anawa Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 pinkmoon napisał(a):Wczoraj przywieźli nowego owczarka... Ech, a już myślałam że skończył się sezon na onki. No to już się nacieszyłyśmy.................... Będą zdjęcia? A dlaczego Kacper nie może zostać tam, gdzie jest? Quote
pinkmoon Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 Prezes Kacper stał się już psiakiem domowym - kanapowcem, leniem i pieszczochem. Nie ma śladu po zadziornym i ostrym Kacprze sprzed wypadku... no, poza jednym drobnym szczegółem, nadal nienawidzi kotów. Więc dom tylko bez mniejszych od niego zwierząt i malutkich dzieci (starsze, takie żeby były większe od niego :) mogą być). Z tej racji właśnie chyba będizemy szukać dla Kacpra innego domu, ponieważ tam gdzie miał iść z Kają, miał być psem stróżujacym, do czego na chwilę obecną w ogóle się nie nadaje. Będą jeszcze rozmowy z tymi ludźmi, czy np. wezmą samą Kaję (która stróżować może spokojnie), jak to w ogóle się potoczy. Sprawa na razie otwarta na tyle, że ogłoszeń standardowych dla Kacpra nie robimy, ale jakby ktoś z dogomaniaków o nim po cichu marzył, to wiecie... ;) Quote
Kana Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 No to Kaja moglaby już iść!! Jeżeli ma stróżować to musi mieć wspaniale warunki, ocieplaną budę itp. Jak to wygląda u tych państwa? Quote
pinkmoon Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 Tak, pod względem stróżowania Natalia R. jeździła tam na miejsce, sprawdzała i mówiła że jest w porządku. Warunki jak na psa stróżującego były dobre, tylko że po prostu Kacper jest już innym psem i fizycznie i psychicznie. Natalia będzie dzwonić do nich w tym tygodniu, tak słyszałam. Quote
anawa Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 A Mańka ogłaszamy? Fajny jest ale to nie taki prawdziwy ON-ek, jak Kacper........... Ale cudeńko. Parę słów o nim i chyba ruszymy z nim w świat? Quote
Kana Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 To jest owczarek starego typu ;) Prosta linia kręgoslupa równa z calym cialem, jasne podpalanie. Na swój sposob piękny! Quote
pinkmoon Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 Maniuś jest super! To starszy pies, baaaardzo spokojny, misiowaty, strasznie kochany :) Mieszka w boksie z dużą, też starszą nową sunią, którą kompletnie ma w nosie. Quote
anawa Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Kana napisał(a):To jest owczarek starego typu ;) Prosta linia kręgoslupa równa z calym cialem, jasne podpalanie. Na swój sposob piękny! Stary czy nowy, nie ma znaczenia......... przynajmniej bez dysplazji i śliczny............. Znajdziemy mu taki domek, że ho...ho!!! pinkmoon napisał(a):Maniuś jest super! To starszy pies, baaaardzo spokojny, misiowaty, strasznie kochany :) Mieszka w boksie z dużą, też starszą nową sunią, którą kompletnie ma w nosie. No to jedno juz wiemy: bab nie lubi ;) Quote
Litterka Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Zaraz nie lubi... Po prostu jest kulturalnym starszym panem i nie zaczepia ;) Quote
pinkmoon Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 Załamałam się... ogłoszenie z trojmiasto.pl, oddają TAKIEGO psa: "Jesteśmy zmuszeni oddać psiaka, bo jeden z domowników niestety zaczął się go bać, a szaleństwem jest być niewolnikiem we własnym domu.. Jeśli ktoś nie boi się psów i potrafi ułożyć sobie z nimi właściwe relacje - będzie miał z naszego owczarka wielki pożytek :) Skoro pies nie może zostać u nas - chcielibyśmy, żeby miał fajny nowy dom i super opiekuna!" Quote
anawa Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 No i ciekawe, czy znajdą dla niego domek, czy trafi do schroniska................. Ktoś z domowników zaczął się go nagle bać................... owczarka.............. zrównoważonego, oddanego i najbardziej obliczalnego ze wszystkich ras.................. To chyba ktoś w tej rodzinie zwariował.............. Quote
Litterka Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Ehhh... Żeby tylko nie poszedł do pseudo :( Po prostu się znudził, jak można nagle zacząć się bać własnego psa?:angryy: Quote
pinkmoon Posted January 5, 2010 Author Posted January 5, 2010 Kacpero dzisiaj był z nami na spacerze, śmiga na trzech łapach jak profesjonalista ;) nawet biega ;) Fiks mam nadzieję pokaże zdjęcia. Quote
Fiks Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Ciężko było się zmusić :eviltong: Jak ja lubię spacerki.... ...uwielbiam je.... ...ale troszkę muszę sobie odpocząć.... ....ale nuuudyyy. Koniec :) Quote
anawa Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Kacper wygląda świetnie :) A co z Mańkiem? Na forum Dąbrówkowym przeczytałam, że poszedł do domu - to TEN Maniek? Quote
pinkmoon Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 Maniek odebrany przez właścicieli :) Quote
pinkmoon Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 Ostatnio same dobre wiadomości! Mam też gorszą (lub może lepszą... może przyniesie szczęście psiakom?) Trzeba ogłaszać Kaję i Kacpra. Razem lub osobno. Przypominam ich dane: Kacper ma około 5 lat, Kaja 3. Oba psy są wysterylizowane. Kaja bardzo ładnie toleruje inne samce, jest przyjazna. Kacper nienawidzi wszystkiego co jest mniejsze od niego i chętnie schrupałby to na śniadanie :) (więc oprócz innych zwierzaków odpadają dla niego również domki z malutkimi dzieciaczkami). W stosunku do ludzi oba psy są miziaste i kochane, bez cienia agresji. Kaja może ewentualnie mieszkać w ocieplanej budzie i stróżować, Kacper tylko i wyłącznie do ciepłego domku! Kacper jest trójłapkiem (amputowana tylna łapa), ale świetnie już sobie radzi, biega, wchodzi i wchodzi po trzech schodkach. Napiszę lepsze teksty jak będzie chwila bo teraz kompletnie nie mam czasu ogarnąć wszystkiego naraz, chyba że ktoś chce napisać za mnie? :) Quote
Recommended Posts