Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ze szczerego serca w ten piękny czas,
gdy gwiazdka świeci dla wszystkich nas,
życzę miłości
bez trosk i złości,
pokoju na świecie
i wszystkiego czego tylko zapragniecie,
niech Wam się spełni, radości doda i niech będzie biało,
żeby się szczęście zawsze do nas uśmiechało!

Posted

Bardzo dziekujemy i pozdrawiamy miłośników jamników ciepło, cieplutko :loveu:
Dostałam aparat od Mikołaja, na razie uczę sie pstrykać (jej, juz nie te lata :oops: )... ale juz nie bedę musiała prosić nikogo "zrób zdjęcie Pelasi" :cool3:

Posted

Dziekujemy za zyczenia i wszystkim życzymy pomyślnego roku 2009!

Pelasia jest bardzo kochana, a najbardziej wzrusza mnie, kiedy siedzimy przed TV i na moje kolana obok niej wciska sie Szara Kota... Pelaś przez chwilę przypomina sobie, ze jest jamnikiem z dziada pradziada i pokazuje swoje żółciutkie kły, bo innych ząbków nie posiada, podnoszac bezgłosnie górną wargę :cool3: Kotka oczywiscie nic sobie z tego nie robi, ociera sie o te jej ząbki, i mości się obok. Za moment obie zapadaja w drzemkę ... :roll:

• 2 weeks later...
Posted

Moje dzieci nie odziedziczyły po mnie takiej miłości do zwierząt. Synowie i owszem, krzywdy nie zrobią, psy poglaszczą, ale twierdzą, ze w swoim domu nie będe mieli zwierząt. Córka się wścieka, że jak do niej przychodza koleżanki, to 5 psow ujada i dzieciaki sie boją. Ale tu wyjatkiem jest Pelasia, bo to jamnik mojej corki - razem spią, tylko ją Aga wyniesie na dwor na moja prosbę, tylko ją bierze na kolana przed TV. i myśle, ze kiedyś w zyciu Aga będzie zawsze miała jmnika.

Posted

Dziś mijają 3 lata pelasiowania w naszym domku :p

3 lata temu była sobota, mróz, w nocy spadła temp. do -25.
Szła sobie ta bida drogą, która wiedzie na pola. Czyli wieczorem, przy takim mrozie i sniegu, byłaby juz została w oziminie na zawsze :-(
Podobno chodziła po wsi kilka dni. Nikt jej nie przygarnął, bo po co komu jamnik w budzie, do tego stary i z guzem do ziemi.

Pelasia sprawiła, ze przekonałam sie do jamników i zawsze będe tę rasę, oprócz rzecz jasna ukochanych ratlerkow, bokserów i kundelków, kochać :loveu:

Dziś i śniadanko było świateczne, wątróbka drobiowa, za którą Pelaś gotów zycie oddać :cool3: A na obiad wołowinka z marchewką. Jak swiętować, to swiętować.

Posted

[quote name='malagos']Dziś mijają 3 lata pelasiowania w naszym domku :p

3 lata temu była sobota, mróz, w nocy spadła temp. do -25.
Szła sobie ta bida drogą, która wiedzie na pola. Czyli wieczorem, przy takim mrozie i sniegu, byłaby juz została w oziminie na zawsze :-(
Podobno chodziła po wsi kilka dni. Nikt jej nie przygarnął, bo po co komu jamnik w budzie, do tego stary i z guzem do ziemi.

Pelasia sprawiła, ze przekonałam sie do jamników i zawsze będe tę rasę, oprócz rzecz jasna ukochanych ratlerkow, bokserów i kundelków, kochać :loveu:

Dziś i śniadanko było świateczne, wątróbka drobiowa, za którą Pelaś gotów zycie oddać :cool3: A na obiad wołowinka z marchewką. Jak swiętować, to swiętować.

:laola::laola:

100 JAMNICZYCH LAT :BIG: :BIG:

DLA PIĘKNEJ ZIMOWEJ JAMNISI
PELASI
I WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
DLA JEJ WSPANIALEJ RODZINKI

:laola::laola:

Posted

Jejku, jejku, dziekujemy za zyczenia :p
wieczorkiem wstawie zdjecia Pelagii, o ile znajdę chwilkę czasu- dziś będzie sterylizowana Muszka z Olkusza, moja tymczasowiczka i musze jej poświecić wiecej czasu :cool1:

Posted

to Szara Kota, tak subtelna i delikatna, że daję jej pierszeństwo w "kolankowaniu" . Borys jest od niej 2 razy wiekszy i cieższy, ale jeszcze nie przyszedł na kolana, odkąd jest u nas, czyli 8 mies. A ratlerek Nusia zawsze zmiesci sie z boku, na zdjęciu widać ucho :evil_lol:
Strasznie kocham te chwile z tymi zwierzakami. Juz jak idę do salonu włączyć telewizor, psy i kota maszerują sznureczkiem za mną i czekają, aż usiadą i położę nogi na pufie.

Posted

Przed chwilą wlazłam na wątek! Patrzę: qrcze, ale malagos prężnie działa znalazła psa parę dni temu a już tyle stron.
Dopiero po chwili jorknęłam się, że to było w roku 2006 :ices_bla::evil_lol:!!!

Ale jamniorka miała szczęście!!!

Posted

DIF napisał(a):
Przed chwilą wlazłam na wątek! Patrzę: qrcze, ale malagos prężnie działa znalazła psa parę dni temu a już tyle stron.
Dopiero po chwili jorknęłam się, że to było w roku 2006 :ices_bla::evil_lol:!!!

Ale jamniorka miała szczęście!!!

:diabloti:
uśmialam się , a jakże :diabloti:

Pelagia miala szczęście, ale i my, ze się taka dobrota trafiła. Gamoniowate to, miłe, stateczne, nie zauważa kotów i nowoprzybyłych psow (jak wczoraj Muszki z Olkusza, tylko popatrzyła i odeszła).

Posted

No i proszę ...następna styczniowa rocznica .
Wszystkiego naj ....naj....naj ....dla Pelasi i Pańciostwa , i reszty domowników .:BIG::BIG::drink1::tort: