Jump to content
Dogomania

Cztery razy TAK. Psia arystokracja w schronisku, zjawiskowe owczarki.

Recommended Posts

• Replies 530
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sorki :oops::evil_lol:

To był przypadek, że dziś wylądowałyśmy u Kai i Kacpra.
Zawoziłam Pinki na wizytę przedadopcyjną, a DT K&K był w pobliżu to i udało się zrobić fotki przy okazji.

Posted

Miałam pierwszy telefon o Kajkę :D
Pan oferuje super warunki "piesek będzie koło domu biegał i jeść dostanie", zapytał czy może dzisiaj wsiąść w samochód i przyjechać. Na wieść o ankiecie przeadopcyjnej i wizycie rzucił słuchawką :D

Posted

Biedny ,on chciał pomóc,a Wy wymyślacie.I to wysterylizowana chciał!
Dusza-człowiek!
Fiks dziś miałam fajny dom dla Czarusia.Pani zadzwoniła,bo w ogłoszeniu była zaznaczona opacja "za darmo".Czwórka dzieci,najstarsze 12 lat,ostatni pies wpadł pod samochód,bo "to taki włoczęga był"

Posted

Ehhh... Do dzisiaj, kiedy patrzę na zdjęcia K&K, to mnie barki bolą... :D

[B]Pinki, Brązowa[/B] takie fajne domy, a Wy nic? :diabloti: Mam nadzieję, że niedługo trafi się ktoś sensowny...

Posted

Za kilka dni jej zrobię nowe z tymi zdjęciami ;)
A domki.. faktycznie bomba!
Dziewczyny jak nie one to ja tam Najdę upchnę !! :lol:

Posted

[quote name='Kana']Za kilka dni jej zrobię nowe z tymi zdjęciami ;)
(...)[/QUOTE]

Dzięki! :loveu:

[quote name='brazowa1'](...)
Fiks dziś miałam fajny dom dla Czarusia.Pani zadzwoniła,bo w ogłoszeniu była zaznaczona opacja "za darmo".Czwórka dzieci,najstarsze 12 lat,ostatni pies wpadł pod samochód,bo "to taki włoczęga był"[/QUOTE]

To lepszy niż "moj" domek. Tam była tylko trójka dzieci. 3, 4, 5 lat :lol:

A jeśli chodzi o Czarusia to mam potencjalny domek w Warszawie.
W tygodniu Mysza1 zrobi wizytę przedadopcyjną.
A jakby coś nie wypaliło to jeszcze mam dwa fajne domki w zanadrzu.

Posted

Misiek- wrak psa odebrany interwencyjnie.
Przez ostatni rok czasu, brak opieki weterynaryjnej. 6 miesięcy bez świeżego powietrza.
Diagnoza weterynarza brzmi: alergiczne pchle zapalenie skóry.
Potrzebne wsparcie dla Miśka na długiej drodze leczenia.
Zapraszam na wątek:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/184761-Misiek-wrak-psa-odebrany-interwencyjnie.-Potrzebe-wsparcie!?p=14600447#post14600447[/url]

Posted

Owczarowe nowości:

O Kaję ciągle telefony oraz maile (wieeelki odzew z ogłoszeń - jeszcze raz podziękowania dla Kany :loveu:) , niestety większość delikatnie mówiąc się nie nadaje. Ale powoli coś zaczyna się klarować i sytuacja jest coraz lepsza (jest opcja dla Kajki - ale nic na razie nie mówię co by nie zapeszać :razz:) .
Kiedy Natalia wyjedzie, psami zaopiekują się jej rodzice, więc nie ma groźby że trafią do schroniska albo że trzeba szukać na gwałt nowego tymczasu :multi: Był jeden chętny domek na oba psy, ale kiedy usłyszeli listę dolegliwości Kacpra, jednak stwierdzili że nie podołają.

• 2 weeks later...
Posted

Wczoraj były kolejne odwiedziny, Kacper super sobie radzi - chodzi, biega, doprasza się o mizianko, niestety to efekt tego że jest wciąż na przeciwbólowych :(
A Kaja to wariatka! :loveu:

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

[quote name='Ewanka']Czy ona nadal nie ma domu?

Tak, Kaja nadal w DT.

Pięcioletni Kacper to długowłosy owczarek niemiecki o zjawiskowej urodzie, zachwycając szlachetnym i budzącym podziw wyglądem. Pomimo dostojnego wyglądu, Kacper jest pieszczochem i kanapowcem - jego dwa ulubione zajęcia to jedzenie i spanie. Ten pies całe swoje serce oddał ludziom - jest niezwykle spokojny, pełen godności i przyjaźni.
Kacper zna mieszkanie, nie niszczy pozostawiony sam, czas kiedy nie ma przy nim ludzi spędza głównie wylegując się na swoim legowisku. Zachowuje czystość w domu, załatwia się tylko na spacerach.
Niestety, każdy ideał ma wady - Kacper przy całej swojej miłości do człowieka, nie akceptuje zwierząt mniejszych od siebie, czyli kotów oraz małych psów. Ma wobec nich instynkty łowieckie Nie polecamy również Kacpra do domu z malutkimi dziećmi, jednak dla rodziny ze starszymi dziećmi będzie na pewno wspaniałym, wiernym i oddanym towarzyszem.
Niestety, podczas pobytu w schronisku, za sprawą nieszczęśliwego pogryzienia Kacper doznał poważnych obrażeń tylnej łapy. Mimo walki weterynarzy o jego zdrowie, konieczna była amputacja łapy.Obecnie Kacper dobrze radzi sobie jako trójłapek - chodzi, biega, potrafi nawet wejść i zejść po kilku schodkach. Opieka nad nim nie będzie wymagała żadnych specjalnych zabiegów czy operacji, konieczna jest jedynie dbałość, aby miał wystarczająco dużo spacerów.
Kacper jest wykastrowany, zaszczepiony i odrobaczony, posiada aktualną książeczkę zdrowia.

Kaja - 3-letnia przepiękna sunia długowłosy owczarek niemiecki, została odebrana z miejsca, gdzie przetrzymywano psy w strasznych, niehumanitarnych warunkach i wykorzystywano do nielegalnego rozmnażania oraz szkolenia innych psów do walk.
Mimo tak traumatycznych przeżyć, Kaja pozostała przyjazna i tolerancyjna zarówno wobec ludzi jak i innych psów. Jest wesoła, bardzo kontaktowa, uwielbia być blisko człowieka. Kaja potrzebuje mądrych, odpowiedzialnych właścicieli, którzy w rozsądny i wyważony sposób będą potrafili zająć się tak pięknym i mądrym zwierzęciem. Owczarki potrzebują ciągłej stymulacji umysłowej, szansy na pracę i współpracę z ludźmi - Kaja nie może się nudzić, wystarczająco wiele czasu już spędziła zaniedbana i zapomniana!
Niestety, każdy ideał ma wady - Kaja przy całej swojej miłości do człowieka, nie akceptuje zwierząt mniejszych od siebie, czyli kotów oraz małych psów. Ma wobec nich instynkty łowieckie Nie polecamy jej do domu z malutkimi dziećmi, jednak dla rodziny ze starszymi dziećmi będzie na pewno wspaniałym, wiernym i oddanym towarzyszem.
Kaja może być domową towarzyszką rodziny lub psem stróżującym.
Schronisko nie wydaje psów na łańcuch. Kaja jest wysterylizowana, zaszczepiona i odrobaczona, posiada aktualną książeczkę zdrowia.

Kontakt w sprawie adopcji

Pinki ważne. Proszę popraw tekst do ogłoszeń Kacpra. Do 30 czerwca Isadora7 ma fajny bazarek i chcę kupić od niej allegro dla K&K.

Kontakt na Ciebie, ok?