Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mmmm.. jaki brzuszek :cool3: Już wiadomo mniej wiecej ile szczeniorków się urodzi ?
Tak patrząc na foty - nie można większej krzywdy wyrządzić bokserowi niż obciąć mu uszy... [w sensie co do wyglądu] Stasznieeeeeee to oszpeca psa, Nera jest śliczna, tylko szkoda, że łogonecka nie ma ;) :loveu:

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mmmm.. jaki brzuszek Już wiadomo mniej wiecej ile szczeniorków się urodzi ?

Na ostatnim USG bylo widac kilka, ruszaly sie niemilosiernie wiec nie bylo jak policzyc. Niewazne ile, najwazniejsze by byly zdrowe :) Zostalo nam okolo 12 dni:lol:

Tak patrząc na foty - nie można większej krzywdy wyrządzić bokserowi niż obciąć mu uszy... [w sensie co do wyglądu] Stasznieeeeeee to oszpeca psa, Nera jest śliczna, tylko szkoda, że łogonecka nie ma

Mi sie ciete boksery podobaja, ale nie miaalam nigdy sumienia ciac uszu.
Ogoniaste sa tez super, mimo wszelkich siniakow i rozbitych szklanek :)

a ja koffam boxiowe kikutki ........mój miał uchi naturalne ale ogonek kopiowany ....taki mały ruchliwy elemencik pieskowy ....może temu przyzwyczaiłam się do takiego wyglądu i dla mnie to rozkosz a nie szpetota

Kikutki sa super, ze wzgledu nma krecenie kolowrotkow przy witaniu :evil_lol: Ale jaki by bokser nie byl i tak to najukochansza rasa :evil_lol:

U mnie maluchy beda mialy pozostawione ogony. Jedynie jesli...odpukac urodzi sie jakis ze zlamanym ogonkiem, co czasami sie zdarza, wowczas nie ma wyjscia.

Posted

[quote name='niki_ill']Na ostatnim USG bylo widac kilka, ruszaly sie niemilosiernie wiec nie bylo jak policzyc. Niewazne ile, najwazniejsze by byly zdrowe :) Zostalo nam okolo 12 dni:lol:
Dokładnie, to najwazniejsze :) ale czasmi można się doliczyć czy 2 czy 10 :eviltong:

Mi sie ciete boksery podobaja, ale nie miaalam nigdy sumienia ciac uszu.
Ogoniaste sa tez super, mimo wszelkich siniakow i rozbitych szklanek :)

Nie dziwie się, że nie miałaś sumienia, dla mnie to coś nienormalnego, żeby obiąć cokolwiek :shake: Chyba, że w przypadku złamanego ogonka. Jak dla mnie doberman jeszcze przejdzie [wyglądowo] jak ma obcięte uszy, ale bokser w zyciu, wg mnie traci bardzo,bardzo dużo urody.
Bicie szklanek to norma jak się ma dużego psa, nie tylko boksia :evil_lol: Ja jak miałam u siebie boksie też miała kopiowany ogon, ale mimo to wolę takie jak natura stworzyła :) Tak na prawdę dla mnie prawdziwy hodowca to taki, który akceptuje psy takimi jakie się urodziły, nie obcina nic, bo "tak mi się podoba".
I jeżeli chciałabym kupić dobcia w przyszłości to nie wiem czy w Polsce znajdę hodowlę, w której nie praktywuje się już katowania "widzi misiem" psów. Mimo zakazu kopiowania psów :shake: Dotąd takiej nie znalazłam - jedynie pseudohodowle.

Posted

Dokładnie, to najwazniejsze ale czasmi można się doliczyć czy 2 czy 10

Weci stawiaja n aminimum 6, ale mowie poczekajmy, za kilka dni sie okaze :evil_lol:

Do tego mamy nowego czlonka stada, ktory byl niespodzianka:razz:

Posted

niki_ill napisał(a):
Weci stawiaja n aminimum 6, ale mowie poczekajmy, za kilka dni sie okaze :evil_lol:

poka poka :mdleje:

Posted

niki_ill napisał(a):

Pokaż nowego członka stada! Ile jesszcze dni pozostało;>?

Posted

Nerusia pięknie wygląda, a księżę małżonek też super przystojniacha (przy okazji dziwie się, jak to można przychodzić na czyjegoś bloga i snuć teorie o oszpeconym psie... no ale nie każdy musi się znać na bokserach, tylko nie wiem, po co takie uwagi..).... maluchy będą piękne... to rzecz pewna... trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie i yuściski dla Shadowka, niech zaraz trzyma się od niego z daleka ...
buziaki :-)

Posted

Fuga*** napisał(a):
(przy okazji dziwie się, jak to można przychodzić na czyjegoś bloga i snuć teorie o oszpeconym psie... no ale nie każdy musi się znać na bokserach, tylko nie wiem, po co takie uwagi..)

:megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::roflt::roflt:
Czyli miarą tego, że cokolwiek można psu obiąć jest to, że jak ktoś się na nich zna to wtedy może... naprawdę bardzo się rozweseliłam czytając to.
Poza tym wystarczająco się znam na psach, aby wiedzieć, że istnieje takie coś jak ZAKAZ obcinania psom czegokolwiek.
Dzięki za poprawe humoru :loveu: :roflt:

Posted

Aga a kto to Gratia GERALDINE CHAPLIN

To nasza zolta suk :) O ktorej nie wiedzialam, zjawila sie w domku :)

Trzymam kciuki za Mamcię, Tatusia pamiętam z wystaw, ma typ głowy , który b. lubię...
Maluchy na pewno będą piękne.

Miecio to kochany psiak, uwielbiam jego glowe, charakter, itd :D za tydzien porod

Posted

niki_ill napisał(a):
To nasza zolta suk :) O ktorej nie wiedzialam, zjawila sie w domku :)

tyle doczytałam :cool1:....poproszę foteczke :p

Miecio to kochany psiak, uwielbiam jego glowe, charakter, itd :D za tydzien porod

bo boxie tak ogólnie są naj naj naj :loveu::loveu::loveu:

Posted

To Święta zapowiadają się b. ciekawie...

Bedzie ciekawie, mysle ze wlasnie w Swieta :)

Suczy juz ciezko, temperaturka spada, takze oczekujemy juz niedlugo :)A stres, ze ho ho ;|

Pozdrawiam