Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moim zdaniem to jedna wielka sciema. Pomijam niescislosci w tresci postow gagi co do czasu i miejsca przebywania psa u niej i drugim DT, natomiast bardziej ciekawa wydaje sie jej reakcja na zaoferowany 1 stycznia przez owczarkomaniaczke - tymczas i propozycje transportu psa, na ktora gaga odpowiedziala dopiero 9 stycznia twierdzac ze pies wrocil do wlascicieli z ktorymi urwal sie kontakt.
Ciekawe rowniez, ze po znalezieniu na allegro sobowtora psa - nagle po tak dlugim czasie nawiazala kontakt z wlascicielami Frodo itd. Moze ta suczka to jednak nie suczka? Allegro nie sprawdza:evil_lol:
Juz z ciekawosci zapytam gage: to jak to w koncu bylo z tym domem dla Frodo we Wroclawiu?
W poscie 27 pisalas ze ten dom czeka na Frodo, a juz w poscie 30 prosilas dziewczyny o namiary na ewentualne chetne domki:shake:

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dziwne to wszystko. przeczytalam caly watek i jedynie co wydaje sie pewne, ze pies przebywal w hotelu. poza tym takie przerzucanie psa z miejsca na miejsce nie zrobi mu dobrze na psychike. obawiam sie, ze pies raczej nie skonczyl dobrze.

Posted

Hmmm ciekawe to co psizecie ;] Po1. nie mam zadnej fundacji więc Asior - zejdź ze mnie ! ;]

Po2. To u mnie Frodo nie tymczasował lecz u znajomej !! Która musiała wyjechać do angli ja jedynie pośredniczyłam w odebraniu i oddaniu psa od i do właścicieli , był u mnie jedynie kilka dni zanim dziewczyna z Angli nie przyjechała, co do odzywania sie właścicieli - odezwali się jak się odezwali ... Byli winni pieniążki za DT ,których nie chcieli wypłacić dopeiro gdy koleżanka wyjaśniła sprawę w inny sposób pieniążki do niej dotarły. Pies na allegro był podobno suką - tak napisała mi kobieta ,która psa wystawiła. Frodo podobno domu już nie szuka - tyle udało mi się wydusić od właścicieli. Wiec dalej nie rozumiem ja.. o co Wam chodzi? Froda nie ma , właściciele nie chcą powiedzieć co z nim zrobili i mają do tego prawo bo w dalszym ciagu to oni byli właścicielami Froda. A co do Bombla, nawet nie miał zakładanego wątku bo był dla niego dom, do którego dzisiaj trafił !!

Co do Puszka .... to były wszystkie 3 psy wystawione do adopcji , uzgadniane to było z Gośką, a że puszek znalazł dom najszybciej był również dodany do szczęśliwych zakończeń ... mi nie zależy ;] mogę go usunąć ;]

Posted

[quote name='Gaga_Krk']Hmmm ciekawe to co psizecie ;] Po1. nie mam zadnej fundacji więc Asior - zejdź ze mnie ! ;]

dziecinko, samo skasowanie danych z działu KONTAKT nic ci nie pomoże... bo w dziale ogłoszenia NADAL jest TWÓJ MAIL i TWOJE GG

Posted

Czy ja zle przeczytalam?

Napisał Evelka
Wybacz Gaga, ale sporo jest tutaj niejasności, które dla spokoju ducha bardzo chciałabym wyjaśnić...
A mianowcie jak to się stało, że "Frodo wrócił do właścicieli z którymi urwał się kontakt "?!
Zresztą DLACZEGO Oni w ogóle chcieli Go oddać?
I gdzie był przez cały tez czas, skoro piszesz, że teraz do Nich WRÓCIŁ?!
No i przede wszystkim jaka jest Jego dokładna historia i co się wydarzyło, że już nie da się Go namierzyć?!

Zresztą część z tych pytań już Ci kiedyś zadawała, ale Ty sprytnie przemilczałaś odpowiedzi... Nie rozumiem tego kompletnie.

Bardzo dziwnie to wygląda i naprawdę mam nadzieję, że jakoś to nam wyjaśnisz.

Z góry dziękuję i pozdrawiam!

EVELKA nie wiem do czego pijesz , jak niestety kontakt nasz się urwał ... a pisałam i plusy i minusy jakie odkryłam w psie po spotkaniu z nim ! U mnie był przez 3lub 4 doby [niepełne] później poszedł na płatny DT ,który był zapowiedziany z datą do keidy może on być - właściciele się zgodzili na wszelkie warunki ,a później opóźniali dziewczynie powrót zagranicę gdzie pracuje... I tak się stało ,ze Frodo wylądował spowrotem u mnie na 2 tygodnie gdzie ja musiałam przekładać przeprowadzke , kontaktu ze mną zaczeli unikać gdy odebrałam od Ani Froda ponieważ zostali powiadomienie o tym fakcie smsem, wyrazili zgodę i powiedzieli ,że pieniążki wplacą już na moje konto ... Ja już miałam się wyprowadzać w przerwie Świątecznej i musiałam wszystko odwoływać ,ponieważ nie mogłam zabrać Froda na nowe mieszkanie !! Dzwoniłam do nich, pisałam meile, smsy ... odzew zerowy , lub zapytania "a jak adopcja Froda?" ale odpowiedzi na moje pytania były zwyczajnie dla nich niewidoczne jak widać. W końcu odebrali telefon ponieważ mój TŻ zadzwonił do nich z obcego numeru ,powiadomił kobietę że przywieziemy Froda za 2 godziny - kobieta powiedziała ,aby się wstrzymać 30min jak mąż wróci z pracy - ok... Po 1,5 godz. napisali smsa "Gdzie mamy przyjechać po psa" , gdy chcieliśmy zadzwonić i się umówić - telefony nie były obierane... lecz odpisywali na smsy z 30-40min opóźnieniem ... Umówili się na daną godzinę z zastrzeżeniem ze raz dwa bo nie mają czasu - ok! Rozumiem bo rownież nie było mi na rękę akurat o takiej godzinie wydawać psa (przeprowadzka non stop po trochu...) Tak więc odwołałam znajomych którzy nam pomagali i na stacji z Frodem czekaliśmy godzine (a niby tak im się śpeiszyło) z samochodu wysiadła jedynie kobieta (Aaa chcę zauważyć ,że mieli wypłacić za dt 200zł - kobieta powiedziala ze zaplaci gotówką przy odbiorze psiaka) Oczywiście mąż zaparkował gdzieś poza stacją a kobieta przyszła po psa sama , oddałam psa, ks.zdrowia, oraz zakupioną wcześniej dla niego karmę HUSSA , ale usłyszałam ze zrobią przelew 10 tego po wypłacie... No cóż zobaczymy ,z tego co wiem to robili rownież straszny problem w pomocy Ani w adopcji psa - był dom pod Krakowem , Ania niestety nie jest zmotoryzowana i zwróciła się do nich z prośbą o pojechanie wraz z nią i z psem do adopcji (Dom został wcześniej sprawdzony...) ale nie byli chetni na pomoc. Teraz napsiałam im również meila ,że jest fajny domek dla niego we Wrocławiu i znowu kontakt ZEROWY.

Proszę Was bardzo - cała historia Froda , to co się działo będąc u Ani to juz pomijam ponieważ zjadł jej połowe domu ,ale Ania nie miała o to żalu jedynie o to ,że utrudniali jej powrót do pracy i nie chcieli pomóc w odwiezieniu psa do domu ,a niestety ja ze względu na przeprowadzkę dostęp do neta miałam piate przez dziesiate - nie zawsze był czas i sily... a Anka mówiła ,że ma problem z zalogowaniem się na dogomani i udzieleniem w jego temacie.

The End - dom we Wrocławiu wciaż czeka na info o FRODA ,a tu zero... dzisiaj do nich dzowniłam 12 razy z 2 numerów i z zastrzeżonego - niestety bez sensu .
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Podkreslilam, moze juz nie pamietasz tych 2 tygodni............................zdarza sie.

Posted

2 tygodnie bez kontaktu z właścicielami , temat Froda jest już dawno nieaktualny wczoraj Anka dostała od nich pieniądze, a Frodo ma podobno dom.

Prosiłam o dom w 30poście tylko dlatego iż dalej nie miałam odpowiedzi od nich CO Z FRODEM !! Dom we Wrocławiu był , znajoma go wynalazła , BA! To jej rodzina chciała Froda adoptować ,ale cóż ... odpisali ,ze Frodo domu nie szuka więc OK.

TEMAT ZAMKNIETY

A Tobie Asior chcę tylko powiedzieć ,że do strony światło-dla-zwierząt nie mam dostępu jedynie JA ;] Więc dlatego przy każdym ogłoszeniu jest osobny KONTAKT ;] a to czy jest usuniety z działu KONTAKT ... dzięki za info ;] nie śledze na codzień strony , jedynie wchodze ,aby dodać lub wypisać jakiegoś zwierzaka.

I chcę podkreślić ,że ta strona nigdy nie była i nie jest nazywana FUNDACJĄ wiec odpuść ;]

Posted

FRODO JEST TEMATEM ZAMKNIĘTYM ;) znajdź sobie inny problem bo najwyraźniej Ci się nudzi ;]

Co do wypowiedzi TAMB o zabiedzonych psach - heh :] pomówienia -mam zgłosić sprawę do sądu? Z wynikami badań od wetów i z opiniami świadków? ;]

a edit to problem taki ,że nie wiem zbytnio o kogo chodzi ;| Ale podejżewaz ,że o psy z wysypiska ;] Czyli niezrozumienie co miałam na myśli ;]

KONIEC

Posted

Z Panią od Mili utrzymujemy stały kontakt i jest historia leczenia psa i doprowadzania go do normalnej wagi. Kiedy Pani Mili poszła z nią po adopcji do weta, musiała się wstydzić, że pies jest tak zagłodzony. Kiedy z osobą zainteresowaną adopcją zobaczyłam Metaksę, nie wierzyłam własnym oczom, że pies przebywający u normalnie rozmawiającej osoby, może być w takim stanie. Była wychudzona, matowa,miejscami łysa i z wysypką.

Posted

Gaga_Krk napisał(a):
FRODO JEST TEMATEM ZAMKNIĘTYM ;) znajdź sobie inny problem bo najwyraźniej Ci się nudzi ;]

Co do wypowiedzi TAMB o zabiedzonych psach - heh :] pomówienia -mam zgłosić sprawę do sądu? Z wynikami badań od wetów i z opiniami świadków? ;]

a edit to problem taki ,że nie wiem zbytnio o kogo chodzi ;| Ale podejżewaz ,że o psy z wysypiska ;] Czyli niezrozumienie co miałam na myśli ;]

KONIEC

Podaj wszystkich do sądu, a wcześniej powiedz co naprawdę zrobiłaś z Frodo i Remi.