Jump to content
Dogomania

Cztery razy TAK. Psia arystokracja w schronisku, zjawiskowe owczarki.

Recommended Posts

• Replies 530
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam lekki brak czasu ostatnio. I nie czytalam calego watku. Czemu Kaja z Kacprem sa do oglaszania?? Na pierwszej stronie jest info, ze jakas Pani ma je wziasc razem mimo amputacji lapki Kacpra.
No i ciesze sie ze Silva i Silwer maja juz dom.

Posted

pinkmoon napisał(a):

Napiszę lepsze teksty jak będzie chwila bo teraz kompletnie nie mam czasu ogarnąć wszystkiego naraz, chyba że ktoś chce napisać za mnie? :)

Qurcze, z tym zawsze największy problem. Może jednak uda Ci sie cos napisać............

Posted

Chciałam zapytać, dlaczego ja przyciągam owczarki???

Dzisiaj wieczorem wracałam jakgdyby nigdy nic z zajęć (studiuję w Gdańsku), i kiedy przechodziłam przez parking, podleciał do mnie duży, owczarkowaty pies (z mordy identiko jak dąbrówkowy Jumper: http://images40.fotosik.pl/198/dbe9c674c4480e2bmed.jpg )

Ja głupia i naiwna, myślałam że ktoś jest z nim na spacerze (tam często chodzą ludzie z psami), więc zagadałam do niego, on się rozmerdał... no i klapa. Pies super, tylko właściciela brak.
A kundel jeden się do mnie przykleił. Z początku trzymał się na odległość paru metrów ale pilnował czy gdzieś nie odchodzę, a potem już bezczelnie, z nosem przy moich nogach, krok w krok gdzie ja tam i on. Po oczach widać że nieufny, więc nie próbowałam go głaskać, ale ogon chodził. Stoję jak głupia na tym parkingu, pies tańczy dookoła mnie, w końcu usiadł sobie wpatrzony we mnie... Od ludzi przechodzących obok już pierwsze oburzone wrzaski "pani zapnie tego psa na smycz".

A czas mijał... wypełniony dzwonieniem po różnych znajomych dogomaniaczkach i nie tylko, niestety nikt nie mógł pomóc. A ja stałam jak sierotka z psem, który reagował na każde moje słowo tak, jak nigdy żaden z moich własnych! Potem już zaczęłam go pilnować, żeby nie poleciał gdzieś na ulicę - i takiego podążaina za dopiero co spotkanym człowiekiem, nie widziałam u żadnego psa. W którymś momencie wyrwał w stronę jezdni za przechodzącym psem, wystarczyło że gwizdnęłam raz, a w sekundę zawrócił i przywarował mi pod nogami!

Oczywiście schronisko gdańskie miało mnie i psa w dupie... bo "na dyżurze tylko jeden pracownik i może przyjechać za 3 godziny", dziękuję bardzo za taką pomoc. Cóż było robić :( do domu daleko, nie miałam nawet głupiej smyczy czy sznurka żeby jakąś pętelkę zrobić. W końcu ściągnęłam straż miejską, pies bez problemu dał się zapiąć i wskoczył do samochodu, pojechał na Promyk koniec końców.

Odkąd go znalazłam do przyjazdu Straży upłynęło około 2 godzin, cały czas miałam nadzieje że przybiegnie ktoś komu pies się zerwał na spacerze i uciekł...

Niestety nie mam żadnego zdjęcia niuńka :/ mam nadzieję że znajdzie się ktoś kto jeździ do tamtego schroniska i zobaczy, co u mojej znajdy :(

Posted

Silva vel Lucky

Witam serdecznie!

Przesylam Panstwu zdjecia Silvy vel Lucky z drugiego dnia Po adopcji czyli z 7.1.2010r.
Sunia jest przekochana, daje tyle radosci I milosci wszystkim! My oczywiscie jestesmy szczesliwi, ze moglismy ja adoptowac I dac jej domek!
Jest bardzo grzeczna, posluszna, lubi takze bardzo sie pobawic a my z nia Siva-Lucky.
Spacery uwielba na ktorych poznaje teren, wspaniale pilnuje sie nogi na spacerach, AZ jestem zaskoczona.
Uwielbia czesanie- moglaby tak lezec I byc czesana godzinami I zasypia! ;)))

Kolejne zdjecia oczywiscie rowniez moge podsylac, jezeli Panstwo tylko zechca?

Serdecznie pozdrawiam

Iwona R. z rodzinka I oczywiscie Silva vel Lucky - ktora z pewnoscia jest Panstwu wdzieczna za uratowanie zycia I za opieke, a my za tak wspanialego przyjaciela jakim jest sunia!

:)

Posted

Cantadorra napisał(a):
On ma cos z lapka? Czy tylko ja tak podwinal?

Chyba podwinięta. Mój ON-ek też tak często wykręca łapkę leżąc w tej pozycji :)

Posted

Kana napisał(a):
Dziewczyny ale to nie ten onek, ten już od jakiegoś czasu wisi nas tronie.
Z resztą to wątek dąbrówkowej bandy ON ;)

Ale ten też piękny...............i z Pomorza................. ;) Mam nadzieję, że znalazł domek............
A co z tekstami ogłoszeń dla Kai i Kacpra? Kto ma wenę? :)