Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

noom, jak ją widziałam za pierwszym razem to była malusia klusia, a teraz? hehehe czas szybko mija, a maluchy jeszcze szybciej rosną :))
Z tego co słyszłam to planują .....

• Replies 229
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzień dobry wszystkim! Dziękujemy za odwiedziny i życzenia :))
bleh od wczoraj sypie u nas śnieg :((( masakra mam już dość

Posted

a dziś dla odmiany wiosną pachnie :)) oby tak dalej bo ja już nie mam siły do tej zimyyyyy

A zdrówko? dziękuję,znacznie lepiej chyba już ku końcowi idzie :))

Posted

Dziękujemy!

hehe Lorka wykonała tę akcję po kilku dniach pobytu u nas kiedy postanowiła poznać każdy kąt mieszkania i tak wsadzając głowę do kosza na śmieci, przyłapałam ją , a ona do niego wpadła :P co ciekawe ten kołnierz który sama sobie sprawiła w ogóle jej nie przeszkadzął.

Posted

Niedzielne SAMO południe z Gajeczką :)

oddawaj mi ten patyk!

noo wiem , że Cię dogonię

szaleńczy bieg potwora

jak trzeba to przeskoczę malucha, patyk jest mój!

ostry zakręt

Posted

ta szaleństwo :) osiołek mój mega zachwycony, ona wprost uwielbia psie dzieciaki :)) wtedy jest chyba najbardziej szczęśliwa, a przy tym jest z niej bardzo troskliwa ciotka :) kiedy Harduś był u nas to nie odspowała go na krok, biedak nawet spać nie mógł bo chodziła sprawdzać czy "żyje"

starocie

a tutaj jeszcze z wczoraj

jakieś kangurki czy coś

Posted

owszem Lorka ma identycznie. Choć czasem to aż się jej dziwię ... zaskoczyła mnie bardzo zwłaszcza wtedy gdy przebywała z dorastającą dożyca, która siłą rzeczy jest już od niej większa, mocniej gryzie i w ogóle jest mało delikatna, nie raz tak się znęca nad czekoladą , a Lorka niczym ostoja spokoju, nic a nic. Prędzej odejdzie się w kąt aniżeli pogrozi dzieciakowi.
Czasem to sobie myśle, że to nie do końca jest dobre. Rozumiem , że dorosły pies nigdy nie skrzywdzi szczeniora, ale jakaś reprymenda by się przydała co nie ?

Posted

Ale Bora ma to samo. Na osiedlu wychowała wszystkie yorki. Latem, zeszłego roku był bum yorkowy. Na wychowaniu miała 4 brzdące. Obchodziła sie z nimi jak z Gacuchem. Ona, ważąca grubo ponad 27kg i taki maluch który ledwo dobijał do kilograma ;) Właściciele mówią, że dzieki niej ich psy nie boją sie dużych, czarnych i ruchliwych psów, że umieją poruszac sie między łapami. No coś w tym chyba jest.
Ona tez lepiej czuje sie ze szczeniętami, zwłaszcza taki małych rozmiarów.

A Ty ciocia nie powinnaś już spać ? Już dawno po m jak młości ;)

Posted

tak ja widzę to samo po Lorce i lewkach, korzyści z tej sytuacji czerpię i ja i siostra. Maluchy nie boją się wielkich psów, zaś Lorena uczy się delikatności dzięki temu obchodzi się z nimi jak z "jajkiem" . Brzdące mogą zrobić jej dosłownie wszystko, a ona ani drgnie. Jest bardzo cierpliwą ciotką .
Pamiętam jej pierwsze spotkanie z dzieciaczkami, hie hie hie zaglądała do kojca z niepokojem , nie do końca wiedziała co to jest, co tak dziwnie gada i w ogóle czy wolno podejść :P

Posted

hehe Kala też miała takie spotkanie z całym miotem na raz :) jakaż była zdziwiona jak otworzyłyśmy drzwi do pokoju a tam stado maluszków :) hehe prawie chciała uciekać :) i ciągle była zdziwiona takie miny strzelała boskie :) a maluchy myślały chyba że to kolejna mama przyszła i za cycuchy ją chciały ciągnąć :)

Posted

hahahaha biedna Kala :))
Lorka poznała miot składający się z dwóch berbeciów ale za to malusich, dla niej był to ogromny szok :P pełzające szczeniaki zdecydowanie uzanała za cosik dziwnego, ale jak już śmigały ładnie to stała się idealną ciotką :)

Posted

Taką oto niunieczkę miałam wczoraj okazję przywitać na świecie zaraz po wyściubieniu nosa z mamusi.

Kochani powiem Wam, że nie ma nic piękniejszego niż trzymać w rękach taką kruszynę , różowiutką, cudnie "śmierdzącą" i masując ją słyszeć jej pierwsze krzyki na tym świecie.
Tego uczucia nie da się opisać, nie da się zapomnieć, wtedy wszystko przestaje się liczyć.

Posted

aj piękne piękne :) maluch rośnie :)) już si doczekać nie mogę żeby ją znów zobbaczyć i wymyziać ahhh szczenięta to piękna, ale i stresująca sprawa ...