Guciek Posted January 14, 2006 Posted January 14, 2006 Co zrobić, zeby z psa sie tak siersc nie sypala? Mam krotkowlosego psa, dzis wpuscilam Tosie do pokoju i momentalnie panele przykryla warstwa psich wlosow.... Czesze psiska, nie kapie w zime bo mieszkaja na dworku. Moze cos dosypywac do karmy? A mzoe jakies witaminy? Poradzcie cos! Quote
Emar Posted January 14, 2006 Posted January 14, 2006 Ja miałam taki problem, gdy Gryf nam chorował. Po leczeniu jego sierść była matowa i sypał sie nienaturalnie. Wtedy zaczęłam stosować Gammolen (z kwasami Omega3 i 6). Powiem szczerze, że efekty mnie bardzo zaskoczyły. Od tamtej pory staram się podawac mu Gammolen regularnie, zwiększając dawkę, w okresie intensywnego lnienia. Oprócz pieknej sierści polepszyły mu sie też opuszki łapek. Gammolen podaję już prawie 3 lata. Ja go polecam każdemu. :loveu: Quote
Guciek Posted January 14, 2006 Author Posted January 14, 2006 Emar a ile jest tego w opakowaniu, ile to kosztuje i GDZIE TO KUPIĆ? Quote
Emar Posted January 14, 2006 Posted January 14, 2006 Ja kupuje opakowanie 150 kapsułek. Można je kupić u każdego praktycznie weta oraz na stronie producenta http://www.tymofarm.pl/gammolen.php . U mojego weta opakowanie 150 – kosztuje 35,00 zł. Zwykle stosuje się 1 kapsułkę na 5 kg masy psa. Mój waży niecałe 40 kilo (czyli powinien dostawać 8 kapsułek dziennie). Po chorobie dostawał 10 kapsułek dziennie (w posiłku) przez okres 1 m-ca, potem zmniejszyłam do 8 i przez dłuższy czas tak mu podawałam. Poza okresami lnienia podaje mu tylko 4 dziennie. Quote
Guciek Posted January 14, 2006 Author Posted January 14, 2006 Aha, dzieki wielkie za odpowiedz :) Mialam gdzies jesczze witaminy z tranem, takie niebieskie. Nie pamietam nazwy firmy. W kazydm razie bodajze 100szt tam bylo. Ale coś nie działaly... :roll: Quote
Just-tea Posted January 14, 2006 Posted January 14, 2006 Gucio na sierść to dobry tran, siemie lniane, oliwa z oliwek , oliwa z pestek winogron dużo jest tematów na forum o tym co dobre na siersć. Gammolen jest dobry ale drogo wychodzi zamiast niego mozna dawac tran z olejem z wiesiołka , skład zbliżony, a cena niższa. Z gotowych preparatów dobry jest tesh OMEGAN , wiem bo sprawdzone na Veidzie;) Emar Kołobrzeg:cool3: Quote
Recommended Posts