzecz zwierząt własnie w tym mieście, jej profil na dogo: http://www.dogomania.pl/members/33936-agabytom

Posted

Jakieś dziwne to zwierze :/ Nie myślicie że to może być maskotka? Choć to mało prawdopodobne..
Mam nadzieje że dom tego "pana" odwiedzi ktoś odpowiedzialny i sprawdzi stan tego zwierzęcia i co się tam wgl dzieje :|
Wydaję mi się że było to dosć dawno.. bo na kolejnych zdjęciach ten bachor jest starszy.! Nienawidzę takich "dzieciokóóófff".!! a Rodzice to kompletnie nieodpowiedzialni.! Takiego dziaciaka to bym zlała że szok.! :| a on jeszcze się chwali.. brak słów.. i to świadczy o mądrości rodziców. lol.! :| gotuje się we mnie.!!!

Posted

To nie jest wina tego dziecka, ono nie rozumie że zrobiło coś źle, że zwierzaka boli. To wina i nieodpowiedzialność rodziców, to od nich zależy jakie będzie i czy później będzie robiło krzywdę już świadomie.

Posted

zdjęcia są szokujące na prawde :/ nie rozumiem jak mozna na to pozwolić i przyglądać się temu tak spokojnie- i te podpisy pod zdjęciami - SZOK. Na jednym zdjęciu widizałam też dziecko z puszką piwa - jak dla mnie nie jest to normalne może w tej kwestii też mozna zadziałać? Zgłosić sprawę do odpowiednich osób aby może w jakiś sposób pomogli rodzicom w wychowaniu dzsiecka lub chociaż kontrolowali to co oni robią - bo z tego co widze wycjhowanie tego malucha idzie w bardzo złym kierunku i to jest przykre bo w przyszłości niewiadomo kto wyrośnie z tego dziecka- dziś znęca się (za przyzwoleniem rodziców ba smiem twierdzić że sami go fdo tego namawiuają nad zwierzetami) a jutro nad człowiekiem :/

Posted

Jolanta_O W takim razie może jednak zadzwonisz do tego Bytomskiego TOZ-u i popytasz co i jak?
Jakby to nie przyniosło rezultatów to będziemy pisać do agabytom lub Ani z Bytomia, obie z tego co się orientuję działają w jakiś organizacjach więc na pewno coś będą w stanie nam pomóc.

Mysia_
jakby udało Ci się znaleźć te namiary to wklej tu albo wyślij mi PW, z góry wielkie dzięki :)

Posted

jezu.....

w zeszlym roku zauwazylam na n-k zdjecie malutkiego szczeniaczka, jeszcze nie mial otwarte oczy, mial tylko dzien.. dzieci sie tym szczeniaczkiem bawily i robily zdjecia. Udalo sie namierzyc i TOZ byl u nich.
Tego nie mozemy zostawic.. Dziecko z puszka piwa... napewno nie jest w normalnej rodzinie, strach pomyslec na jakiego czlowieka wyrosnie..

Posted

a może facet po prostu nie siedzi na nk na bierząco i nawet nie wie co tam się pisze a ja napisze wam szczerze że po komentarzach dotyczących tego biednego dziecka które jest tyle samo winne co te szczenie to jest mi wstyd za osoby z dogomanii,co to dziecko takiego zrobiło?

Posted

a ja tu czytałam pod adresem dziecka że to bachor,że bym go zlała a na nk że sadysta,*******nełabym niemowlakiem (wykropkowane). To jest na oko 6 miesięczne dzieciątko,nie wiadomo jak traktowane przez rodziców,oby dobrze i czy naprawde myślicie że pisanie takich tekstów pod adresem niemowlaka jest okey bo we mnie się aż zagotowało,jakby ktoś tak napisał o moim dziecku to nie ręcze za siebie !

Posted

Wiecie co? Tak się zastanawiam, co ta osoba chciała pokazać wstawiając to zdjęcie (i inne też) na nk. Facet chciał się pochwalić jak traktuje dziecko i psa?
Tej sprawy nie powinno się zostawić, bo chociaż dziecko teraz jest niewinne, to w przyszłości, z takim wychowaniem, może być naprawdę źle... :shake::shake::shake:

Posted

Aleksandra Bytom napisał(a):
a ja tu czytałam pod adresem dziecka że to bachor,że bym go zlała a na nk że sadysta,*******nełabym niemowlakiem (wykropkowane). To jest na oko 6 miesięczne dzieciątko,nie wiadomo jak traktowane przez rodziców,oby dobrze i czy naprawde myślicie że pisanie takich tekstów pod adresem niemowlaka jest okey bo we mnie się aż zagotowało,jakby ktoś tak napisał o moim dziecku to nie ręcze za siebie !

Ale tam są komentarze nie tylko ludzi z dogo, szczerze mówiąc jak został założony wątek to już padały tam ostre komentarze pod adresem zarówno dziecka jak i rodziców, więc nie obwiniaj nas wszytskich, nie każdy tak myśli ..

Posted

zdjęcie koleś dodał do galerii aż we wrześniu a najstarsze komentarze do zdjęcia są z dnia wczorajszego więc myśle że to ludzie z dogo te zdjęcia komentują,może by tak się ktoś przyznał do błędu że z tymi wyzwiskami na dziecko przecholował?