Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

HERA

[FONT=Arial]Herka jest duzą suczką sięgająca ponad kolano.I jak większość psiaków w schronisku została porzucona przez swojego właściciela.Błąkająca się suczkę odłowiono i przywieziono do schroniska w sierpniu ubiegłego roku.Jakież było zdumienie pracowników schroniska gdy w przywiezionej suczce rozpoznali psa ,którego wcześniej adoptował ktoś ze schroniska.W ten oto sposób Herka zjawiła się po raz kolejny w schronisku!Jako,że jest dużym psiakiem Herka cieszyła sie zainteresowaniem rolników ,którzy tak dużego psa widzieli u siebie w roli stróża podwórka.Herka nie czekała zatem długo kiedy w schronisku zjawił się kolejny rolnik,chcący przygarnąć Herę!Ale Hera ma niepokorny charakter,może wśród swoich przodków miała wyżła(?) i po kilku dniach nowy właściciel Hery...przywiózł ją z powrotem do schroniska!Cóż takiego zrobiła nasza Herka,którą od tamtego wydarzenia nazywamy także Skoczkiem!Otóż Herka nie wytrzymywała zamknięcia w kojcu,nie wytrzymywała braku kontaktu z człowiekiem,który to człowiek sprowadzając ją do roli stróża podwórka zapomniał o swojej roli przewodnika i kontaktował się z Herka tylko w chwili kiedy dostawała jeść!I Herka aby nie oszaleć z nudy przeskakiwała przez ogrodzenie boksu,biegała po okolicy,wracała i znów przeskakiwała płot i tak na okrągło.Po co komu na wsi taki pies?! I tak Herka ponownie trafiła do schroniska w którym przebywa juz ponad rok!Kiedy przechodzimy obok boksu Herki ta podaje łapy i prosi o zainteresowanie!Pomyślcie co czuje w zamknięciu pies który ma tak dużą potrzebę aktywności.Wiedząc o tym,że Herce nie straszne płoty,pracownicy schroniska umieścili ją w boksie z dachem z którego Herka nie wyskoczy!Do niedawna siedziała w boksie z Lulką ale ta znalazła dom i Hera oprócz kontaktu z psiakami z boksów na przeciwko nie ma kontaktu z psiakami!Suczka ma 2-3 lata ,jest po sterylizacji.Pan Marek mówi ,że jest bardzo łagodna.Hera uwielbia spacery,zaspokaja wtedy potrzebę ruchu i ciekawi ją wszystko.MOŻE ZNAJDZIE SIĘ KTOŚ KTO DOCENI HERĘ I POKAŻE JEJ ŚWIAT DO KTÓREGO TĘSKNI ZAMKNIĘTA W BOKSIE![/FONT]

Edited by Figafiga
  • Replies 581
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kaja10014 napisał(a):
Zapisuje watek. W schronie jest jeszcze jedne psiak podobny do hery, chyba suczka tez czarna, z takimi białymi znaczeniami i podobna do Hery. Może to rodzinka?

Tak widziałam wczoraj to chyba nowy psiak w schronisku!Ale jest trochę mniejsza od Herki!Musimy Herce znależć ten właściwy dom!

Posted

Kaja10014 napisał(a):
Zapisuje watek. W schronie jest jeszcze jedne psiak podobny do hery, chyba suczka tez czarna, z takimi białymi znaczeniami i podobna do Hery. Może to rodzinka?

Tak widziałam wczoraj to chyba nowy psiak w schronisku!Ale jest trochę mniejsza od Herki!Musimy Herce znależć ten właściwy dom!

Posted

Romka napisał(a):

My z Paulą widzialyśmy już ja 2 tygodnie temu w sobote, ale jak podchodizłysmy to się chowala...

Posted

Figafiga napisał(a):
to może jest sunia z ostatniego boksu przed Zadrą, a siedzi z Psotką??podchodzi, ale potem ucieka i nie da się pogłąskać...

Tak! Gdy pierwszy raz ją widziałam, to dała się pogłaskac za uszkiem ale gdy wracałam od Zadry to już uciakała do boksu:(

Posted

Pewnie mówimy o dwóch róznych psiakach!Jak myślicie dziewczyny czy Herka mogłaby mieć dom np.w stadninie koni?Biegając cały dzień nie miałaby ochoty na ucieczki w celu pobiegania!

Posted

Romka napisał(a):
Pewnie mówimy o dwóch róznych psiakach!Jak myślicie dziewczyny czy Herka mogłaby mieć dom np.w stadninie koni?Biegając cały dzień nie miałaby ochoty na ucieczki w celu pobiegania!

Taki psiak musi mieć kontakt z człowiekiem, nauczyć się, że nie ma sensu uciekać, bo warto być blisko pana inaczej zawsze będzie zwiewać i pokona każde ogrodzenie, bez względu na wielkość terenu.

Posted

No właśnie,ważna jest bliskość z człowiekiem!W sobotę w schronisku Herka nie byla na spacerku!Ale myślała,że będzie i szalała w boksie kiedy tylko przechodziłyśmy!Siedzi teraz z Reksem,który nie ma już nogi w gipsie,ma ją natomiast spuchniętą!

Posted

Koniecznie w sobotę musimy być tam wszystkie!Jest jeszcze psiak przywieziony z komisu samochodowego i w poniedzialek prawdopodobnie stary owczarek niemiecki!Dobrze ,że przed mrozami trafily do schroniska!

Posted

Szczerze, to nie bawiłam się długo z Herką. Wyprowadzałam psiaki z boksów adopcyjnych i jakoś tak wyszło, że nawet nie doszłam do boksu Puszka... HEra bardzo się cieszyła, gdy do niej podeszłam, bo jak nie podejśc, kiedy ogon rwie się ze szcześcia a ona już z daleka prosi o głaski?