Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Times New Roman][SIZE=5]

15.04.2010 - decyzja, ze Czarny zostaje na stale w DT:) czyli u mnie.

Wątek tem początkowo dotyczyl Luski, Czarnego i Rubi - psiakow ktore zakotwiczyly w mojej okolicy i ktorymi zaczelam sie opiekowac. Rubi znalazla domek w Trojmiescie, Luska pojechala do Krakowa.

[/FONT]

[FONT=Times New Roman]
To Luśka:
[/FONT][FONT=Times New Roman]

To Rubi:
Na początku przerażona suczka, która nie dawała do siebie podejść wklejona w kąt budy

[/FONT][FONT=Times New Roman]A potem dama salonowa;)[/FONT]
[FONT=Times New Roman]

A to Czarny - narazie bez domu.....:roll:

A tak wtula się w glaszczaca go reke

Czarny ma okolo 8-9 lat i kawal ciezkiego zycia za soba...Czy mial kiedys dom tego nie wiem. Wiem, ze od kilku lat jest bezpanskim psem. Na poczatku byl bardzo nieufny i podchodzil z dystansem. Dopiero jak zaprzyjaznil sie z Luska pokazal swoje prawdziwe oblicze. Okazal sie psem wrecz spragnionym pieszczot, przytulania i glaskania. Niedawno po raz pierwszy zrobil helkopter z ogona, bo mnie niezmiernie ucieszylo, bo wczesniej chyba nie wiedzial co to merdanie...Teraz jest wrecz nachalny w domaganiu sie pieszczot. Dokarmiamy go, zrobilismy bude dla niego i Luski, w ktore sobie oboje spali...
Ale Luska pojechala do DS, a on zostal sam...To co wyczynial przeszlo moje najgorsze oczekiwania. Caly dzien chodzi i jej szukal, wyl i piszczal...Nie sadzilam, ze aż tak ją kochal. Ale nie moglam pozwolic by Luska zostala bezdomna, gdy trafil sie cudowny dom...
S
[/FONT][FONT=Times New Roman]zukam dla niego domu stalego, gdzie w koncu pozna co to milosc i opieka...Jest naprawde świetnym psem.[/FONT][FONT=Times New Roman] Poczatkowo nieufnym, ale jak juz sie przekona do kogos to kocha calym sercem. Niesamowita byla jego przemiana - z psa nieufnego, niemal dzikowatego;) w przytulaka i pieszczocha.
Wydaje sie byc psem mega elastycznym...Nadaje sie do bloku jak i do domu. Do bloku nawet bardziej, potrafi chodzic na smyczy, a kanapa to jego zywiol...

Dodam, ze pies jest przejrzany przez weterynarza, stan ogolny bardzo dobry. Jest zaszczepiony przeciw wsciekliznie i chorobom zakaznym - w grudniu, jest takze odrobaczany i ma ksiazeczke zdrowia.
Niestety nie jest sprawdzony do dzieci i kotow...

[SIZE=4]On wprost kipi potrzebą kontaktu z czlowiekiem..
.

[/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Czarny jest wykastrowany

Udało sie to dzięki pomocy dogomaniakow, którzy ta przyjemność mu zafundowali :evil_lol: za co bardzo dziękuje.:loveu:
Lista darczyńców jest w czwartym poście.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]
[/FONT]***************************************************************************
[FONT=Times New Roman]
[SIZE=4]
TEKST DO OGŁOSZEŃ

[/FONT] [FONT=Times New Roman] Ponizej zamieszczam opis, ktory mozna kopiowac do ogloszen, gdyby ktos chetny chcial go gdzies oglosic tudziez polecic znajomym;)

[SIZE=3]Zdjecia w pierwszym i trzecim poscie.

[/FONT]

[FONT=&quot]Przesympatyczny średni psiak szuka domu[/FONT]
[FONT=&quot]Czarny / Ząbek, bo tak został nazwany ma około 8-9 lat i obecnie przebywa w domu tymczasowym.[/FONT]
[FONT=&quot]Mimo swego trudnego życia jest niezwykle ufny, podbiega i domaga się pieszczot, a ogon chodzi z prędkością światła. Weterynarz ocenił go na 8-9 lat, ale Czarny ma wspaniałą kondycję – jak 3-4 latek. Jest niezwykle wytrzymałym psem zahartowanym przez życie.
Może nie jest klasycznym psem przystojniakiem, ale za to jest niesamowitym pieszczochem.[/FONT]

[FONT=&quot]
Idealny do bloku bo uwielbia spędzać czas w domu. Noc przesypia na posłaniu zawinięty w kłębuszek.[/FONT]

[FONT=&quot]W stosunku do innych psów jest uległy i unika konfrontacji, reaguje tylko gdy drugi psiak go zaatakuje... Uwielbia natomiast towarzystwo suk[/FONT][FONT=&quot]. Koczował z Luśka, suką która także czekała na dom. Byli bardzo zaprzyjaźnieni. Teraz gdy został sam szukamy mu domu gdzie nie musiałby tęsknić już za nikim, gdzie mógłby zapomnieć o poprzednim życiu.

Jest wykastrowany, odrobaczony i zaszczepiony na wściekliznę i choroby zakaźne.
Jest zdrowy i w świetnej kondycji.

Zapraszam do kontaktu ze mną:
600 797 313
mgajek@op.pl

Pies przebywa w domu tymczasowym w Kielcach, ale w miarę możliwości istnieje możliwość dowiezienia psa do innego miasta w Polsce
[/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=2][SIZE=3]I banerek Czarnego

[/FONT]

• Replies 477
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=Times New Roman][SIZE=4]Wpłaty:[/FONT]

• [FONT=Times New Roman]saga_86 - 30 zł :loveu:[/FONT]
  • [FONT=Times New Roman]Kundelkowa Skarbonka - 50 zł :loveu:[/FONT]
  • [FONT=Times New Roman]Maada - 20 zł :loveu:[/FONT]
  • [FONT=Times New Roman]kika22 - [/FONT][FONT=Times New Roman]10 zł :loveu: [/FONT]
  • [FONT=Times New Roman]Lucyna - 20 zł :loveu:[/FONT]
  • [FONT=Times New Roman]wig - 20 zł :loveu:[/FONT]
  • [FONT=Times New Roman]wojtuś - 30 zł [/FONT][FONT=Times New Roman]:loveu:[/FONT]
  • [FONT=Times New Roman]Ulka18 - 25 :loveu:[/FONT]

*** SUMA: 205 zł ***

Kastracja była za 190 zł. Resztę pieniędzy (15 zł) - za Waszą mam nadzieje zgodą :lol: przekazuję na Mizti z tego wątku:
http://www.dogomania.pl/threads/179382-MITZI-maleA-ka-z-odmroA-eniami-w-DT-Potrzebne-wsp-finans-na-utrzym-sterylke-i-weta

Posted

Daga & Maks napisał(a):
jakie cuda.Trzeba szybko coś zrobić bo zbliża się zima.Gdzie psy są ogłaszane?

Maja zbiorcze allegro i na takich poularniejszych typu gratka, olx, katowiczak, krakusik, warsza, gumtree.
Dzis mam zamiar zrobic osobne allegra jednak. No i chyba tyle narazie. W razie czego prosze o oglaszanie ich gdzie sie da:roll: Kazda forma sie liczy. I z gory dziekuje za ewentualna pomoc.

Posted

Dzieki, ja niby robie ale narazie ie ma odzewu. Narazie nie rob Rubi bo jest widok na dom, wiec zeby nie tracic czasu;) Psiaki narazie maja bude zrobiona, wylozona sloma, ale wiadomo, ze najlepiej u ludzi...

Posted

Rubi jest bardzo grzeczną i wdzięczną sunią. Wczoraj pokonywała z nami I etap swojej podróżu do nowego domu. Po prostu nie wiedziałam, że mamy psa w samochodzie - a jechały 2, płci obojga.Wieczorem wrzucę fotkę z naszego spotkania.

Posted

Ona ogolnie jest bardzo, ale to baaaardzo grzeczna. Pani u ktorej jest na kilka dni w Warszawie (wielkie dzieki dla niej) tez mowi, jakby psa nie bylo;) Kochana sunieczka. Mam nadzieje, ze wszystko sie uda, ale pewna bede dopiero jak psiak dojedzie na miejsce. Narazie jej nie zdejmuje, bo tfu tfu tfu nigdy nic nie wiadomo...

A Luska i Czarny dalej bez domu..

Odnowilam im allegro:

http://allegro.pl/item861365728_luska_mieszka_na_ulicy_potrzebuje_domu_pilne.html

http://allegro.pl/item861364667_czy_czarnulek_nie_ma_juz_szans_na_dom.html

Mam nadzieje, ze na dniach uda mi sie zrobic zdjecia za dnia i beda duzo ladniejsze nic obecne;)

Posted

No ma, ale jakos tak nie mam wizji reklamowania go. Wlasnie przegladam gdzie moglabym go wrzucic i rozreklamowac, ale tyle tych bid i kazda potrzebujaca...Chyba powysyłam prv;) Jak cos to "reklamujcie" w miare mozliwosci.

Posted

Psiaki maja na nieogrodzonej dzilace niedaleko mojego dumu zrobiona bude i pelne miseczki narazie. W mrozy cieple jedzonko i troche pieszczotek. No ale nie da rady za duzo, a one sa straszne pieszczochy.
W zwiazku z tym nie ma narazie potrzeby deklaracji, bo sa bardziej "pienieznie" potrzebujace psiaki. No ale dom - wiadomo - niezbedny, zeby psiak byl szczesliwy. A nawet nie bylo pol telefomu w spr czarnego i w spr Luski jeden, ale Pan chcial ja z kotem w domu, wiec nie podjelam ryzyka;)
Dla nich raczej juz DS lub bezterminowy DT, zeby juz nie musialy w razie czego wracac na ulice. Luska calkiem zsocjalizowana - wiadomo do obcych troche nieufna, ale do tych co zna to super, zero agresji do ludzi, oprocz obszczekiwania przechodzacych obok dzialki, co jest zrozumiale. Do mnie nigdy nie pokazala zabkow, a juz troche ja znam. Czarny tez obszczekiwacz, ale nieagresyny. Przytulak, troche nieufny, ale tylko przez moment - potem sobie "przypomina" jak to fajnie byc mizianym:)
On wymaga kastracji, finansowo moglabym pomoc, ale najlepiej juz w nowym, ewentualnym domu.