Fiks Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 kolejne zdjęcia Silvy do kolekcji Witam! Przesylam kolejne zdjecia Lucky- naszego seruszka. As zrobione tydzien Po adopcji, sunia swietnie sie zaaklimatyaowala, upodobala sobie mojego Tate I chodzi za nim krok w krok;) Uwielbia spacery, uwielbia biegac, jest posluszna, na zawolanie przychodzi do nogi. Snieg -to jej zywiol, uwielbia brykac w zaspach calymi dniami najlepiej! Kolejne zdjecia postaram zrobic naszej suni na podworku I podeslac. Pozdrawiamy serdecznie Panstwa-Opiekunow w Przytulisku I psiaki -cala rodzinka z Lucky- naszym serduszkiem ;)))))) Iwona R. Quote
pinkmoon Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 No ba! Silvunia :) mam nadzieję że to już dom na zawsze. A Kacper to teraz ukochany miziak i pieszczoch! Quote
Monika:) Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 witam wszystkich zaczęłam śledzic ten wątek jakiś czas temu ale jeszcze nie było okazji się odezwac, dzisiaj przeglądałam allegro i zobaczcie co znalazłam : :( http://allegro.pl/item889403132_oddam_psa_owczarek_niemiecki.html nie rozumie jak ludzie mogą trzymac tak piekne i mądre psy na łańcuchu :( Quote
Kana Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Tak widziałam tą sunie.. Niestety wszystkie DT zajęte a brak DS. Zapewne jakiś pseudo ją weźmie... Quote
Monika:) Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 straciłam niedawno moją sunie i krew mnie zalewa jak widzę jak ludzie mają psy i nie cieszą sie z ich obecności :( mój poprzedni pies był szkolony na psa poszukiwawczego i po jego stracie brakuje mi najlepszego przyjaciela i tego co razem robiłyśmy, ostatnio zaczęłam się zastanawia nad wzięciem kolejnego czworonoga. Tylko teraz mieszkam z chłopakiem w wynajmowanym mieszkaniu i mój chłopak boi się ze pies coś zdemoluje, a ta sunia jest na łańcuchu wiec nawet nie wiadomo czy kiedyś byłą w domu:( wiec się na nią nie zgodzi, za duże ryzyko ona ma taki smutny pyszczek Quote
Monika:) Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 i tego się boje nie dośc ze całe życie na łańcuchu to jeszcze ktoś ją weźmie i będzie wykorzystywał, biedna Quote
Kana Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Jeżeli nie weźmiesz to się nie przekonasz ;) Ale pamiętaj że możesz wszystkiego nauczyć... Najlepiej jest adoptować psa który nie wyje, nie niszczy, nie sika... |To nie sztuka. Sztuką jest wyprowadzić psa na prostą i sprawić żeby pies nadawał się do adopcji ;) Ja mam bardzo fajną mała astkę do adopcji , chcesz :P Quote
Monika:) Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 wiem, nie chce psa który jest już ułożony tyle że dośc dużo pracuje i nie mogę wziąc psa który w tym czasie zdemoluje całe mieszkanie bo mi głowe urwą. mojego poprzedniego psa widocznego na zdjęciu znalazłam nad jeziorem kompletnie wychudzoną prawie łysą po szczeniakach, więc była bardzo słaba nie miała siły w tylnich nogach jadła wodorosty żaby i ślimaki pałętała się tam podobno 2 miechy, nikt jej nie wziął bo ludzie się bali bo duża była :/ Quote
Monika:) Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 była mniej więcej w wieku tej suni z łańcucha i nic nie umiała, a została doskonale tropiącym psem poszukiwawczym, rozumiała bardzo dużo komend, była naprawde cudownym psem. Więc dla mnie problemem nie jest wyszkolenie psa (sama radośc) tylko warunki :/ Quote
Kana Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Jako ast to malec ale ona ma już ok roku i nie niszczy mieszkania ;) http://www.dogomania.pl/threads/177577-AMSTAFFKA-uratowana-od-schroniska-ma-super-DT-u-Kany Quote
Cantadorra Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Przepraszam za offa i zapraszam na bazarek, zbieramy na wozek dla suni: http://www.dogomania.pl/threads/177916-CD-perfumy-Dla-Sary-ONki-uratowanej-od-samotnej-A-mierci-w-kojcu-Do-24-01-do-00-00 Quote
Fiks Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 W Dąbrówce przez parę dni pomieszkiwała oto taka znajda: Na szczęście znalazł się właściciel, uff. Ale z Kacprem są problemy. Nie chce chodzić i może skończyć na wózku :( [video=youtube;H3NdZMlQ34Y]http://www.youtube.com/watch?v=H3NdZMlQ34Y[/video] Quote
pinkmoon Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 Ehh, myślałam że się chłopak rozkręci, ale nic z tego - nadal przejście kilku metrów na siku jest ok, ale potem jest strajk i koniec spaceru. A to już ponad półtora miesiąca od wypadku. :( Quote
Cantadorra Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Kurcze Kacper, co sie dzieje? Nie mozesz tego zaakceptowac? Czy cie cos boli? O co chodzi? Quote
Cantadorra Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Znajda sliczna, fajnie, ze wlasciciel sie znalazl :) Quote
Fiks Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Nie wiedziała o tym, ale Kacper był na środkach przeciwbólowych i wtedy jako tako chodził. A teraz już ich nie dostaje i biedak nie daje rady :( Quote
anawa Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 A to piekniś, znaleziony w mojej okolicy: http://www.dogomania.pl/threads/177960-ON-Radziejowice-pilnie-tymczas-pomA-A-cie Szukamy intensywnie jego pana.......... Quote
Cantadorra Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 To ten z Radziejowic, tak? Jest sliczny. Wydaje sie byc na zgubionego a nie porzuconego. Zobaczymy, moze wlasciciel sie znajdzie. Quote
anawa Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Cantadorra napisał(a):To ten z Radziejowic, tak? Jest sliczny. Wydaje sie byc na zgubionego a nie porzuconego. Zobaczymy, moze wlasciciel sie znajdzie. Tak, z Radziejowic. Szukamy.................. Quote
Cantadorra Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Do wszystkich znajomych rozeslalam ze potrzebne DT, ale nikt nie chce lub nie moze.... Slabo. Trzymam kciuki za wlascicieli, zeby znalezli psiaka. Quote
anawa Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Dzięki wielkie ale ja właśnie znalazłam dla niego DS w Siemianowicach Śląskich. Poczekamy jeszcze trochę, może właściciel się znajdzie a jesli nie to..................... w samochód i na Śląsk.............. Quote
Fiks Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 anawa napisał(a):Dzięki wielkie ale ja właśnie znalazłam dla niego DS w Siemianowicach Śląskich. Poczekamy jeszcze trochę, może właściciel się znajdzie a jesli nie to..................... w samochód i na Śląsk.............. Ciocia Anawa to błyskawica :) Lepiej jeszcze trochę poczekać. Widać, że to ładny, zadbany pies i pewnie się komuś zgubił. Właściciel "naszego" też znalazł się dopiero po tygodniu. Opowiem Wam historyjkę z poniedziałku. Pani z hasiorką poszła na zakupy. Hasiorkę przywiązała przed sklepem. Zrobiła zakupy i.........poszła do domu. Dopiero wieczorem przypomniała sobie, że zostawiła psa przed sklepem. O 12 w nocy! przyjechała do schroniska po odbiór psa :D Quote
Cantadorra Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Wow, piekne! Smieszna jest ta historia. Wprawdzie moj maz tez tak kiedys zrobil, ale jak przyszedl do domu, to zapytalam gdzie pies? Jego mina - bezcenna! Bylam tak zla na niego, ze polecialam jak na skrzydlach, a pies oplatany w smycz, bo widzial pana jak wychodzi ze sklepu i skakal na wszystkie strony zeby go zawolac. Ale pan, jak to pan, mysli tylko o sobie. Guly jedne! Dobrze ze wszystko sie szczesliwie skonczylo! :) Quote
Recommended Posts