pinkmoon Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Rudolf to niewielki, około 4-letni piesek o intrygującej, ciekawej urodzie. Wygląda niepozornie, ale niech was to nie zmyli - po przełamaniu pierwszych lodów, Rudi zaczyna ukazywać swoje inne oblicze, i to niejedno! Po pierwsze - pieszczoch. Z początku nieśmiały, po chwili zaczyna bezczelnie dopominać się o głaskanie, zainteresowanie i pieszczoty. Pcha się na kolana, podbija rękę, wdzięczy się, robi wszystko by być w centrum zainteresowanie. Po drugie - sportowiec. Wykazuje wielkie zainteresowanie piłeczką, przy odrobinie pracy będzie pięknie aportował, widać w nim pasję do zabawy. Po trzecie - stróż i ochroniarz. Nieprzekupny, czujny, szczekliwy, mimo niewielkich rozmiarów mógłby być całkiem dobrym stróżem domowego obejścia! Do szczęścia wystarczyłaby mu solidnie ocieplana buda - przy jednoczesnej gwarancji ciągłego kontaktu ze swoją rodziną, Rudi potrzebuje człowieka u swojego boku. (Uwaga - pies nie zostanie wydany na łańcuch!). Z uwagi na swoją wszechstronność, Rudi doskonale odnalazłby się zarówno w mieszkaniu jako pieszczoch i przyjaciel rodziny, jak i w roli podwórkowego stróża posesji. Tylko od Ciebie zależy, jaki czeka go losu - Rudolf tak bardzo potrzebuje swojego miejsca na ziemi, może właśnie Ty możesz mu je dać? Kontakt: 607 540 557 Adres: Dąbrówka Młyn 30 84-242 Luzino schronisko czynne w godzinach 10-17, w soboty i niedziele 10-14 strona internetowa i mapa dojazdu http://www.schronisko-dabrowka.pl/?page=contact Quote
Fiks Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 ........................................... Quote
Fiks Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 ................................................... Quote
Litterka Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Miny robi rewelacyjne! Pierwsze i czwarte od końca zdjęcia rządzą! To chyba jakaś świeżynka w Dąbrówce? Quote
pinkmoon Posted December 1, 2009 Author Posted December 1, 2009 a nie, żadna świeżynka, jeszcze sprzed wakacji. tylko siedzi bidula w ostatnim boksie na samym końcu (tam naprzeciwko hoteliku), i nigdy na niego żadna z nas nie zwróciła uwagi. Za to Adam go bardzo lubi :evil_lol: Quote
Litterka Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Adam, Przemek i ich faworyci... Jak sobie przypomnę Przemka z Panchitą... Quote
Litterka Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Nie wiem, co za bzdura mi się wkleiła... Nie mogę edytować postów :/ Quote
Fiks Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Allegro, trójmiasto, alegratka, gumtree, cafeanimal, e-zwierzak, kupiepsa, adpcjapsa, wejherowo.olx, adopcje.org, przygarnijzwierzaka Quote
pinkmoon Posted December 2, 2009 Author Posted December 2, 2009 widzę że znowu ruszasz do boju z ogłoszeniami, bardzo dobrze :loveu: Quote
agatkia Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 pinkmoon napisał(a):widzę że znowu ruszasz do boju z ogłoszeniami, bardzo dobrze :loveu: Nie wydawałabym go do domu z dziećmi- a w szczególności tymi małymi. Potrafi dziabnąć. Bawi się, przytula i jest super, aż tu nagle coś mu się nie spodoba i... cap!! :lol: Quote
pinkmoon Posted December 2, 2009 Author Posted December 2, 2009 Widać to po jego minie (no i Adam może coś o tym powiedzieć :D). Ale przecież nikt go nie poleca do dzieci :) przyjaciel rodziny może też być tam, gdzie są starsze dzieci, nastolatk ;) Quote
Fiks Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 pinkmoon napisał(a):Widać to po jego minie (no i Adam może coś o tym powiedzieć :D) E tam, pomówienia :cool3: Quote
agatkia Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Cholera, zrobiłam Rudolfowi trójmiasto :) fiks, wyprzedziłaś mnie :) Jeżeli mogę to już zostawię to ogłoszenie- i jeszcze tylko dodam, ze psy, które wyróżniam na trójmieście będa wyróżniane do czasu, kiedy znajdą dom. Quote
agatkia Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Pomyłka- dwoi i troi mi się w oczach- przecież Rudolf nie miał jeszcze trójmiasta... Quote
Fiks Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Rudolf ma u mnie trójmiejskie niewyróźnione. Staram się aby każdy psiak z Dąbrówki miał ogłoszenie trójmiasto (jak i allegro) I tylko część ma wyróznione ogłoszenie, a reszta psiaków zwykłe, ponawiane. Quote
Ilonajot Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 nie! i to od dawna juz nie. mniej wiecej w lutym zostal adoptowany ;) to byl moj pierwszy sukces adopcyjny (wtedy jeszcze jezdzilam do Dabrowki ...) - przyjechala starsza Pani z Wejherowa, ktora po smierci meza bala sie byc sama w mieszkaniu i chciala pieska nieduzego, ale za to odwaznego ze hoho. Dobrego stroza, co jest nieufny do obcych. No jak jej pokazalam Rudolfa - od razu wpadl jej w oko. z wzajemnoscia. z ta pania byla jej corka i maz tej corki, ktorzy mi powiedzieli ze "jak znaja mame, to pies bedzie za tydzien spal z nia w lozku i jadl z jednego talerza" ... i mysle ze tak sie stalo :) bo pani robila naprawde zacne wrazenie. Quote
Recommended Posts