Jump to content
Dogomania

Cztery razy TAK. Psia arystokracja w schronisku, zjawiskowe owczarki.

Recommended Posts

• Replies 530
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

pinkmoon napisał(a):
Wczoraj przywieźli nowego owczarka...
Ech, a już myślałam że skończył się sezon na onki.

No to już się nacieszyłyśmy.................... Będą zdjęcia?
A dlaczego Kacper nie może zostać tam, gdzie jest?

Posted

Prezes Kacper stał się już psiakiem domowym - kanapowcem, leniem i pieszczochem. Nie ma śladu po zadziornym i ostrym Kacprze sprzed wypadku... no, poza jednym drobnym szczegółem, nadal nienawidzi kotów. Więc dom tylko bez mniejszych od niego zwierząt i malutkich dzieci (starsze, takie żeby były większe od niego :) mogą być).

Z tej racji właśnie chyba będizemy szukać dla Kacpra innego domu, ponieważ tam gdzie miał iść z Kają, miał być psem stróżujacym, do czego na chwilę obecną w ogóle się nie nadaje. Będą jeszcze rozmowy z tymi ludźmi, czy np. wezmą samą Kaję (która stróżować może spokojnie), jak to w ogóle się potoczy. Sprawa na razie otwarta na tyle, że ogłoszeń standardowych dla Kacpra nie robimy, ale jakby ktoś z dogomaniaków o nim po cichu marzył, to wiecie... ;)

Posted

No to Kaja moglaby już iść!!
Jeżeli ma stróżować to musi mieć wspaniale warunki, ocieplaną budę itp.
Jak to wygląda u tych państwa?

Posted

Tak, pod względem stróżowania Natalia R. jeździła tam na miejsce, sprawdzała i mówiła że jest w porządku. Warunki jak na psa stróżującego były dobre, tylko że po prostu Kacper jest już innym psem i fizycznie i psychicznie.
Natalia będzie dzwonić do nich w tym tygodniu, tak słyszałam.

Posted

A Mańka ogłaszamy? Fajny jest ale to nie taki prawdziwy ON-ek, jak Kacper........... Ale cudeńko. Parę słów o nim i chyba ruszymy z nim w świat?

Posted

Maniuś jest super! To starszy pies, baaaardzo spokojny, misiowaty, strasznie kochany :)
Mieszka w boksie z dużą, też starszą nową sunią, którą kompletnie ma w nosie.

Posted

Kana napisał(a):
To jest owczarek starego typu ;) Prosta linia kręgoslupa równa z calym cialem, jasne podpalanie.
Na swój sposob piękny!

Stary czy nowy, nie ma znaczenia......... przynajmniej bez dysplazji i śliczny............. Znajdziemy mu taki domek, że ho...ho!!!

pinkmoon napisał(a):
Maniuś jest super! To starszy pies, baaaardzo spokojny, misiowaty, strasznie kochany :)
Mieszka w boksie z dużą, też starszą nową sunią, którą kompletnie ma w nosie.

No to jedno juz wiemy: bab nie lubi ;)

Posted

Załamałam się...
ogłoszenie z trojmiasto.pl, oddają TAKIEGO psa:

"Jesteśmy zmuszeni oddać psiaka, bo jeden z domowników niestety zaczął się go bać, a szaleństwem jest być niewolnikiem we własnym domu.. Jeśli ktoś nie boi się psów i potrafi ułożyć sobie z nimi właściwe relacje - będzie miał z naszego owczarka wielki pożytek :)
Skoro pies nie może zostać u nas - chcielibyśmy, żeby miał fajny nowy dom i super opiekuna!"

Posted

No i ciekawe, czy znajdą dla niego domek, czy trafi do schroniska.................
Ktoś z domowników zaczął się go nagle bać................... owczarka.............. zrównoważonego, oddanego i najbardziej obliczalnego ze wszystkich ras.................. To chyba ktoś w tej rodzinie zwariował..............

Posted

Ciężko było się zmusić :eviltong:

Jak ja lubię spacerki....

...uwielbiam je....

...ale troszkę muszę sobie odpocząć....

....ale nuuudyyy.

Koniec :)

Posted

Ostatnio same dobre wiadomości!

Mam też gorszą (lub może lepszą... może przyniesie szczęście psiakom?)

Trzeba ogłaszać Kaję i Kacpra. Razem lub osobno.

Przypominam ich dane:
Kacper ma około 5 lat, Kaja 3. Oba psy są wysterylizowane.
Kaja bardzo ładnie toleruje inne samce, jest przyjazna. Kacper nienawidzi wszystkiego co jest mniejsze od niego i chętnie schrupałby to na śniadanie :) (więc oprócz innych zwierzaków odpadają dla niego również domki z malutkimi dzieciaczkami).
W stosunku do ludzi oba psy są miziaste i kochane, bez cienia agresji.

Kaja może ewentualnie mieszkać w ocieplanej budzie i stróżować, Kacper tylko i wyłącznie do ciepłego domku!
Kacper jest trójłapkiem (amputowana tylna łapa), ale świetnie już sobie radzi, biega, wchodzi i wchodzi po trzech schodkach.

Napiszę lepsze teksty jak będzie chwila bo teraz kompletnie nie mam czasu ogarnąć wszystkiego naraz, chyba że ktoś chce napisać za mnie? :)