mamanabank Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 kwiecień (wielkanocny poniedziałek) Quote
Mopikola Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 (edited) kolejne przygody mopika: Jula wybiegła z piwnicy akurat gdy chustek wycierał buty o wycieraczkę z napisem GO OUT, co znaczy wyjdź. - Gdzie ON jest?!! - ryknęła purpurowa ze złości. - kto? - Chustek podniósł zdziwiony głowę. - nie pytaj się głupio! ten kundel!!! gdzie on jest? - to nie moja sprawa, twoja też nie... - co ty wygadujesz? odbiło ci?! - oj, po co ci jakiś zakichany kundel skoro za chwilę będziesz najbogatszą kobietą świata? - co? - no posłuchaj... Edited December 16, 2012 by Mopikola Quote
Mopikola Posted December 16, 2012 Posted December 16, 2012 - mopik, co zamierzasz, piesku?- spytała renatka. - Zamierzam wybrać się do pałacu i wygarnąć tej obślizgłej wiedźmie, uwolnić przyjaciół i rodzinę i wrócić do domu razem z nimi! - to nie... - nie obchodzi mnie to! tak zrobię i już! Wybrali się więc na spacer aby przeanalizować najważniejsze detale planu i wszystko pięknie doszlifować. w północnym parku pod dębem spotkali Pana Gorylowego. - cześc, dzieciaki, mam problem - powiedział posępnie - my też mamy problem, proszę pana - westchnął ciężko mopik - tak, mamy problem... - dodała Renatka - czy mogłbym was o coś zapytać? - spytał pan gorylowy - to nie najodpowiedniejszy czas z powodu naszego problemu... - tak, macie rację, ja również mam problem i nie mogę odpowiedzięć wam na żadne pytanie... - odezwał się mężczyzna - przykro nam... i tak sobie pomyśleliśmy, że jednak może pan nam zadać to pytanie - więc... spotkałem biednego człowieka, który prosił mnie o pomoc. pomóc mu? - jasne, że tak! - krzyknęła prędko Renatka - a my chcemy uratować naszą rodzinę, ale nie wiemy jak to zrobić, bo pilnuje jej mgła, bardzo niebezpieczna broń, którą najprawdopodobniej posiada, to tajemnica, ale chodzi o julę, żonę Chustka, to taka okrutna para... - Chustka? cóż za śmieszne imię... - nosi pod szyją specyficzną czerwoną chusteczkę, łatwo go poznać... - co?! czerwoną?! to on prosił mnie o pomoc, co za oszust!!! - chce się pan zemścić??? - tak! oczywiści ze tak!!! - to niech nam pan pomoże ratować rodzinę, z pewnością w trakcie tej akcji nadarzy się sposobność zemsty!!! - dobra, jaki mamy plan? Quote
Recommended Posts