Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 6 months later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Pelasiu[*]...

mam nadzieję, że tam, gdzie teraz jesteś jest Ci dobrze

i zerkasz na nas zza chmurki opiekując się swoją Rodzinką...

A my tutaj, na ziemskim padole też pamiętamy i mamy Cię w sercach...

Bozicni-ukrasi-download-besplatne-animac

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

17 stycznia...

4 dni temu minęło 11 lat od kiedy mała, dzielna starowinka Jamnisia szła drogą koło Waszego domu...

dwa lata temu pisałaś Małgosiu, że mija 9 lat od odejścia Twojej Mamy, a ja pisałam, że moja Mama ciężko chora... też Jej już z nami nie ma od 25 czerwca 2015r...

Nawet nie wiem, co sprawiło, że dzisiaj tu zajrzałam....

Zostawiam najcieplejsze myśli dla Was....

• 4 months later...
  • 5 months later...
  • 2 months later...
Posted

13 stycznia minęła kolejna rocznica znalezienia Pelasi. Trzy dni później zmarła moja Mama... Jakoś tak los połączył te dwa wydarzenia.

Jamnikowaty Kajtuś, też znaleziony w śniegu pod koniec grudnia, kilka dni temu pojechał wypasionym autem do swego domu do Wilanowa, do 10-letniej koleżanki jamniczki. Nie dane nam mieć jamniczka, ale jak się znajdują dobre domy, to oddajemy psiaki, biorąc kolejne biedy na bdt.

• 4 months later...
  • 3 weeks later...
  • 3 months later...
Posted

W tym roku, w czerwcu,  pożegnaliśmy naszą tymczasową charcikowatą Czarusię, zginęła tragicznie... Nie miała nigdy domu, była dzikim szczeniakiem, u nas przez rok poznawała człowieka, dotyk, wszystko. Niestety, nie dane jej było znaleźć domu :(

• 3 months later...
Posted

już luty, szybko minął styczeń i kolejna rocznica znalezienia Pelasi...

I kolejne biedy uratowane w tym roku: Orion, Supeł, Pikuś i mamusia z 3 szczeniakami

• 2 months later...
  • 6 months later...
  • 2 months later...
Posted

13 stycznia, wtedy była mroźna zima, dużo śniegu, i ta chudzieńka bida drepcząca drogą przed naszym domem, idąca w kierunku pól i łąk za wsią...

Posted

... mniej więcej tak zaczynał się wątek Pelasi[*] 14 lat temu...

potem były ponad 3 lata wspólnego życia, aż do dnia, kiedy odeszła wiosenna jamnisia (jak pare m-cy po styczniu nazwałaś Pelasię, malagos)...

Pelasiu[*], bądź szczęśliwa po tamtej, piękniejszej stronie... czekaj TAM na nas, do zobaczenia...

Niechaj utulą Cię TAM Teęczowe Anioły...

d9b8ab734bf5e6ec32cb1f14f2cd5464.jpg.6b8f5a8639d4c224d9a25a2447d41210.jpg

• Like 1