staff-ka Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Alu zaprezentowane pieski to : INT & FIN & S & DK & EST CH, Nordw-04, Nordw-05, ESTW-05 Lackyle Ceann Miotal "Spike" Fin & Est Ch Powerpaws World Acclaim "Boomer" A to moja faworytka "skandynawska" :loveu: Fin Ch Magicpower's Cool Princess "Stara" - A powyzej moja faworytka i rudas z nasza sędziną p.Aneta Sobkowska -Dopierała ..jako Zwycięzcy :razz: - ten jest na pewno z lini WYREFARE ..wydaje mi sie,ze to potomek (jak i Spike) Wyrefare Prince Naseem-a .. Pozdr.. Quote
Alojzyna Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Dzięki Kasiu. :lol: Faktycznie piekne psy. Też z niecierpliwoscią będę czekać na listopad. Mam nadzieję, że uda nam się przyjechać do Poznania, choćby jako widz.;) Quote
Janasz Posted August 16, 2006 Author Posted August 16, 2006 No i przy ostatnim piesku niestety Pani Kasia się pomyliła.:shake: :oops: :placz: W związku z tym ogłaszam konkurs.Kto odgadnie jakiego pieska przedstawia ostatnie zdjęcie? Nagrodą będzie polizanie za uchem przez dowolnie wybranego mojego stafika.:lol: A może coś więcej.........:eviltong: Zaczynamy zabawę.;) Quote
Carbonara Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Może jakas podpowiedz? chcociaz z jakiego kraju pochodzi staffik ?:razz: Quote
staff-ka Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 No i przy ostatnim piesku niestety Pani Kasia się pomyliła.:shake: :oops: :placz: - hihi ludzka rzecz pomyłka ( ja się swej książkowej niewiedzy nie wstydzę ,a wyznaję zasadę "kto pyta nie bładzi" ;) ) ..i nie widzę w tym tragedii,az takiej aby łzy wylewać :cool3: .. nie znam wszystkich psiaków z imienia,czy ich rodowodów na pamięć ,nie mam przyjaciól w skandynawi,aby mi zdjecia przysyłali ,a jedynie typuję ,zgaduję,nawet pewniaki nieraz "sadzę" :evil_lol: .. patrzac na WYRAZ ,TYP psa itp. jak i cechy po rodzicach w tym przypadku ..uderzyło mnie mocne podobieństwo w typie do Naseem-a A moze to "dziecko" Spike ,a wnuk czy pra wnuk Wyrefarów :roll: .. nie wiem i juz .. moze to potomek JEHTRO D.Y ..?? ... tez nie wiem.. w kazdym razie pasuje mi TEN TYP psa (którego wymieniłam) ;) Quote
Janasz Posted August 16, 2006 Author Posted August 16, 2006 To ja tu próbuję wprowadzić element wakacyjnej zgaduj-zgaduli,:ghost_2: a Pani Kasia odpowiada tak poważnie na temat swojej wiedzy.:nono: Letnia kanikuła powinna nastrajać ludzi do wypoczynku, lekkich tematów i wesołości.:lol: Proszę tak podejść do tematu. Więcej optymizmu i wiary w siebie.:Cool!: Natomiast Pani Carbonara wyczuła wakacyjnego bluesa.:klacz: Ale odpowiem tak. Jak chodziłem do szkoły, a było to dość dawno temu, to najpierw trzeba było odrobić lekcje, a dopiero póżniej nauczyciel podpowiadając naprowadzał na temat. Także na wszystko przyjdzie czas. Wprawdzie są wakacje, ale proszę troszeczkę popracować.:wallbash: Żeby Pani Kasi troszeczkę dodać optymizmu to powiem tak, że kiedyś, kiedyś dawno temu Wyrefary w tym "interesie paluchy" maczały.:laola: Quote
staff-ka Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Także na wszystko przyjdzie czas. Wprawdzie są wakacje, ale proszę troszeczkę popracować - ale ja to leń do potegi N-tej jestem :cool3: :cool3: :evil_lol: Przeciez Panie Mirku .. nie napisałam aż tak dołująco :lol: :lol: ..przyznałam sie tylko do niewiedzy ksiązkowej :oops: :oops: ,a że z natury jestem bardzo niecierpliwa .. :p :p ..ufff to chyba sam Pan rozumie .. :eviltong: ;) ;) Nio to juz mamy WYREFARE .. i pewnie bedzie Tony's Choice ..?? albo Cartier Bensolo .. a moze Ekstravaganza ..hihihi Ps.A kanikuły ..i tak nie wypaliły (nie z naszej przyczyny) tak jak mielismy zaplanowane wrrrr ,wiec nie mam takiego "ciepłego" nastroju ..jaki byc powinien..ech.. Quote
Janasz Posted August 16, 2006 Author Posted August 16, 2006 "Nio to juz mamy WYREFARE .. i pewnie bedzie Tony's Choice ..?? albo Cartier Bensolo .. a moze Ekstravaganza ..hihihi" No niestety Pani Kasiu:-o , tych piesków nie ma, ale są za to:Wyrefare Billy Ruffian i Wyrefare Bits and Pieces, ale bardzo, bardzo daleko po stonie matki pieska:evil_lol: . Quote
staff-ka Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 No niestety Pani Kasiu:-o hihihi no widzi Pan ,Panie Mirku..teraz to Pan się powaznie zdziwił,ze wymieniłam te,a nie inne zwierzeta ... a ja to zupełnie na "odczepnego" wymieniłam ..bo wyraznie widac w zwierzeciu inne rysy niz te ,które były,by widoczne po wymienionych przeze mnie przodkach :cool3: :cool3: No bo tak jak mówiłam ja leń do potegi N-tej.. :evil_lol: :evil_lol: Ale Carbonara .. oj Ona LUBI bardzo "takie prace" hihihi .. i pewnie za jakichs czas ODGADNIE zagadke .. :loveu: :loveu: Quote
porterin Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Ch. Westlund Calle tadam:lol: http://www.westlunds.dk/ - pies jest w championach to było proste, poproszę o coś trudniejszego Quote
staff-ka Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 [SIZE=5]Ch. Westlund Calle tadam:lol: http://www.westlunds.dk/ - pies jest w championach [SIZE=2]- albo uprzedzi ja Dorotka ..hihihihi :multi: :multi: :multi: :multi: Quote
Janasz Posted August 16, 2006 Author Posted August 16, 2006 Bingo!!!! :huh: :huh: :huh: Fanfary są tylko dla Pani Doroty:cool2: , która mimo wakacji mozolnie i z uporem, bez zbędnych pytań pomocniczych udzieliła poprawnej odpowiedzi.:klacz: :klacz: :klacz: :laola: Quote
porterin Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Dziękuję, dziękuję :lol: :lol: :lol: , ale zadanie było raczej na logikę niż na znajomość rasy i hodowli :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Jestem z siebie dumna, bo nawet moja podręczna encyklopedia, którą o to pytałam, nie wiedział :evil_lol: :evil_lol: To kiedy mam się zgłosić po odbiór nagrody? :oops: Quote
Janasz Posted August 16, 2006 Author Posted August 16, 2006 Jeszcze raz gratuluję.:bigcool: :bigcool: :bigcool: Ja cenię i lubię logicznie myślące polskie kobiety!!!:terazpol: Encyklopedie mają to do siebie, że nieraz trafiają się w nich niezapisane strony.:evil_lol: Teraz co do nagrody, to zapytam, która jej część Panią interesuje?:lol: Czy polizanie z uchem przez któregoś z moich stafików, ale gdyby Pani "przejadły" się już stafiki, to mamy jeszcze kerry blue terriera Freda, zresztą też champion. Ten to dopiero liże!!! :cool3: Czy to coś więcej.........:eviltong: Obojętnie którą Pani wybierze to wręczę ją osobiście na klubówce w Będzinie.:sleeping: :bye: Quote
porterin Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Ja jestem wierna swojej rasie :eviltong: :eviltong: :eviltong: więc kerry blue odpada. W ogóle jeśli chodzi o lizanie, to wolę w innym wykonaniu ;) ;) ;) , więc cóż, wybieram to drugie, cokolwiek to jest, poświęcę się. Niestey Będzin odpada, nie wybieram się, więc chyba nie będzie innego wyjścia jak w St. Polten Quote
Janasz Posted August 16, 2006 Author Posted August 16, 2006 Pani Doroto zgoda!;) :oops: Wręczanie nagród dla Polaków, zawsze smakowało lepiej na obczyźnie i zawsze było docenione:cool1: :cool1: :cool1:!!! Quote
Carbonara Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 No bravo dla Dorotki !!!!:multi: ale zepsuła mi zabawe a byłam tak blisko:cool3: :evil_lol: Quote
strumyk Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 :klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz: Quote
Janasz Posted August 17, 2006 Author Posted August 17, 2006 Bardzo, bardzo dziękuję Paniom za miłe spędzenie czasu:modla: :modla: :modla: , który poświęciliśmy naszej ulubionej rasie.:painting: Wszystkie Panie wykazały się świetną znajomością rasy, ale zwycięzca mógł być tylko jeden. Jeszcze raz gratulacje.:cool2: Żal mi tylko, że żaden facet nie zaprezentował swoich umiejętności, ale ja to rozumiem, bo my mężczyźni jesteśmy skromni.:happy1: Pozdrawiam. Pieski były ładne pieski prawda? Quote
porterin Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 Pieski były bardzo ładne, szczególnie ta suczka - na zdjęciach wygląda jak marzenie :crazyeye: . Nie martwcie się, założę się, że z nagrody skorzystamy wszyscy :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: , to znaczy obiecuję, że się podzielę :eviltong: Quote
staff-ka Posted August 18, 2006 Posted August 18, 2006 Nie martwcie się, założę się, że z nagrody skorzystamy wszyscy :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: , to znaczy obiecuję, że się podzielę - z LENIEM :mad: tez :razz: :razz: .. ? ;) Quote
Janasz Posted August 18, 2006 Author Posted August 18, 2006 Miłe Panie ja tak dużo tej nagrody nie przygotowałem:oops: . Może byście wzięły tak pod uwagę mój słuszny wiek!!!:shake: :shake: :shake: Quote
porterin Posted August 18, 2006 Posted August 18, 2006 E tam słuszny wiek, podzielimy się tym co będzie :cool3: z leniem też :eviltong: Quote
tomo Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 Powracając do tematu , czyli niebanalnych osiągnieć LOLI !!! Składamy JEJ WIELKIE GRATULACJE !!! WŁAŚCICIELOM - PODZIW DLA ICH CHĘCI I WYTRWANIA! Quote
bongobongo Posted August 27, 2006 Posted August 27, 2006 [quote name='Janasz'] W katalogu wystawowym oprócz mojej Loli były jeszcze zgłoszone dwa psy z Polski, a mianowicie: Www Kropka Port Erin oraz Gold Charger Buldożer, które nie dojechały - bardzo żałujemy, bo byłoby nam raźniej walczyć. My także bardzo żałujemy, ale nie dane nam było dojechać do Danii, niestety.:placz: GRATULUJEMY SUKCESÓW!!!! :multi: Na pewno spotkamy się w tym roku jeszcze nie raz na zagranicznych ringach. Natomiast bezwątpienia będzie nam miło spotkać Państwa na Wystawie Crufts 2007, na którą się wybieramy, po zdobyciu przez Gold Chargera Buldożer (FCI) nominacji na tą prestiżową wystawę.:lol: Quote
Recommended Posts