Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 292
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jestem, poslałam link ani z poznania, przepisany działa, ten w postach nie. roześlijcie ja też pomogę. mam dt do sprawdzenia, ale możliwe sprawdzenie jutro. CZY DT RAZEM ZE SZCZENIORKAMI?

obraz skóry przerażający ale to napewno nic grożnego. leczyłam prostą metodą w ciągu kilku dni wiele takich przypadków a raczej o wiele gorszych. to wygląda na uczulenie na odchody pcheł i wszelkich insektów.

leczenie proste. odpchlenie, higiena, przemywanie mydełkiem z czystej oliwy z oliwek ( z dobrej mydlarni, syryjskie) potem przemycie riwanolem i na wierzch chmurka propolisowego ekstartu w areozolu. efekt murowany i szybki.

Posted

TERESA BORCZ napisał(a):
jestem, poslałam link ani z poznania, przepisany działa, ten w postach nie. roześlijcie ja też pomogę. mam dt do sprawdzenia, ale możliwe sprawdzenie jutro. CZY DT RAZEM ZE SZCZENIORKAMI?

Tereso, z tego co rozumiem ( na ile się doczytałam w wątku) szczeniory już poszły do domów, została sama suczka.

Posted

Dom tymczasowy tylko dla suczki. Sunia ma stwierdzony zespół cushinga więc nie ma mowy o uczuleniu na pchły których zresztą też nie ma.
Ciotki mam lokum dla suki!!! Tymczas. Załatwiłam u dziewczyny która prowadzi hotel ale sunia w domu mieszkać będzie.
Teraz trzeba będzie jakieś bazarki zeby zarobic na ten hotel ...

Posted

zula131 napisał(a):
A co to za przypadłość? To jest uleczalne?

Nie, tego nie da się wyleczyć. Można podawac leki i wówczas jest ok. To nic innego jak brak równowagi hormonalnej w organiźmie stąd to łysienie i obwisły brzuch, czasami nerwowość u psów. Po podaniu leków jest ok jednak musi je brać