ola_k11 Posted January 15, 2006 Posted January 15, 2006 no wlasnie jak w temacie prosze o porady!!! nie wiem jak dbac o jego siersc zeby sie blyszczala...moj śp. beny mial siersc matowa i mu strasznie wypadala dlatego teraz marze o tym aby mial piekna siersc! Quote
ola_k11 Posted January 16, 2006 Author Posted January 16, 2006 Naprawde nikt nie wie jak dbac o siersc boksia?? Quote
Małgośka z Boksą Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 Ty mi pomogłaś z moją niewiedzą komputerową, więc może spróbuję... Wiesz co, z moją sunią przeszłam atopowe zapalenie skóry, etc, więc napiszę co mojej pomogło i teraz sierść wygląda....ślicznie ;) Profilaktycznie stosuje tran- jakieś 3 tabletki dziennie...+ witaminki 2 żółtka surowe tygodniowo poza tym szczerze polecam ogórecznik lub wiesiołek (to są oleje tłoczone na zimno)- dobre rezultaty są po ogóreczniku, zresztą takie jest jego przeznaczenie...Polecano gammolen, ale powiem szczerze, że lepsze rezultaty osiągnęłam po W i O . Myślę, że ogromne znaczenie ma dieta, w zasadzie jesteś tym co jesz, i chyba u zwierząt też ma to swoje przełożenie. Quote
an3czka Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 ola_k11 napisał(a):no wlasnie jak w temacie prosze o porady!!! nie wiem jak dbac o jego siersc zeby sie blyszczala...moj śp. beny mial siersc matowa i mu strasznie wypadala dlatego teraz marze o tym aby mial piekna siersc! Podawaj olej, ewentualnie siemie lniane. Wyczesuj - pozbędziesz się w ten sposób martwego, matowego włosa. Wygląd sierści mówi o kondycji psa. Jeśli jest matowa, to może dieta nie taka? (to tak, jak z paznokciami i włosami u ludzi). Quote
sylwiaskalska Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 Polecam ci także, ale to bardziej dla piesków o dłużeszej siesci ale ja czasami używam i sierść jest ładna Szampon dr Seidla CHAMPION Stosowany do okresowego mycia przywraca naturalną miękkość i połysk włosa, zmywa ze skóry i sierści wszelkie zabrudzenia, hamuje nadmierne przetłuszczanie, usuwa przykry zapach. Dodaje też włosom puszystości oraz ułatwia ich rozczesywanie po kąpieli. Tu jest też dobry art. o kapieli psa aby nie przesadzić bo co za dużo to nie zdrowo http://www.naszepsy.pl/porady.asp?Id=687 Quote
Cimi Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 Jaką karmą karmisz psa? Bo karma także wpływa na to czy sierść się błyszczy czy nie. Mój pies cały czas się błyszczy, bez podawania oleju czy innych, a je cały czas suchą karmę. Quote
nikusia Posted January 24, 2006 Posted January 24, 2006 Wejdź na Hery- http://www.hery.pl/porady.php?rasa=BOKSER**gladkowlose Tutaj trochę piszą... :) Może pomoże. Quote
Recommended Posts