Jump to content
Dogomania

Goteborg, Szwecja, 7-10.1.2010

Recommended Posts

Posted

Dwie wystawy CACIB, ale dni poprzeplatane - jedna 7 i 9, a druga - 8 i 10. Daleko, a więc i drogo, ale jeśli ma się Ch. PL, to jednym CAC można zarobić Ch. Szwecji (takie mam info - napisałam do nich maila, żeby to potwierdzić). (NB, w takim przypadku należy zgłaszać do Otwartej, bo w klasie Ch. nie przyznają CAC).

Ja się przymierzam do tego wyjazdu, promem. Jeśli ktoś inny jedzie, lub jest zainteresowany, proszę o kontakt. Zgłoszenia, o ile pamiętam, do 14.12.

Posted

feeria napisał(a):
Czy ktos juz przymierzal sie do zrobienia kosztorysu takiej wyprawy?

ja niedawno byłam w szwecji własnym autem. jechaliśmy przez niemcy i danię. koszt paliwa w obie strony z opłatami za mosty to ok. 1800 zł (z lublina do fjugesty )

Posted

narisowa napisał(a):
ja niedawno byłam w szwecji własnym autem. jechaliśmy przez niemcy i danię. koszt paliwa w obie strony z opłatami za mosty to ok. 1800 zł (z lublina do fjugesty )

No więc tak też można i to wychodzi najtaniej. Mnie kusi droga przez Gdynię i stamtąd promem do Karlskrona - to wypada znacznie drożej, ale droga znacznie mniej męcząca, szczególnie jeśli miałabym jechać sama.

A w ogóle to napisałam do ich kennel klubu i potwierdzili mi, że dla mojej rasy (bo to ponoć zależy w jakiejś mierze od rasy) wystarczy jeden CAC do championatu. Ten CAC, jak już ktoś pisał, jest jeden na płeć, ale psy z klasy Championów o niego nie konkurują (więc trzeba zgłaszać do otwartej).

Posted

Flaire napisał(a):
No więc tak też można i to wychodzi najtaniej. Mnie kusi droga przez Gdynię i stamtąd promem do Karlskrona - to wypada znacznie drożej, ale droga znacznie mniej męcząca, szczególnie jeśli miałabym jechać sama.

zgadza się.
myśmy zrezygnowali z promu z powodu po pierwsze wyższych kosztów, po drugie - ja się boję pływać takim wielkim żelastwem ;) a po trzecie w drodze powrotnej chciałam uniknąć kontroli weterynaryjnej ;)