Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj od razu jak wrocilam do domu znalazlam maila od Panstwa i te zdjecia:)
"
Witam serdecznie!
Gabi przez chwilę po Waszym odejściu wpatrywała się w drzwi , teraz spokojnie leży sobie na kanapie.
Jest spokojnie głaskana , minkę ma niepewną ale nie ma się czemu dziwić musi się oswoić z nami i nowym mmiejscem.
Myslimy że to juz bedzie jej miejsce i jej kanapa:)

Wkrótce będą nowe zdjęcia i nowe relacje.
Maria"

a dzis rano znajduje nastepnego:)
"O 21:20 Gabi zjadla calkiem spora porcję granulek suchej karmy, ale nie z miseczki ani z ręki , tylko nasypane na kanapie. Wody nie chciała."

Cos czuje ze relacji bedzie duzo:)

Co nie zmienia faktu ze tylko wsiadlam do samochodu to zaczelam wyc i nie mowcie ze Wam powiedzialam ale Maciek tez plakal...
I wogole wracalismy i sie nie odzywalismy wogole...
jak wychodzilismy to chciala za nami isc...nie wiedziala o co chodzi...mam nadzieje ze nie pomysli ze jej nie kochamy...
no i buuu...becze w robocie...

• Replies 371
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kinia dzięki Tobie i Mackowi Gabi teraz ma swoja kanpę, na której może jeść. Ma swojego człowieka do głaskania i przytulania. Dzieki Wam Gabi zobaczyła, że człowiek może byc fajny i potrafi opiekowac sie mniejszymi od siebie istotkami.
Kinia, nie oszukujmy sie. Gdyby nie decyzja o zabraniu psiaków z Duczek do Gryzeldy, Jeziórka, Negri i do Twojego TZ - psiaki zapewne by nie przeżyły....... były takie okrutne mrozy, zreszta sama wiesz.

Tak więc, zycze Ci aby wszystkie Twoje pieski w przyszłości znajdowały takie wspaniałe domeczki :)

Gabi na pewno kocha Ciebie i Twojego Tz-ta. Twój TZ na pewno stał sie teraz bardziej wrażliwy na krzywdę zwierząt i już nie patrzy na Ciebie dziwnie jak nawijasz o tych bidach :evil_lol:

Głowa do góry ;) na pewno wszystko będzie dobrze!

Posted

Kinia1984 napisał(a):
Powiem wiecej on sie zrobil gorszy ode mnie jesli chodzi o zwierzeta, oczywiscie w dobry znaczeniu tego slowa.:)

hehehehehe ;) i dobrze ;) ja nad swoim TZ ciagle pracuje, ale jeszcze nie udało mi się dojsc do takich rezultatów :(

Posted

kolejne wiesci:
Witam!
Mamy juz w domu ferromony - wlaczone sa od godziny. Jedno opakowanie wystarcza na ok 4 tygodnie - urzadzenie
jest przez caly czas wlaczone do kontaktu.
Gabi noc spedzila w budce obok naszego lozka.W nocy wypila sporo wody. Rano odmowila jedzenia granulek ale
nie odmowila kawalka szynki.
Na spacer wychodzimy we trojke - sunia chetnie spaceruje,ale jest spokojniejsza jak juz jest ciemno.
Dzisiaj leciutko dotknela jezyczkiem do mojej reki i meza tez.
Rano weszla na chwile do kuchni i sprawdzila szafe w przedpokoju.
Czesto do niej zagadujemy i glaszczemy - przyjmuje to bardzo spokojnie.
I to sa chyba wszystkie wiadomosci na dzisiaj.
Gabi przesla calusy i macha ogonkiem.
Maria

Posted

Gabi pozdrawia z Bielan
Witam!
Troszkę nowych wieści o Gabi:
- lubi gotowanego kurczaka z warzywami,sucha karma tylko wieczorem
- lubi czesanie miękką szczotką
- ma obcięte pazurki - nie protestowała - porusza się teraz po cichutku
-zaczyna odważniej poruszać sie po mieszkaniu
- lubi spać w łóżku
- na spacerach ogon chodzi jak wycieraczki w samochodzie
- podoba się sąsiadom
Dla wiekszego bezpieczeństwa teraz chodzi w szelkach.
Powoli zaczyna nabierać do nas przekonania - nie przyspieszamy tego.Myslimy że wszystko dobrze się ułoży.
To jest urocza sunia i bardzo za nią dziękujemy.
Maria

Posted

kolejny mail:
Witam !
Jaki świat jest mały !!!!
Przed 2 godzinami dowiedzieliśmy się, od znajomych z Żoliborza,że mają nowego pieska Felusia , który też pochodzi
z Duczek i przyjaznił się z naszą Gabi.
Rozmawiałam z opiekunką Felusia - ucieszyła się że pieski będą mogly spotykać.
Gabi jest jest pelna wdzięku i jej uroda wzbudza zainteresowanie psiarzy. Zostala zaproszona na sąsiednią łączkę
na wiosenne spotkania psiego klubu.
Maria
:):):)