Kana Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 O nie... Jak zmuszę do pracy ten zlom to pooglaszam je. Quote
graynew Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Mam lekki brak czasu ostatnio. I nie czytalam calego watku. Czemu Kaja z Kacprem sa do oglaszania?? Na pierwszej stronie jest info, ze jakas Pani ma je wziasc razem mimo amputacji lapki Kacpra. No i ciesze sie ze Silva i Silwer maja juz dom. Quote
anawa Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 pinkmoon napisał(a): Napiszę lepsze teksty jak będzie chwila bo teraz kompletnie nie mam czasu ogarnąć wszystkiego naraz, chyba że ktoś chce napisać za mnie? :) Qurcze, z tym zawsze największy problem. Może jednak uda Ci sie cos napisać............ Quote
pinkmoon Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 Chciałam zapytać, dlaczego ja przyciągam owczarki??? Dzisiaj wieczorem wracałam jakgdyby nigdy nic z zajęć (studiuję w Gdańsku), i kiedy przechodziłam przez parking, podleciał do mnie duży, owczarkowaty pies (z mordy identiko jak dąbrówkowy Jumper: http://images40.fotosik.pl/198/dbe9c674c4480e2bmed.jpg ) Ja głupia i naiwna, myślałam że ktoś jest z nim na spacerze (tam często chodzą ludzie z psami), więc zagadałam do niego, on się rozmerdał... no i klapa. Pies super, tylko właściciela brak. A kundel jeden się do mnie przykleił. Z początku trzymał się na odległość paru metrów ale pilnował czy gdzieś nie odchodzę, a potem już bezczelnie, z nosem przy moich nogach, krok w krok gdzie ja tam i on. Po oczach widać że nieufny, więc nie próbowałam go głaskać, ale ogon chodził. Stoję jak głupia na tym parkingu, pies tańczy dookoła mnie, w końcu usiadł sobie wpatrzony we mnie... Od ludzi przechodzących obok już pierwsze oburzone wrzaski "pani zapnie tego psa na smycz". A czas mijał... wypełniony dzwonieniem po różnych znajomych dogomaniaczkach i nie tylko, niestety nikt nie mógł pomóc. A ja stałam jak sierotka z psem, który reagował na każde moje słowo tak, jak nigdy żaden z moich własnych! Potem już zaczęłam go pilnować, żeby nie poleciał gdzieś na ulicę - i takiego podążaina za dopiero co spotkanym człowiekiem, nie widziałam u żadnego psa. W którymś momencie wyrwał w stronę jezdni za przechodzącym psem, wystarczyło że gwizdnęłam raz, a w sekundę zawrócił i przywarował mi pod nogami! Oczywiście schronisko gdańskie miało mnie i psa w dupie... bo "na dyżurze tylko jeden pracownik i może przyjechać za 3 godziny", dziękuję bardzo za taką pomoc. Cóż było robić :( do domu daleko, nie miałam nawet głupiej smyczy czy sznurka żeby jakąś pętelkę zrobić. W końcu ściągnęłam straż miejską, pies bez problemu dał się zapiąć i wskoczył do samochodu, pojechał na Promyk koniec końców. Odkąd go znalazłam do przyjazdu Straży upłynęło około 2 godzin, cały czas miałam nadzieje że przybiegnie ktoś komu pies się zerwał na spacerze i uciekł... Niestety nie mam żadnego zdjęcia niuńka :/ mam nadzieję że znajdzie się ktoś kto jeździ do tamtego schroniska i zobaczy, co u mojej znajdy :( Quote
Fiks Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 W ogłoszeniu trójmiasto zauważyłam, że zwierzętom w schronisku Promyk pomaga Fundacja Irasiad-Zagubionym. Tu masz do nich namiary: http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierzeta/blekitny-szorstkowlosy-pies-znaleziony-we-wrzeszczu-ogl2213795.html Quote
Kana Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Tutaj masz Agnieszke- która prowadzi tą fundację : http://www.dogomania.pl/members/64848-Aga-Czakra Quote
Fiks Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Silva vel Lucky Witam serdecznie! Przesylam Panstwu zdjecia Silvy vel Lucky z drugiego dnia Po adopcji czyli z 7.1.2010r. Sunia jest przekochana, daje tyle radosci I milosci wszystkim! My oczywiscie jestesmy szczesliwi, ze moglismy ja adoptowac I dac jej domek! Jest bardzo grzeczna, posluszna, lubi takze bardzo sie pobawic a my z nia Siva-Lucky. Spacery uwielba na ktorych poznaje teren, wspaniale pilnuje sie nogi na spacerach, AZ jestem zaskoczona. Uwielbia czesanie- moglaby tak lezec I byc czesana godzinami I zasypia! ;))) Kolejne zdjecia oczywiscie rowniez moge podsylac, jezeli Panstwo tylko zechca? Serdecznie pozdrawiam Iwona R. z rodzinka I oczywiscie Silva vel Lucky - ktora z pewnoscia jest Panstwu wdzieczna za uratowanie zycia I za opieke, a my za tak wspanialego przyjaciela jakim jest sunia! :) Quote
Cantadorra Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Silva vel Lucky! Duzo szczescia na pycholu! Ciesz sie swoim czlowiekiem i domkiem i badz z nich zadowolona! Quote
Cantadorra Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Pinki, bedziesz zakladac watek temu psiakowi, ktory znalazl cie na parkingu? Quote
Kana Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Pies jest w schronisku promyk. Zapewne nie będzie mial zakladanego wątku. Quote
Nikola & Tina Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 http://www.schroniskopromyk.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=7&Itemid=18&PHPSESSID=f3a312e01f20f0e4c17876ac2a90cdd7 Śliczny młody ON jest w schronisku promyk... Quote
Cantadorra Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 On ma cos z lapka? Czy tylko ja tak podwinal? Quote
anawa Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Cantadorra napisał(a):On ma cos z lapka? Czy tylko ja tak podwinal? Chyba podwinięta. Mój ON-ek też tak często wykręca łapkę leżąc w tej pozycji :) Quote
Kana Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Dziewczyny ale to nie ten onek, ten już od jakiegoś czasu wisi nas tronie. Z resztą to wątek dąbrówkowej bandy ON ;) Quote
anawa Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Kana napisał(a):Dziewczyny ale to nie ten onek, ten już od jakiegoś czasu wisi nas tronie. Z resztą to wątek dąbrówkowej bandy ON ;) Ale ten też piękny...............i z Pomorza................. ;) Mam nadzieję, że znalazł domek............ A co z tekstami ogłoszeń dla Kai i Kacpra? Kto ma wenę? :) Quote
Fiks Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Cantadorra napisał(a):Co to znaczy "wisi na tronie"? Wisi na stronie Promyka ;) Quote
Litterka Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Cantadorra, napisane jest: "wisi nas tronie" - zwykła literówka ;) Quote
Kana Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Tak sory ;) Zaspana bylam trochu :( Nie bijta! Quote
Cantadorra Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Kana, gdziez bym smiala :)Myslalam, ze to jakis wasz zargon i to oznacza cos w stylu, ze pies juz zaklepany, czy cos takiego :) Quote
Litterka Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Bić nie będziemy... Co najwyżej jakiś malutki lincz ;) A na poważnie - to co robisz dla psów to wielka sprawa! :) Quote
Redpit Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Fajniutki ten Kacperek - żeby nie te jego zapędy zjadacza mniejszych braci i obecny dobytek... napewno znajdzie swoją przystań :) Quote
anawa Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Zobaczcie, co u nas się znajduje............ http://www.dogomania.pl/threads/177652-Znaleziono-owczarka-niemieckiego Mam nadzieje, że znajdziemy właściciela. Pies nie wygląda na porzuconego ale zgubionego. Quote
Litterka Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 O ja cię... Ale piękny pies się zgubił! Trzeba dołożyć starań, żeby rzeczywiście trafił do prawowitych właścicieli, a nie do pseudo... Quote
Recommended Posts