Jump to content
Dogomania

Cztery razy TAK. Psia arystokracja w schronisku, zjawiskowe owczarki.

Recommended Posts

Posted

Ehhh tekst do Kacpra trzeba totalnie przeformułować :placz:

Nie można już mówić ludziom że nie wymaga specjalnej opieki, tak jak mieliśmy nadzieję że będzie...

No i pięciolatkiem to on może był jakiś czas temu, myślę że bezpiecznie dać mu teraz 8.

Zaraz siadam i piszę. Rozumiem że ogłaszamy razem? Kacper nie wytrzymuje psychicznie nawet króciutkiego rozstania z Kajką :(

• Replies 530
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

MAJĄ TYLKO SIEBIE - KAJA i KACPER, niezwykła psia historia. Owczarek niemiecki długowłosy.

Kaja i Kacper to dwa psy, które wiele przeszły. Ich życie wypełniały chwile czasem dobre, czasem złe - ta dwójka zawsze jednak trzymała się razem, wbrew przeciwnościom losu, jak i w lepszych czasach.

Ich historia zaczęła się w nielegalnej pseudohodowli, gdzie przetrzymywano psy w strasznych, niehumanitarnych warunkach i wykorzystywano do nielegalnego rozmnażania oraz szkolenia innych psów do walk. Tam właśnie zaczęła się ich niezwykła przyjaźń. Nie wiadomo, ile przeszły, wspierając się nawzajem...

Po odebraniu z tego koszmarnego miejsca psy trafiły do schroniska, gdzie również były nierozłączne - do czasu, gdy podczas strasznego wypadku, Kacper stracił tylną łapę. Rozłąka, wynikająca z konieczności operacji i rekonwalescencji psa, była druzgocąca dla ich psychiki. Kacper, pozbawiony oparcia w Kai, kompletnie się załamał, stracił chęci do życia, wpadł w ciężką depresję.

Dopiero ponowne spotkanie z Kają, po około 2 miesiącach samotności, przywróciło mu chęci do życia. Przy swojej towarzyszce odżył - teraz oba psy mieszkają razem w domu tymczasowym, gdzie oczekują na nowe życie. Spędzają razem każdą chwilę - nierozłączne, jak zawsze...

Ośmioletni Kacper to długowłosy owczarek niemiecki o zjawiskowej urodzie, zachwycając szlachetnym i budzącym podziw wyglądem. Pomimo dostojnego wyglądu, Kacper jest pieszczochem i kanapowcem - jego dwa ulubione zajęcia to jedzenie i spanie. Ten pies całe swoje serce oddał ludziom, jest niezwykle spokojny, pełen godności i przyjaźni.

Kacper zna mieszkanie, nie niszczy pozostawiony sam, czas kiedy nie ma przy nim ludzi spędza głównie wylegując się na swoim legowisku. Zachowuje czystość w domu, załatwia się tylko na spacerach.

Niestety, każdy ideał ma wady - Kacper przy całej swojej miłości do człowieka, nie akceptuje zwierząt mniejszych od siebie, czyli kotów oraz małych psów. Ma wobec nich instynkty łowieckie Nie polecamy również Kacpra do domu z malutkimi dziećmi, jednak dla rodziny ze starszymi dziećmi będzie na pewno wspaniałym, wiernym i oddanym towarzyszem.

Niestety, podczas pobytu w schronisku, za sprawą nieszczęśliwego pogryzienia Kacper doznał poważnych obrażeń tylnej łapy. Mimo walki weterynarzy o jego zdrowie, konieczna była amputacja łapy.Obecnie Kacper dobrze radzi sobie jako trójłapek, jednak nie jest psem aktywnym fizycznie, zdarzają mu się gorsze dni, kiedy potrzebuje pomocy w poruszaniu się. Z racji wieku, Kacper cierpi z powodu licznych dolegliwości związanych z układem kostnym, m.in. dysplazji, zwyrodnienia kręgosłupa. Czy jednak przekreśla to jego szansę na spokojną starość we własnym, kochającym domu?

W jego imieniu prosimy o serce, o tę jedną chwilę, kiedy człowiek zapomina o własnym egoizmie i decyduję się na krok szalony - na otwarcie swojego domu i serca przed starym, chorym, a przecież wciąż kochającym i pragnącym szczęścia psem. Kacper w dwójnasób odwzajemni każde dobro które otrzyma od człowieka - to pies uczuciowy, spragniony kontaktu z ludźmi.

Kacper jest wykastrowany, zaszczepiony i odrobaczony, posiada aktualną książeczkę zdrowia.

Kaja - 3-letnia przepiękna sunia długowłosy owczarek niemiecki, została odebrana z miejsca, gdzie przetrzymywano psy w strasznych, niehumanitarnych warunkach i wykorzystywano do nielegalnego rozmnażania oraz szkolenia innych psów do walk.

Mimo tak traumatycznych przeżyć, Kaja pozostała przyjazna i tolerancyjna zarówno wobec ludzi jak i innych psów. Jest wesoła, bardzo kontaktowa, uwielbia być blisko człowieka. Kaja obecnie mieszka w domu tymczasowym, bardzo dobrze odnajduje się w warunkach mieszkaniowych - załatwia się tylko na dworze, pozostawiona sama nie niszczy.

Kaja to żywe srebro - uwielbia zabawy, bieganie, aportowanie, potrzebuje aktywnego trybu życia. Poszukujemy dla niej mądrych, odpowiedzialnych właścicieli, którzy w rozsądny i wyważony sposób będą potrafili zająć się tak pięknym i wymagającym zwierzęciem. Owczarki potrzebują ciągłej stymulacji umysłowej, szansy na pracę i współpracę z ludźmi - Kaja nie może się nudzić, wystarczająco wiele czasu już spędziła zaniedbana i zapomniana!

Niestety, każdy ideał ma wady - Kaja przy całej swojej miłości do człowieka, nie akceptuje zwierząt mniejszych od siebie, czyli kotów oraz małych psów. Ma wobec nich instynkty łowieckie Nie polecamy jej do domu z malutkimi dziećmi, jednak dla rodziny ze starszymi dziećmi będzie na pewno wspaniałym, wiernym i oddanym towarzyszem.

Kaja będzie idealną domową towarzyszką rodziny, przyjaciółką zarówno do szalonych zabaw, długich spacerów, jak i spokojnych wieczorów w domowym zaciszu. To cudowna, bardzo inteligentna sunia, która całe swoje psie serce odda nowym właścicielom.

Kaja jest wysterylizowana, zaszczepiona i odrobaczona, posiada aktualną książeczkę zdrowia.

Psy nie zostaną wydane na łańcuch ani do budy.
Szukamy domu, gdzie Kacper i Kaja będą nadal nierozłącznymi przyjaciółmi, tak aby nie trzeba ich było znów rozdzielać...

Kontakt w sprawie adopcji

695 435 270, pink.moon4@gmail.com

Jakieś sugestie, coś poprawić? o czymś zapomniałam? :)

Posted

Nie, Kajka to jeszcze młoda babka. Wariatka, zakręcona że aż strach, ale więcej niż 3 lata bym jej serio i uczciwie nie dała ;)

ps.Litterka ne uciekaj z dogo, bo zaraz Cię ścignę na pw :)

Posted

Ja najbardziej się cieszę z tego, że wciąż są razem. Tych psów nie można rozdzielać! One się po prostu kochają :)
Fiks, pocałuj te oba nochy ode mnie..... :buzi:

Posted

[quote name='Litterka']To zdecydowanie najwspanialsza decyzja tego dnia! :) No i poproszę mizianko i całowanko także ode mnie;)[/QUOTE]

Załatwione :)

Posted

[quote name='brazowa1']Super wiesci.
To kto wie,ile razem z Kaja i Kacprem ,Natala ma psów? :) :) :)[/QUOTE]

Kto zgadnie? :)

Dziś nie byłam. Tata Natalii miał ważne sprawy do załatwienia. Umówiłam się na jutro.

Posted

Ja wiem, ja wiem, ale nie powiem :lol:

Jezu, jak ja się z tego cieszę, kochane mordy zostaną w domku gdzie im dobrze, będą miały siebie, będą miały Pańcię, Pańcia będzie miała urwanie głowy :lol: i wszyscy będą szczęśliwi :)

Posted

[quote name='pinkmoon']Ja wiem, ja wiem, ale nie powiem :lol:

[/QUOTE]
Powiedz............ nie bądź taka..............
Zresztą, co za różnica ile psów........ Najważniejsze, że Kaja i Kacper będą razem. Ten filmik, gdzie w domu leżą koło siebie i Kaja zachęca Kacpra do zabawy kompletnie mnie rozwalił......To najpiękniejsze i najmilsze ON-ki na świecie.....

Posted

Cantadorra napisał(a):
Wiadomo cos z domkiem dla Kajki i Kacpra?

Na 99% DT zamieni się na DS, ale czekamy na Natalię jak wróci w październiku do Polski.
Będę odwiedzać Kaję i Kacpra, więc relacje będziecie mieć na bieżąco :)