arwenka Posted January 21, 2006 Posted January 21, 2006 to jej powiedz, ze inteligencja zawsze jest wazniejsza od doswiadczenia... Quote
Teklunia Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 niestety nie trzeba daleko szukac osob, ktore rozmnazaja swoje nierodowodowe nawet psy... na Dogo tez takie sa :( http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=21657 Quote
Gazuś Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 Eehh... Powoli naprawdę trace nadzieje, że swoją postawą można coś zrobić z nierodowodowymi psami, któych ktoś chce uzyć do 'hodowli'... Już jakiś czas temu (kilka mcy) właściciel pewnej goldenko-labladorki na mnie na ulicy wrzeszczał bo powiedziałam mu, że mojego psa do jego suki nie dopuszcze bo nie ma ona (i on jeszcze zreszta tez) uprawnien hodowlanych (ona nawet rodowodu)... Jak sie na mnie zaczął drzeć... A jakiś czas później dumnie mi oświadczył, że suke dopuścił i bedzie miała psiaki. I z miną triumfatora pokazał mi ojca szczeniąt... rasowego doga kanaryjskiego! :-o Ok, kolor miał może i podobny do golda, ale co jeszcze!? Dodam, że z 7 szczeniąt 6 urodziło się martwych, jedno (teraz około 4-5 miesięcy) teraz jest nieudolnie upychane gdzie się da i nie mogą znaleść mu domu... Dodam, że psiak jest szalenie agresywny, ma poprostu skrzywioną psychikę, kuleje (ma straszie powykrzywiane łapy)... Oczywiście właściciel suki, nie przyznaje się, że to szczenie po niej (tym którzy nie widzieli go od małego, ja mieszkam blisko, więc wiem...) i już planuje kolejny miot... Tym razem kandydatem jest mieszaniec laba z ONem... Quote
KAŚKA Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 Pani redaktor tego pisemka dostosowała się swoim poziomem do czytelniczek. Himalaje to pagórki przy jej szczytach myślenia. Myślę, że jest niereformowalna.:-( Quote
Ewkaa Posted February 12, 2006 Posted February 12, 2006 Tej pani redaktor sie wydaje że nie zrobiła żadnej reklamy pseudohodowcom a ja mam wrażenie że pokazała wielu czytelniczkom iż mozna mieć Yorka za małe pieniądze. Siła mediów (telewizja, prasa) jest wielka. Dodam jeden dość znaczący przykład. W naszej telewizji regionalnej pojawiła się informacja iż wiele psów przebywa w schroniskach a między innymi yorki dorosłe i szczeniaki:crazyeye: :angryy: Nie pytajcie ile było tel, ile pielgrzymek ludzi, którzy przychodzili po yorka bo o takowym słyszeli. Za niedługo na bramie pojawi się kartka " YORKÓW NIE POSIADAMY" A co do artykułu.... reakcja prosta, po co kupowac yorka za 2000 tys jak mozna za 500 zł bo on itak ma byc do kochania a nie wystawiania... ot takie durne tłumaczenie. Z głupota ludzka nie wygramy............... Quote
Recommended Posts