agamika Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Santa jest PRZEPIĘKNA . Młodziutka , ma ok 1,5 roku - jak nie mniej . Łagodna , przyjaźnie nastawiona do ludzi , troszkę lękliwa czasami . Błąkała sie po krakowskich ulicach i tak we wrześniu br trafiła do schroniska . Była miejscami wyłysiała - przeszła leczenie grzybicy . Jesli nic nie poplatałam, to musi dostawac karme dla alergików, dostaje tez kreon ze wzgledu na niewydolnośc trzustki - i to jest jedyny powód dla którego Santa nie dostała jeszcze szansy na dom . Tak wiec przeurocze owczarkowe stworzenie , oraz ja prosimy o pomoc w ogłoszeniach 889 628 346 Quote
agamika Posted December 2, 2009 Author Posted December 2, 2009 http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=15953&PID=869904#869904 watek na owczarku :) Quote
Evelka Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Wspaniała jest! Teraz już padam, ale jutro postaram się zrobić Sancie jakieś ogłoszenia. Ona MUSI znaleźć dobry dom na cale życie:) Quote
wojtuś Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Bardzo piękna sunia i powinna PRĘDKO znaleść swój domek Quote
wilczyca Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 santa je specjalną karmę dla psów z chorą trzustką (royal intestinal), jest bardzo żywiołowa, chętna do współpracy ale ze względu na to że jest taka potrzepana :) chciała by robić wszystko, to z trudem przychodzi jej się "skupić na człowieku". Quote
Asior Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 ja cały czas się głowię, jak jej zrobić te badania.. Kuźwa to nie jest normalne, ze od psa tak śmierdzi i całą sierść ma pokrytą taką jak by "mazią".... jak się dotknie do ubrania to zostaje taka gruba tłusta warstwa czegoś... :roll: Quote
Evelka Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Przepraszam, że dopiero teraz, ale kompletnie nie miałam czasu... :/ Przesyłam linki do ogłoszeń Santy (na razie tylko tyle, ale postaram się zrobić więcej): http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-SANTA-mloda-sunia-owczarka-niemieckiego-pilnie-szuka-domu-W0QQAdIdZ173174622 http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/SANTA,5620 http://www.morusek.pl/ogloszenie/10500/SANTA---mloda-sunia-owczarka-niemieckiego-PILNIE-szuka-domu/ Mam nadzieję, że Ktoś się odezwie i na zawsze odmieni życie tej pięknej suni:) A co do badań, o których mówi Asior, to Santa nie jest jeszcze w pełni zdiagnozowana? Bo kurczę taka wydzielina faktycznie jest niepokojąca i mocno nieciekawa...:/ Quote
wilczyca Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Asior napisał(a): (......) całą sierść ma pokrytą taką jak by "mazią".... jak się dotknie do ubrania to zostaje taka gruba tłusta warstwa czegoś... :roll: niestety psom z chorą trzustką sierść się przetłuszcza, robi się matowa. Ale jeśli sunia pójdzie do domu gdzie będzie już mogła być wykąpana, wyczesana, to wówczas jej sierściucha dojdzie do ładu. Quote
Asior Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 wilczyca, ale mnie chodzi o straszny smród jaki wydziela jej sierść.... Quote
wilczyca Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 ta jej przetłuszczająca się sierść i na dodatek jeszcze kurz i to że jest w jakimś stopniu brudna, na pewno nie czyni jej pachnącej, Quote
wojtuś Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 wilczyca napisał(a):ta jej przetłuszczająca się sierść i na dodatek jeszcze kurz i to że jest w jakimś stopniu brudna, na pewno nie czyni jej pachnącej, Pięknie witam Asiora! i Wilczycę! Asior a o mało co byśmy się nie zobaczyli w schronisku pod koniec czerwca (bardzo wtedy lało) pojechaliśmy wtedy zobaczyć Gonza, ale ostatecznie zabraliśmy ze schroniska Wikę. Nie szczekała, a tylko podeszła do krat - poszliśmy dalej poodwiedzać inne psiaki ale wróciliśmy do niej i wzięliśmy. Jej sierść bardzo tak brzydko pachniała i była polepiona z dredami za uszami, ale tylko do pierwszej kąpieli - okazało się że ma bardzo piękną sierść, na zdjęciu w avatarze jeszcze z podszerstkiem. A teraz ma lsniącą czarną sierść taką podpalaną i dwukolorową na karku z takim pasem wokół klatki piersiowej (wygląda z boku jak kaukaz Mojo z W-wy w dniu przyjęcia). Podobnie Asiu pachniał również Mikuś - taki mału rudasek wzięty ze schroniska chyba w lipcu lub sierpniu przez starszą panią- moją sąsiadkę. Wika od razu wyczuwała ten zapach i nie chciała podchodzić do niego. A teraz to przyjaciele - a Mikuś ją uwielbia. Wika była w schronie niecałe 2 miesiące a Mikuś 3 lub 4 lata - i ten sam zapach od psiaków. A może to jak mówi wilczyca kurz przylepiający się do sierści. Z wielkimi i ciepłymi pozdrowieniami dla całego Naszego Schroniska. Quote
Asior Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 wojtuś.. Mnie nie chodzi tylko o zapach.. Wszystkie psy śmierdzą w schronisku, mnie chodzi o "specyficzny" zapach i taką białą maź która zostaje na rzeczach gdy się dotknie jej sierści.. Quote
agamika Posted December 17, 2009 Author Posted December 17, 2009 faktem jest ze Santa "pachnie" bardziej niz zazwyczaj psiska schroniskowe. Jak rozmawiałam z "moją" wetka odnośnie trzustki to mówiła, ze moze to byc spowodowane właśnie zaburzeniami w pracy trzustki , tak samo "łupież' . Santa w ta niedz była na szpitaliku , ale nie zdazyłam juz jej wyprowadzić :( Quote
Recommended Posts