Gaga_Krk Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 [FONT=Georgia]NIEAKTUALNE [/FONT] Kilka słów od Froda : ~ Cześć ! Jestem Frodo, jestem ok.6miesięcznym szczeniaczkiem,który szuka nowego domku =) Jestem bardzo wesoły, kochany i ruchliwy,uwielbiam się bawić i przytulać... Dlatego jeżeli szukasz takiego psiaka NAPISZ zapewne byłbym idealny =) Jestem psiakiem w typie owczarka niemieckiego, mam śliczne duuuże uszka =P Co dodaje mi uroku, jestem cały czarniutki - jak murzynek Bambo no wiecie..ten co w Afrycę mieszkał =) I z pewnością nie da się mnie nie kochać =) Jestem do adopcji od zaraz...to tak jak w tym serialu "Faceci do wzięcia" =) Zaadoptuj mnie ,a napewno nie pożałujesz, będę zawsze wiernym przyjacielem takim do końca życia =) Poniżej znajduję się kontakt do osoby, która zajmuje się moją adopcją. Aktualnie przebywam w hoteliku dla psów,ale nie chcę tu siedzieć niewiadomo ile :/ ... Dlatego może jednak napiszesz lub zadzwonisz? [hau hau] i będziemy się już razem bawić? :) ~ Nie oddamy psa pierwszej lepszej osobie, zależy nam aby to piękne i kochane stworzenie żyło w normalnych domowych warukach - na to naprawdę zasługuję ! OGŁOSZENIE MA NA CELU ZNALEZIENIE NOWEGO DOMU DLA PSA. PIES NIE JEST NA SRPZEDAŻ!! Warunkiem adopcji psa jest podpisanie umowy adopcyjnej oraz sprawdzenie warunków przed i po adopcyjnych. Osoby zainetresowane adopcją Froda proszone są o kontakt : Tel. 505 654 486 / 793 212 008 e-mail: qniara@buziaczek.pl lub swiatlo-dla-zwierzat@onet.pl gg: 1136443 lub 2404294 W TEMACIE PROSZĘ WPISAĆ "FRODO" Quote
Evelka Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Jest cudowny! Mam nadzieję, że szybko znajdzie nowy dom. Z jego urodą i urokiem jest to jak najbardziej możliwe;) A póki co to może mogę jakoś pomóc? Choćby w ogłaszaniu... Quote
Gaga_Krk Posted November 30, 2009 Author Posted November 30, 2009 Evelka dzięki wsadzony już na krakowskie gumtree rozne fora i allegro :) ale 0 odzewu ;((((((((( Quote
Gaga_Krk Posted December 1, 2009 Author Posted December 1, 2009 Naprawdę nikt nie chce tego psiaka?????? ;( Quote
Evelka Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Frodo jest wspaniały! Do góry piesku! Mam nadzieję, że w końcu Cię Ktoś wypatrzy! Ja spróbuję popytać znajomych, ale pewnie ciężko będzie...:/ Może trzeba wrzucić jego ogłoszenia jeszcze gdzieś indziej? Quote
Gaga_Krk Posted December 2, 2009 Author Posted December 2, 2009 Evelka dzięki :) Jest na gumtree krakowskim, allegro oraz na innych forach :( 0 odzewu ... byli jacyś Państwo niby strasznie ,ale to strasznie za adopcja Froda jednak nie przyjechali go zobaczyć i nie odbierali telefonów od włascicieli ='( Buuu czy naprawdę nie ma nikogo kto chciałby ślicznego,zdrowego psiaka?!? :( Quote
Evelka Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Eh, dziwna sprawa z tymi ludzmi:/ Ale jeśliby mieliby nieodpowiedzialni to w sumie lepiej, ze wyszło to już teraz, a nie po adopcji... Ale ja i tak mocno wierze, ze Frodo znajdzie wspaniały dom! Bo przecież On jest taki cudowny:loveu: Gdyby tylko mój dom był z gumy, a portfel sam się zapełniał...:razz: Quote
Gaga_Krk Posted December 2, 2009 Author Posted December 2, 2009 Evelka.... prośbę mam taką pół na temat ,a pół nie... ;P Możesz mi na PW podać jakiś kontakt do siebie e-mail lub gg? :) Mam sprawe ;P A co do Froda....ręce mi opadły ;O Ajjj ,a szczerze mówiąc to ludzie w niektórych meilach byli wręcz bezczelni nie wpomnę o jednym facecie ,który żucił słuchawką gdy tylko dowiedział się ,że Frodo nie ma rodowodu =/ Ludzie chcą psa z rodowodem za darmo... może jeszcze z utrzymaniem? Hehe jedna dziewczyna zapytała czy dowiozę jej Froda ponieważ nie ma auta - powiedziałam ,że tak jeżeli okaże się ,ze Frodo naprawdę miałby do niej trafić(wizyta przed adopcyjna na + oraz podpisanie umowy adopcyjnej) co mi odpisała ? " Muszę w takim razię zrezygnować ponieważ pies miał być partnerem dla mojej suni" =O No poprostu jestem w szoku ='( Ale nic Froduś trafi do domu ... mamy na oku dom w Gliwicach, kobieta jest adwokatką , wielki dom jeszcze większy ogród :) Ma już 9cio letnią sunie i chciała coś młodego ,zeby było na przyszłość tylko...czekam na informację gdzie de fakto miałby Frodo spać ... bo jeżeli w kojcu ... to nie wiem , musiałabym zoabczyc warunki "kojca" , mój weterynarz zobowiązał się podesłać kolegę weterynarza do kobiety i sprawdzi warunki :) Jeszcze dostałam dosyć nie miłego meila pt: "Hej! Piszę w sprawie tego owczarka, jestem chetny żeby go wziać , kiedy i gdzie mogę po niego przyjechać? I jeszcze powiedz mi czy może być w kojcu (oczywiscie nie na łańcuch!) ,ale wiesz no...trochę meble kosztowały i cieżko ,zeby siedzieć z nim całymi dniami i go pilnowac" Więc niestety zapytałam człowieka grzecznie czy zgadza się na wizytę przed adopcyjną oraz na warunki adopcji - stwierdził ,że się zgadza podałam mu swój tel. zadzwonił - myślałam ,ze facet konkret ,ale okazało się ,że to świeżo upieczony 18sto latek i rodzice darli się do telefonu "ZADNEGO KUNDLA W DOMU!" dlatgo też wyjaśniłam chłopaczynie ,że niestety słyszę reakcje rodziców więc nie mamy o czym ze sobą rozmawiać. Pisał mi jeszcze smsy ,że błaga bo zawze marzył o owczarku - mało przekonujace... Napisałam mu ,ze jeżeli rodzice się zgodzą mają zadzwonić osobiście w tedy przyjadę sprawdzę warunki i przedtsawię umowę adopcyjną na dzień dzisiejszy nie mam z nim o czym dyskutować. Buu Buuuu Buuuuuuuuuuuuuu jutro poznam Froda osobiście wiec będę mogła coś wiecej o psiurze napisać , sama przyznam to co Ty Evelka... gdyby domek był z gumy a portfel pełniejszy,... :D Sama bym malca zaadoptowała :D Jestem zakochana w jego uszyskach :D Quote
Evelka Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 PW już wysłałam:) I teraz z niecierpliwością czekam na wieści;) A co do tych historii z Frodem to faktycznie ręce opadają:/ Ale już nie mogę się doczekać Twojej jutrzejszej relacji ze spotkania z Frodem!:D Quote
Evelka Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 A uszy ma zaiste niesamowite i rewelacyjne;) W nich nie da się nie zakochać!;) Quote
Gaga_Krk Posted December 3, 2009 Author Posted December 3, 2009 ;(( Relacje przesunięte na jutro ;(((((( i to na wiczór ;((((((((( buuuuuuuuuu =(( Noo uszy ma kochane ;D W tych uszach caly czar tego psa :D Frodo => Murzynek => Klapouch {lub Wielkouch) =D Quote
Evelka Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 I nie dostałam żadnych wieści od Ciebie...:/ A na relację nadal czekam z zapartym tchem;) Quote
Gaga_Krk Posted December 5, 2009 Author Posted December 5, 2009 :) No i nowinki są takie... Plusy : Nastawiony przyjacielsko na wszystko i wszystkich , kotów nie atakuję tylko obszekuje ;P Psy... przynajmniej z moim bulikiem się bawił :) z yorkiem się trochę obawiamy go poznać bo jest strasznie rozczepany ,a yorczek malutki ;P Je wszystko co popadnie - nie jest wybredny co do jedzonka, ma wilczy apetyt ;P Straszie zaciesza do ludzi , non stop chce się bawić , baaardzo aktywny psiur :) Minusy... Szczeka bez potrzeby :( Ale rozmawiając z właścicielem to... nabawił się tego po pobycie w hoteliku (wcześniej zostawał sam w mieszkaniu i problemów nie było - pytali sąsiadów któzy mają niemowlaki) Ciągnie niemiłosiernie na smyczy - podobno też po pobycie w hoteliku - w którym wogóle był trzymany w kojcu 1m na 1m ='( wiec w zaprzeproszeniem małej pi*dziołce ;/ Trzeba go troche przytemperować i będzie wszystko giit :) Ogólnie psiak b. fajny tylko trzeba go nauczyć dobrych manier :] Quote
Gaga_Krk Posted December 27, 2009 Author Posted December 27, 2009 Bardzo ,ale to bardzo proszę o pomoc !!!! Frodowi kończy się tymczas - jestem zmuszona się wyprowadzić na mniejsze mieszkanie i nie mam możliwości zabrać go ze sobą dlatego proszę... albo o DT albo o DS osoby z Krakowa - pomóżcie jakoś :( Na ogłoszenie było kilka odpowiedzi jednakże na meilowaniu się skończyło. Pies ma komplet szczepień, zero agresji, toleruje psy i koty ... Czego mu brakuje?! Jest żywym psem w typie ONka i to w młodym wieku bo nawet nie ma roku ! Jego allegro : http://allegro.pl/item854241707_szczeniak_w_typie_owczarka_niemieckiego.html Quote
Gaga_Krk Posted December 28, 2009 Author Posted December 28, 2009 Proszę o pomoc .... :(( Obojętnie jaką - przyjmiemy każdą :( Quote
Gaga_Krk Posted December 30, 2009 Author Posted December 30, 2009 Albo dt ,albo schron - właściciele mówią,że nie ma już dla niego miejsca !! Pilne pies ma mało czasu ;( Quote
owczarko maniaczka Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 u mnie może znalazłby się DT tylko potrzebny byłby dowóz Quote
Maada Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Hej, jesli jest problem z transportem mogę pomóc, za zwrot kosztów paliwa (moje ogłoszenie jest tu: http://www.dogomania.pl/threads/176018-OferujAE-transport-zwierzakA-w-w-Krakowie-i-okolicach ), jakby coś dajcie znać :) Quote
Gaga_Krk Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 Dziewczyny ... dzieki wielkie ,ale... Frodo wrócił do właścicieli z którymi urwał się kontakt ;( Quote
Evelka Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Gaga_Krk napisał(a):Dziewczyny ... dzieki wielkie ,ale... Frodo wrócił do właścicieli z którymi urwał się kontakt ;( Wybacz Gaga, ale sporo jest tutaj niejasności, które dla spokoju ducha bardzo chciałabym wyjaśnić...:???: A mianowcie jak to się stało, że "Frodo wrócił do właścicieli z którymi urwał się kontakt "?!:angryy: Zresztą DLACZEGO Oni w ogóle chcieli Go oddać? I gdzie był przez cały tez czas, skoro piszesz, że teraz do Nich WRÓCIŁ?! No i przede wszystkim jaka jest Jego dokładna historia i co się wydarzyło, że już nie da się Go namierzyć?! Zresztą część z tych pytań już Ci kiedyś zadawała, ale Ty sprytnie przemilczałaś odpowiedzi... Nie rozumiem tego kompletnie.:niewiem: Bardzo dziwnie to wygląda i naprawdę mam nadzieję, że jakoś to nam wyjaśnisz. Z góry dziękuję i pozdrawiam!:) Quote
Javena Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 bardzo to dziwne. Znowu pytania,na które brak odpowiedzi....... Quote
Gaga_Krk Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 Evelka napisał(a):Wybacz Gaga, ale sporo jest tutaj niejasności, które dla spokoju ducha bardzo chciałabym wyjaśnić...:???: A mianowcie jak to się stało, że "Frodo wrócił do właścicieli z którymi urwał się kontakt "?!:angryy: Zresztą DLACZEGO Oni w ogóle chcieli Go oddać? I gdzie był przez cały tez czas, skoro piszesz, że teraz do Nich WRÓCIŁ?! No i przede wszystkim jaka jest Jego dokładna historia i co się wydarzyło, że już nie da się Go namierzyć?! Zresztą część z tych pytań już Ci kiedyś zadawała, ale Ty sprytnie przemilczałaś odpowiedzi... Nie rozumiem tego kompletnie.:niewiem: Bardzo dziwnie to wygląda i naprawdę mam nadzieję, że jakoś to nam wyjaśnisz. Z góry dziękuję i pozdrawiam!:) EVELKA nie wiem do czego pijesz , jak niestety kontakt nasz się urwał ... a pisałam i plusy i minusy jakie odkryłam w psie po spotkaniu z nim ! U mnie był przez 3lub 4 doby [niepełne] później poszedł na płatny DT ,który był zapowiedziany z datą do keidy może on być - właściciele się zgodzili na wszelkie warunki ,a później opóźniali dziewczynie powrót zagranicę gdzie pracuje... I tak się stało ,ze Frodo wylądował spowrotem u mnie na 2 tygodnie gdzie ja musiałam przekładać przeprowadzke , kontaktu ze mną zaczeli unikać gdy odebrałam od Ani Froda ponieważ zostali powiadomienie o tym fakcie smsem, wyrazili zgodę i powiedzieli ,że pieniążki wplacą już na moje konto ... Ja już miałam się wyprowadzać w przerwie Świątecznej i musiałam wszystko odwoływać ,ponieważ nie mogłam zabrać Froda na nowe mieszkanie !! Dzwoniłam do nich, pisałam meile, smsy ... odzew zerowy , lub zapytania "a jak adopcja Froda?" ale odpowiedzi na moje pytania były zwyczajnie dla nich niewidoczne jak widać. W końcu odebrali telefon ponieważ mój TŻ zadzwonił do nich z obcego numeru ,powiadomił kobietę że przywieziemy Froda za 2 godziny - kobieta powiedziała ,aby się wstrzymać 30min jak mąż wróci z pracy - ok... Po 1,5 godz. napisali smsa "Gdzie mamy przyjechać po psa" , gdy chcieliśmy zadzwonić i się umówić - telefony nie były obierane... lecz odpisywali na smsy z 30-40min opóźnieniem ... Umówili się na daną godzinę z zastrzeżeniem ze raz dwa bo nie mają czasu - ok! Rozumiem bo rownież nie było mi na rękę akurat o takiej godzinie wydawać psa (przeprowadzka non stop po trochu...) Tak więc odwołałam znajomych którzy nam pomagali i na stacji z Frodem czekaliśmy godzine (a niby tak im się śpeiszyło) z samochodu wysiadła jedynie kobieta (Aaa chcę zauważyć ,że mieli wypłacić za dt 200zł - kobieta powiedziala ze zaplaci gotówką przy odbiorze psiaka) Oczywiście mąż zaparkował gdzieś poza stacją a kobieta przyszła po psa sama , oddałam psa, ks.zdrowia, oraz zakupioną wcześniej dla niego karmę HUSSA , ale usłyszałam ze zrobią przelew 10 tego po wypłacie... No cóż zobaczymy ,z tego co wiem to robili rownież straszny problem w pomocy Ani w adopcji psa - był dom pod Krakowem , Ania niestety nie jest zmotoryzowana i zwróciła się do nich z prośbą o pojechanie wraz z nią i z psem do adopcji (Dom został wcześniej sprawdzony...) ale nie byli chetni na pomoc. Teraz napsiałam im również meila ,że jest fajny domek dla niego we Wrocławiu i znowu kontakt ZEROWY. Proszę Was bardzo - cała historia Froda , to co się działo będąc u Ani to juz pomijam ponieważ zjadł jej połowe domu ,ale Ania nie miała o to żalu jedynie o to ,że utrudniali jej powrót do pracy i nie chcieli pomóc w odwiezieniu psa do domu ,a niestety ja ze względu na przeprowadzkę dostęp do neta miałam piate przez dziesiate - nie zawsze był czas i sily... a Anka mówiła ,że ma problem z zalogowaniem się na dogomani i udzieleniem w jego temacie. The End - dom we Wrocławiu wciaż czeka na info o FRODA ,a tu zero... dzisiaj do nich dzowniłam 12 razy z 2 numerów i z zastrzeżonego - niestety bez sensu . Quote
Recommended Posts