malawaszka Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 noo ja też wolę pierwszy kontakt mailowy, ale nie zawsze sie tak da Quote
Onaa Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Mantis pierwszy raz to chyba najtrudniej ale sobie poradzisz :). Quote
Onaa Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 malawaszka napisał(a):noo ja też wolę pierwszy kontakt mailowy, ale nie zawsze sie tak da Pewnie to zależy od ludzi z potencjalnego domku, ale chyba w rozmowie łatwiej wyczuć co i jak, czy ludzie dobrzy, czy faktycznie zainteresowani psiakiem. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Ja też wolę mailowo, rozmowa toczy się bardzo szybko, nie zawsze da się powiedzieć wszystko co trzeba. Zresztą jak ktoś się zaineresuje to potem można przerzucić się na telefon. Ja osobiście jednak podałabym telefon, bo może być tak, że ktoś nie ma skrzynki mailowej lub nie bardzo umie się nią posługiwać. Ja muszę powiedzieć, że zazwyczaj z moich ogłoszeń ludzie dużo bardziej woleli dzwonić niż pisać. Dlatego najlepiej zrobić tak, że w rozmowie zadać tylko podstawowe pytania, czyli czy zgadza się na sterylkę i nie będzie rozmnażać oraz czy zgadza się na umowę oraz wizytę. I tyle. jeśli te kwestie są pozytywne to przerzucić się na maila pod pretekstem pokazania więcej fotek na przykład, opisać dokładnie psiaka oraz dokładnie wypytać o wszystko rodzinkę. To jest też dobre, bo w razie czego masz na piśmie, że się zobowiązują do tego i tego, a tak to wszystko "na gębę". No i myślę, że jak już sprawa pójdzie daleko to trzeba delikatnie nalegać na dołożenie do transportu i sterylki (akurat w przypadku Limby to po ptokach :) ) Quote
leni356 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Rodzice Maciusia :) napisał(a): No i myślę, że jak już sprawa pójdzie daleko to trzeba delikatnie nalegać na dołożenie do transportu i sterylki (akurat w przypadku Limby to po ptokach :) ) Niby tak, ale wydatków na Limbę jest sporo - choćby szczepienia i odrobaczania, transport, karma - trzeba poprosić bo na pewno ludzie wolą psiaka z dt niż ze schronu, za wszystko musieliby zapłacić sami. No i nam trochę ulży finansowo - można by te pieniądze przeznaczać na kolejne psy, więc pomysł super Quote
Rodzice Maciusia :) Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Zrobiłam jej ogłoszenia kolejne na gumtree: www.ojej.pl animalia.pl http://www.zwierzeta.5aleja.pl/index.php?item/14130 Quote
Onaa Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Witamy świątecznie wszystkich :). Coś nam się wąteczek Limbuni opuścił. A sunia cudna i dobrego domku szuka. Quote
leni356 Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Trzeba też zmienić tytuł, Limba szuka ciepłego domku. A Mantis życzymy zdrówka Quote
Onaa Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 I jak tam , domki nie dzwonią po śliczną psinkę ? Quote
Mantis Posted December 30, 2009 Author Posted December 30, 2009 Rodzice Maciusia , dziękuję Ci bardzo za ogłoszenia i przepraszam wszystkich za brak wieści, ale ten świąteczny okres mijał tak szybko i był tak absorbujący, że zaniedbałam wątek Limbuszki :oops: Co nie znaczy, że zaniedbywałam samą Limbę :eviltong: A numer telefonu był w trakcie zmiany, więc nie było sensu podawać starego. Mam nadzieję, że się nie zamotam w rozmowie z potencjalnym adopterem ;) Podam w poście ogłoszeniowym :) No niestety, nikt się Limbą nie interesuje :shake: A Limboszka cuuudna jest :loveu: Nową tymczasowiczkę Nelę przyjęła z ogromnym zaciekawieniem i życzliwością, pomimo, że Nelka z początku szczerzyła ząbki na koleżankę. Podczas świąt mieliśmy różnych gości, większych i mniejszych. I już wiem, że w stosunku do dzieci jedynym zagrożeniem ze strony Limby jest jej masa :lol: Bo sama Limboszka jeszcze jest dzieciuchem :) Nie zawsze delikatnym. Ale kocha dzieci i kobiety. Z mężczyznami różnie bywa. Nie jest agresywna, ale jak jej się jakiś pan nie spodoba to potrafi to okazywać długo i głośno :cool3: Naprawdę zazdroszczę ludziom, z którymi zamieszka. Mówię to szczerze i z pełną odpowiedzialnością. Quote
malawaszka Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 nonoo Mantis :lol: już druga tymczasowiczka? lece zobaczyć :) Quote
leni356 Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 malawaszka napisał(a):nonoo Mantis :lol: już druga tymczasowiczka? lece zobaczyć :) Teraz jest czarna i prawie-biała u Mantis :) Nie martw się o Limbę, wszyscy mają teraz fajerwerki w głowie, a wcześniej choinki :) Pojawią się domki z pewnością. Limbunia cudna Quote
Mantis Posted December 30, 2009 Author Posted December 30, 2009 Waszka, no nie wiem czy powinnaś oglądać...się jeszcze zakochasz :razz: Fajerwerki... ysz! Trzymajcie za nas kciuki, bo Limba strasznie się ich boi i nie wiem jak przeżyjemy sylwestrową noc :shake: Quote
leni356 Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Mantis napisał(a):Waszka, no nie wiem czy powinnaś oglądać...się jeszcze zakochasz :razz: Fajerwerki... ysz! Trzymajcie za nas kciuki, bo Limba strasznie się ich boi i nie wiem jak przeżyjemy sylwestrową noc :shake: Mam ten sam problem :shake: Co z tymi suniami? faceci twardzi, wystrzałów się nie boją, moja dziewczyna trzęsie się i najpewniej czuje w łazience Quote
Mantis Posted December 30, 2009 Author Posted December 30, 2009 Moja dziewczyna zapewne spędzi tą noc na mantisowych kolanach :roll: Faaajny ten śnieg Tylko trochę zimny Idziemy do domu? No chooodź Dam ci buzika :p Quote
Onaa Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Cudna sunia :). A ile ona może ważyć ? Tak z 20 kg ? Quote
mgie Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Klonik Limby w schronisku w Ostrowie Maz. http://psyniczyje.jalbum.net/30-12-2009%20I/slides/DSCF2406.JPG http://www.dogomania.pl/threads/17010-OstrA-w-Maz-170-psA-w-zamiast-70-Schronisko-jest-przepeA-nione-pomA-A-my-w-adopcjach/page1365 Quote
malagos Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Wszystkiego dobrego i samych udanych adopcji w Nowym Roku! Quote
Mantis Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 malagos, bardzo dziękuje i serdecznie odwzajemniam :) Limba z Nelką. Moooje kontrastowe dziewczynki :loveu: I... mordercza Sznupka :evil_lol: [video=youtube;kBLHfsW2ib0]http://www.youtube.com/watch?v=kBLHfsW2ib0[/video] PS. Oglądanie bez dźwięku może być drastyczne ;) PS2. Przepraszam za jakość, ale chciałam Wam pokazać jak Limba jest żywiołowa :) Na spacerkach, w domu anioł-nie-pies :diabloti: Quote
gryzeldzia Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Cudo nie z tej ziemi. Limba to najlepszy dowód na to jak mylnie można ocenić charakter psa oglądając go w schronie.W życiu bym nie pomyślała że jest tak łagodnym psiakiem. Quote
malawaszka Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 hahaha ale szalona sucz :lol: świetna!!!! Quote
Mantis Posted January 5, 2010 Author Posted January 5, 2010 [quote name='gryzeldzia'] Limba to najlepszy dowód na to jak mylnie można ocenić charakter psa oglądając go w schronie. Prawda? :) Ona szczekaniem próbuje odstraszyć "przeciwnika" czyli tego kogo się boi, nie zna. A głos to ona ma, oj ma :lol: Z mężczyznami bywa różnie, jednych akceptuje po pięciu minutach, innym pięć godzin nie wystarcza ;) Ale jak już pisałam wcześniej. Nie ma w niej agresji. Ino szczeka :cool3: Za to uwielbia kobiety. Wiem, wiem, niektórym trudno w to uwierzyć :evil_lol: To naprawdę pies idealny. W domu grzeczna (no, może trochę zbyt szczekliwa, ale sznup to sznup :eviltong:), na spacerkach wulkan energii. Nie miała zbyt wiele okazji, żeby zostawać na dłużej sama, ale gdyby chciała to i w kilka minut zdążyłaby nabroić ;) I jest karna. Wystarczy stanowcze "fe". No jak się na spacerze rozbryka to trzeba podnieść głos o pół tonu, ale to dzieciuch jeszcze. I tak jest rozbrajająca kiedy podchodzi, kładzie łepetynkę na kolanach i podaje łapki. Nie umiem tego ładnie opisać, ale to naprawdę urocze :) Na aparat nadal ma alergię. Nawet łapówka nie działa. Tu nie zauważyła, zdążyłam "złapać", ale pstryk i Limby nie ma, oczywiście musiała na niego nakrzyczeć :razz: Quote
leni356 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 I jeszcze Limbę odwiedzamy dzisiaj :calus: Quote
Recommended Posts