Kinia1984 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 W październiku jedna z dogomaniaczek dostała informację, że na opuszczonej posesji w Duczkach koło Wołomina, wśród desek mieszka psia rodzina, suki ze szczeniakami oraz piesek podrzucony przez miejscowego pijaczka... Podczas dwóch trudnych akcji udało się nam zabrać 6 psiaków(3 suczki i 3 pieski). Jedna z suczek zamieszkała w DT u mojego towarzysza życia:) Przedstawiam Państwu Gabi... Niewiele możemy na dzień dzisiejszy powiedzieć o tej ślicznej, malutkiej psinie. Ma około 2 lata, waży poniżej 5 kg. Gabi to piesek w typie yorka, teriera. Jest bardzo grzecznym i cichym psiakiem, grzecznie jeździ samochodem, u weterynarza nie wykazuje żadnej agresji. Jesteśmy chyba pierwszymi ludzmi z którymi ma tak bliski kontakt. Gabi dopiero poznaje świat ludzi i potrzebuje kogoś kto cierpliwie będzie uczył ją zaufania... Czego w tym momencie potrzebuje Gabi? Teraz potrzebuje juz tylko domu stałego...Gabuśka jest po sterylizacji. Powoli otwiera sie na ludzi...Idealny byłby domek z innym przyjaznym psiakiem:) Quote
Aga-33-76 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 sunia jest przecudna - a ja przepadłam :) Quote
obraczus87 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 zapisuje się na wątek cudownej Gabi :) Quote
Kinia1984 Posted November 30, 2009 Author Posted November 30, 2009 TZ sie martwi ze ona wogole z kartonu nie wychodzi, dzis po calej nocy wyszedl z nia na dwor i sie nie zalatwila wogole a on wroci dopiero po 18... Quote
Gryzelda Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Niech się nie martwi. Pchełka dwa dni z kontenerka nie wychodziła a teraz biega jak szaleniec po całym mieszkaniu Quote
Negri_2008 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Gryzelda napisał(a):Niech się nie martwi. Pchełka dwa dni z kontenerka nie wychodziła a teraz biega jak szaleniec po całym mieszkaniu Sunia wczoraj siusiała, to najwazniejsze :-) Moje basałyki tak się bały, że przez dwa dni robiły siku na posłanko i głównie siedziały za kibelkiem :-( :-( Gabi pewnie zrobi siuku do pudełeczka. Niech TZ sprawdzi, czy tam nasikała ;-) Quote
Kinia1984 Posted November 30, 2009 Author Posted November 30, 2009 kolo 5 wezme Benka mojego do TZa i pojdziemy na spacer zeby mala wiedziala jak sie na smyczy chodzi :) Aaaa bo nie mowilam ale Gabi byla wczoraj u mnie, Bobka pogonila bo jej psioche wachal to mu zęby pokazała, ale Benek ją interesowal az szyje za nim wyciagala:) Quote
obraczus87 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Hihi bo Gabi woli młodszych Panów a nie starszych hihi :) Quote
Kinia1984 Posted November 30, 2009 Author Posted November 30, 2009 tylko znowu ten mlodszy pan boi sie kobiet:D Quote
tripti Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Witaj Gabi:) ale jest różnica w samych zdjęciach, na zdjęciach w jeziórku mały skulony przestraszony piesek, a u Was ładnie pozująca dama:) pasuje jej rudy/brązowy kolor jako tło, na zdjęciu pierwszym wygląda znakomicie! Będzie jakiś banerek Gabi osobny? Quote
Kinia1984 Posted November 30, 2009 Author Posted November 30, 2009 Bylam u malej. Po 24 h zalatwila sie w koncu. Polubila smycz automatyczna pozyczona od Benka i biegala wokol nas okrecajac nam nogi:) TZ powiedzial ze kupi jej jutro jej własną:) Strasznie boi sie samochodow, halasu... Po spacerku wskoczyla do swojej bezpiecznej przystani (pudelka) i...merdala delikatnie koncowka ogonka:) Quote
Negri_2008 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 To wbrew pozorom bardzo dobre wiadomości :-) Gabi jest chyba tylko bardzo wystraszona ale to nie dzikusek. Pomyślmy w jaki sposób podzielić fundusze pomiędzy wątki wszystkich psiaków;-) Quote
Awit Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 A ja jestem zwolenniczką normalnych smyczy:-) Gabi jest prze przepiękna, klika razy cofałam sie by zerknąc na te śliczności. Niech Tz się nie martwi, sunieczki nie mające jeszcze poczucia bezpieczństwa potrafią w nowym domku nawet cały dzień nie sikać. Moja Teresa przez kilka dni po przywiezieniu ze schroniska, na dwór wychodziła by bacznie i ze zdziwieniem się rozglądać, siknęła dwa razy na dzień i wracała na podusię pod mały stoliczek:-) Czy Gabi jest jedną z tych matek z Duczek? Quote
Kinia1984 Posted November 30, 2009 Author Posted November 30, 2009 nie mozna wykluczyc ze Gabi była juz matką... Tz przysłal mi smsa , że leza w łozku i ogladaja m jak milosc, myslalam ze zartuje bo po pierwsze nienawidzi tego serialu a po drugie jest przeciwnikiem spania psow w lozku, ale napisal ze powaznie, ze Gabi jest pierwsza kobieta ktora po dwoch dniach znajomosci i dwoch spacerach lezy z nim w lozku:evil_lol: powiedzial ze polozyl ja na plecach drapie po brzuchu i chyba jej sie podoba bo merda niesmialo ogonkiem:lol: aha i powiedzial "no co trzeba ja socjalizowac, sama mi kazalas..." Quote
Awit Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Szczerze mówiąc przyszło mi do głowy pytanie: Dlaczego twój Tz jej sobie nie zostawi, skoro w łóżku też im się układa;-) Quote
tripti Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Kinia1984 czy ta bliska socjalizacja oznacza, że mała Gabi na czas pobytu zostanie na stałe w pokoiku;)? jak już wpuszczona do łóżka to raczej tak... prawda;)? ooo Awit - dokładnie masz rację:) Quote
Kinia1984 Posted November 30, 2009 Author Posted November 30, 2009 mam nadzieje:) nie naciskam, caly czas przeciagam i mowie ze to socjalizacja, ze jej cieplo, ze szybciej sie oswoi i znajdzie dom itp.:) awit nie zostawi bo mieszka z rodzicami, na podworku sa dwa psy. Rodzice zgodzili sie pod warunkiem ze Gabi bedzie na troche i nie bedzie "przeszkadzac" wiem ze to strasznie brzmi, ale z drugiej strony to ich dom... Quote
Negri_2008 Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 obraczus87 napisał(a):Jak tam Gabi spędziła nockę ?? :) w łóżku z TZ Kini ;-) Quote
Kinia1984 Posted December 1, 2009 Author Posted December 1, 2009 nie, nie. Przysnela na 10 min, obudzila sie spojrzala ze juz za bardzo sie spoufala i czmychnela do kartonu:) Quote
emilak Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Kinia mam nadzieję, że mi wybaczysz off'a....;) http://www.dogomania.pl/threads/174088-Sunia-o-ktA-rej-wA-aA-ciciele-najwidoczniej-zapomnieli Quote
Kinia1984 Posted December 1, 2009 Author Posted December 1, 2009 Hopaj Gabi:) Dziewczyny trzeba zacząć zbierac na sterylizację małej...Za dwa tygodnie byloby najlepiej bo jesli jest w ciazy to bedzie malo czasu... Quote
Awit Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Niech się socjalizują:-) Psy rodziców to psy rodziców, a piesek na tymczasie jest syna. Życzę z całego serca by podpił serca mamy i taty:-) Quote
Kinia1984 Posted December 1, 2009 Author Posted December 1, 2009 Wiesz to inne pokolenie, gdzie psy to psy, ich miejsce jest w budzie, smyczy na oczy nie widzialy...nie mowie ze maja zle, sa szczepione, karmione, ale brak takiego zżycia z psami...U TZ tez widze takie nalecialosci, ale staram sie go wychowac;) Dzis TZ do mnie mowi ze chyba ja do tego garazu wyprowadzi bo mu smierdzi w pokoju psem...:roll: to powiedzialam ze sie ja jeszcze raz wykapie w weekend.. Moze jeszcze pare dni ja potrzyma w pokoju... Quote
Recommended Posts