Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

http://www.dogomania.pl/threads/174667-pies-u-kociary-RATUNKU

Dostałam dziś cynk od Lucky13 o szczeniaku na działce. Zimno, noc, a to maleństwo siedziało na działkach zupełnie same... Szczeniak trafił do mnie. Ma bardzo dużo z jamnika. Czy na dogo są ciocie od krótkołapków? Proszę o zainteresowanie :oops:
To chłopak, ja mu daję około 2 -3 miesięcy, porównując z moją suką, która trafiła do mnie, jak miała 3 miesiące. Jest bardzo przytulaśny, odważny, ma apetyt. Na smyczy pięknie chodzi, obrożę akceptuje, trzeba by go nauczyć podstaw - załatwiania się na dworze itd. Nie będzie duży na pewno, no taki jamniczek typowy.

Jestem jako jego deska ostatniego ratunku, ale niestety nie jestem w stanie być dla niego DT na dłużej. Mam sama 3 psy, a studiuję dziennie. Nie mogę zostawić mamie na głowie czterech psów, w tym szczeniaka. Moje psy raczej młodego akceptują - Frotek się z nim bawi, Luka zachowuje rezerwę, Chibi go ustawia, ale bez nadmiernej agresji. Szczeniak, jak to szczeniak, garnie się do piesków, z Frotkiem się dogaduje, wysyła pięknie CSy.

Proszę o pomoc - DT lub DS! To bardzo pilne. Jestem codziennie w Opolu, bez problemu mogłabym małego tam dowieźć czy w okolice. Do Gliwic to także nie problem.

PS. Młody zyskał imię Filon, po bracie mojej suni :diabloti:

Posted

Jakie śliczności! Pogadam jeszcze raz z babcią-mam zajęć mniej od Ciebie i jednego psa... A jestem pewna ze taki młody i piekny szybko znajdzie DS :)

Posted

CO za cudeńko maleńki...myślę, że dlugo to on na domek nie będzie czekal..trzeba zawolać cioteczki jamnicze...zwariują dla niego na bank:D i najlepiej banerek....:)

Posted

[quote name='zmierzchnica']Mam nadzieję, że nie będzie czekał ;) Nasikał w domu kilka razy, grubsze potrzeby też załatwił - jak milutko :razz:

Banerki:

NO to ja poczęstuje sie banerkiem..na dobry początek...:)

Posted

Dziękuję goniu za wzięcie banerka i bejb ogłoszenie ;) Też się tam zalogowałam, ale skoro go ogłosiłaś, to nie muszę ;) Tylko sprawdzaj aktualnie co tam odpowiadają i jak coś to kieruj do mnie na maila zmierzchnica@gmail.com albo na telefon (numer znasz :))

Młody przespałby noc ładnie, gdyby Chibi nie postanowiła go obudzić. Straszny słodziak z niego, choć leje w domu jak kran ;) Ktoś będzie miał z niego pociechę... Dziś idziemy do weta :)

Posted

Na razie zero zainteresowania. Malec był u weta, dostał tabletkę na odrobaczenie. Po porównaniu zachowania u jednego weta i drugiego wnioskuję, że jednego dobrze zna... Doskonale znał okolice, chciał iść do pobliskiego zoologicznego, piszczał u weta. U drugiego lekarza nie reagował, nie kojarzył lecznicy... Niestety, weterynarz go sobie nie przypomina.

No nic, maluszek nadal czeka na domek!

Posted

[quote name='Sylwia K']ale śliczniutki:loveu:
trzeba mu koniecznie szybciutko allegro zrobić.
i kilka plakatów o znalezieniu malucha, może się po prostu zgubił

Pies został podrzucony pani, która dokarmia koty... Nie wierzę, że się zgubił. Ale w lecznicach są już ogłoszenia ;)

A na allegro tekst napisałam tu: http://www.dogomania.pl/threads/174667-pies-u-kociary-RATUNKU , tylko konta nie mam...

Posted

ja mam, ale nie umiem robić takiego ładnego:oops:

nie umiem robić żeby zdjęcia były wplecione w tekst...
kiedyś ktoś psiał mi instrukcję jak się to robi, ale mi nie wyszło...

popróbuje jeszcze dziś w nocy, może sie uda

Posted

O jjjjj jaki on jest cudny - gdyby moje chłopaki Go polubiły to bym go wzieła na dom tymczasowy a jak długo on może zostać tam gdzie teraz jest

jest taki cudny

pozdrawiamy

Magda Tymon Bazolek

Posted

Mały prawdopodobnie jutro będzie miał dom u pana, który stracił swojego poprzedniego psa.

merzet, w razie czego odezwę się, ale mam nadzieję, że jutro już będzie miał swojego człowieka, bo ja już jestem w nim zakochana po uszy, ale 4 psy to już o wiele za dużo dla mnie...

andzia - oj, za późno zauważyłam Twój post, wczoraj po 8 spacerach na przemian z psami padłam jak kawka :oops: Ale jeśli jutro rzeczywiście pan go weźmie (polecił mi go pan spotkany w lecznicy, muszę jeszcze sprawę omówić dokładnie) to byłoby fajnie, jeśli nie to napiszę wszystko jeszcze raz ;)

Posted

Nom, mały pojechał do Katowic do domku. Do pana który miał już jamnika, bardzo kocha psy itd. A ja nie bardzo umiem się pozbierać ;) To naprawdę przecudowny piesek... Jak już mały dojedzie to zadzwonią co i jak.

Edit: dzwoniłam, psiak rozkochał w sobie nowych państwa, wyluzowany obejrzał cały dom i bawił się w swoim posłanku moimi skarpetkami, które dostał na do widzenia :diabloti: Cieszę się, że mu już dobrze, dziękuję wszystkim za pomoc, podbijanie wątku, wsparcie itd :p

Posted

zmierzchnica napisał(a):
Nom, mały pojechał do Katowic do domku. Do pana który miał już jamnika, bardzo kocha psy itd. A ja nie bardzo umiem się pozbierać ;) To naprawdę przecudowny piesek... Jak już mały dojedzie to zadzwonią co i jak.

Edit: dzwoniłam, psiak rozkochał w sobie nowych państwa, wyluzowany obejrzał cały dom i bawił się w swoim posłanku moimi skarpetkami, które dostał na do widzenia :diabloti: Cieszę się, że mu już dobrze, dziękuję wszystkim za pomoc, podbijanie wątku, wsparcie itd :p
Ale cudna wiadomosc...wreszcie weszlam na dogo bo nie chcialo mnie wpuscic a tu takie wieści..moge spokojniie isc spiochac:DDZiękuję dziewczyny za blyskawiczna akcje..jak Wy te domki znajdujecie-- szacun wielki:)

Posted

Czasem ciężko jest ;) Ale zawsze warto pokręcić się po lecznicach, przynajmniej u mnie to działa - spotyka się ludzi-psiarzy lub kociarzy, rozmawia, oni sobie przypominają o znajomych, co chcieli psa itd... Tu było o tyle łatwiej, że Filonek to szczeniak, a jak wiadomo na maluchy chętnych więcej...

Też się cieszę, że tak się akcja skończyła :)