Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W październiku jedna z dogomaniaczek dostała informację, że na opuszczonej posesji w Duczkach koło Wołomina, wśród desek mieszka psia rodzina, suki ze szczeniakami oraz piesek podrzucony przez miejscowego pijaczka...
Podczas dwóch trudnych akcji udało się nam zabrać 6 psiaków(3 suczki i 3 pieski).

Jedna z suczek zamieszkała w DT u mojego towarzysza życia:)
Przedstawiam Państwu Gabi...
Niewiele możemy na dzień dzisiejszy powiedzieć o tej ślicznej, malutkiej psinie. Ma około 2 lata, waży poniżej 5 kg. Gabi to piesek w typie yorka, teriera. Jest bardzo grzecznym i cichym psiakiem, grzecznie jeździ samochodem, u weterynarza nie wykazuje żadnej agresji.
Jesteśmy chyba pierwszymi ludzmi z którymi ma tak bliski kontakt. Gabi dopiero poznaje świat ludzi i potrzebuje kogoś kto cierpliwie będzie uczył ją zaufania...

Czego w tym momencie potrzebuje Gabi?

Teraz potrzebuje juz tylko domu stałego...Gabuśka jest po sterylizacji. Powoli otwiera sie na ludzi...Idealny byłby domek z innym przyjaznym psiakiem:)

• Replies 371
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gryzelda napisał(a):
Niech się nie martwi.
Pchełka dwa dni z kontenerka nie wychodziła a teraz biega jak szaleniec po całym mieszkaniu

Sunia wczoraj siusiała, to najwazniejsze :-)
Moje basałyki tak się bały, że przez dwa dni robiły siku na posłanko i głównie siedziały za kibelkiem :-( :-(

Gabi pewnie zrobi siuku do pudełeczka. Niech TZ sprawdzi, czy tam nasikała ;-)

Posted

kolo 5 wezme Benka mojego do TZa i pojdziemy na spacer zeby mala wiedziala jak sie na smyczy chodzi :) Aaaa bo nie mowilam ale Gabi byla wczoraj u mnie, Bobka pogonila bo jej psioche wachal to mu zęby pokazała, ale Benek ją interesowal az szyje za nim wyciagala:)

Posted

Witaj Gabi:) ale jest różnica w samych zdjęciach, na zdjęciach w jeziórku mały skulony przestraszony piesek, a u Was ładnie pozująca dama:) pasuje jej rudy/brązowy kolor jako tło, na zdjęciu pierwszym wygląda znakomicie! Będzie jakiś banerek Gabi osobny?

Posted

Bylam u malej. Po 24 h zalatwila sie w koncu. Polubila smycz automatyczna pozyczona od Benka i biegala wokol nas okrecajac nam nogi:) TZ powiedzial ze kupi jej jutro jej własną:) Strasznie boi sie samochodow, halasu... Po spacerku wskoczyla do swojej bezpiecznej przystani (pudelka) i...merdala delikatnie koncowka ogonka:)

Posted

A ja jestem zwolenniczką normalnych smyczy:-) Gabi jest prze przepiękna, klika razy cofałam sie by zerknąc na te śliczności. Niech Tz się nie martwi, sunieczki nie mające jeszcze poczucia bezpieczństwa potrafią w nowym domku nawet cały dzień nie sikać. Moja Teresa przez kilka dni po przywiezieniu ze schroniska, na dwór wychodziła by bacznie i ze zdziwieniem się rozglądać, siknęła dwa razy na dzień i wracała na podusię pod mały stoliczek:-)
Czy Gabi jest jedną z tych matek z Duczek?

Posted

nie mozna wykluczyc ze Gabi była juz matką... Tz przysłal mi smsa , że leza w łozku i ogladaja m jak milosc, myslalam ze zartuje bo po pierwsze nienawidzi tego serialu a po drugie jest przeciwnikiem spania psow w lozku, ale napisal ze powaznie, ze Gabi jest pierwsza kobieta ktora po dwoch dniach znajomosci i dwoch spacerach lezy z nim w lozku:evil_lol: powiedzial ze polozyl ja na plecach drapie po brzuchu i chyba jej sie podoba bo merda niesmialo ogonkiem:lol:
aha i powiedzial "no co trzeba ja socjalizowac, sama mi kazalas..."

Posted

Kinia1984 czy ta bliska socjalizacja oznacza, że mała Gabi na czas pobytu zostanie na stałe w pokoiku;)? jak już wpuszczona do łóżka to raczej tak... prawda;)?

ooo Awit - dokładnie masz rację:)

Posted

mam nadzieje:) nie naciskam, caly czas przeciagam i mowie ze to socjalizacja, ze jej cieplo, ze szybciej sie oswoi i znajdzie dom itp.:)
awit nie zostawi bo mieszka z rodzicami, na podworku sa dwa psy. Rodzice zgodzili sie pod warunkiem ze Gabi bedzie na troche i nie bedzie "przeszkadzac" wiem ze to strasznie brzmi, ale z drugiej strony to ich dom...

Posted

Wiesz to inne pokolenie, gdzie psy to psy, ich miejsce jest w budzie, smyczy na oczy nie widzialy...nie mowie ze maja zle, sa szczepione, karmione, ale brak takiego zżycia z psami...U TZ tez widze takie nalecialosci, ale staram sie go wychowac;) Dzis TZ do mnie mowi ze chyba ja do tego garazu wyprowadzi bo mu smierdzi w pokoju psem...:roll: to powiedzialam ze sie ja jeszcze raz wykapie w weekend.. Moze jeszcze pare dni ja potrzyma w pokoju...