Jump to content
Dogomania

Doberman Hektor - MA DOM ! - Schronisko w Olsztynie

Recommended Posts

• Replies 97
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dziewczyny jakis czas temu wyslalam Hektorka z prosba o pomoc do dobermann-nothilfe

no i jest pan zainteresowany daniem domu Hektorkowi ale ma juz jednego psa i konieczne jest info jaki Hektor jest w stosunku do innych samcow-na fotkach widac ze nie jest typem zadziory ale wole zapytac u źródła;)

nie chce robic nadziei bo niemcy z fundacji jeszcze nie przeprowadzili u tego pana kontroli ale jest to iskierka nadziei

Posted

Tak tak :) Hektor jest wykastrowany.
Jeśli chodzi o suczki, Hektorek często wychodzi na spacery w towarzystwie suni - Finki i (jak widać na wcześniejszych zdjęciach) konfliktu między nimi nie ma.
Nie jestem w stanie w 100% zagwarantować jak Hektor zareaguje na obcą sunię . Pewne jest , że nienajlepiej toleruje psy , sądzę , że to kwestia obrony terytorium czy po postu ' męskiego' honoru.;)
Poza tym, ale to już tylko i wyłącznie moje przemyślenia, Hektor nie jest już młodym psem, zatem potrzebuje spokoju i miłości. Dlatego obecność młodziaka, który by go zaczepiał , byłaby poprostu dla Hektora denerwująca, a co się z tym wiąże, mógłby być nerwowy.
Ale ostatnio zainteresowanie Hektorem wzrosło, trzymam kciuki , żeby coś z tego wyszło :):)

• 2 weeks later...
Posted

[FONT=Tahoma]Hektorek w piątek pojechał do hotelu, w którym poczeka na powrót do Polski swojego nowego właściciela.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Hektorek w podróży był bardzo grzeczny, początkowo siedział i obserwował drogę, później zwinal się w kłębek i zasnął. [/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]W hotelu jest grzeczny i posłuszny.[/FONT]

Hektor w drodze do hotelu:
[FONT=Times New Roman] [/FONT]

Posted

Ania_i_Kropka napisał(a):
Hotel jest niedaleko Olsztyna w miejscowości Kolno.
Hektorek będzie mieszkał w Opolu u Pana, który niedawno stracił podobną dobermankę.

Bardzo się cieszę, niech będzie szczęśliwy!!!

Posted

[quote name='magenka1']Hektor w drodze do hotelu:
[FONT=Times New Roman][/FONT]
[FONT=Times New Roman]Czy macie kontakt z Hotelikiem? Jak Hektor się sprawuje?[/FONT]

Mamy kontakt. Hektorek jest grzeczny, na spacerach powoli zaczyna się rozkręcać, biega i zachęca do zabawy. Cały czas apetyt mu dopisuje.
Niedługo odwiedzimy Hektorka i porobimy fotki.

• 1 month later...
Posted

Planujemy odwiedzić Hektorka po świętach , jak narazie na bieżąco mamy wiadomości co u niego słychać. Hektuś już z niecierpliwością oczekuje na spotkanie z nowym właścicielem !
Podłączam się do prośby magenka1 - będziemy czekać na zdjęcia !! ;)

Posted

Mój brat zjeżdza pod koniec kwietnia z Anglii. Z tego co mi mówił na początku maja będzie jechał po Hektora. My mieszkamy w woj Opolskim na wiosce Hektor będzie miał duży domek i duży wybieg. Ja dopiero poznam Hektora w czerwcu bo przyjadę na urlop do domu wtedy na pewno dodam jego zdjęcia .Jak odwiedzicie Hektora po Świętach to dajcie parę zdjęć